- Konu Yazar
Lisede 3 zayıfla sınıf geçilir mi?
LİSEDE KAÇ ZAYIFLA SINIFTA KALINIR? 2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.Ortalama kaç olunca geçiyoruz?
Tüm derslerden başarılı olan Kaç kırığı olursa olsun yıl sonu ağırlıklı not ortalaması en az 3.00 olan (Dil ve Anlatım dersi -zorunlu ders- hariç) öğrenciler doğrudan sınıf geçerler. Sınıf geçme 5’lik düzene göredir, e-okulun resmi karneleri 5 ‘lik sistemde basılmaktadır ancak başarı 100 üzerinden hesaplanmaktadır.Matematikten kaç alırsak sınıfta kalırız?
Matematikten kaç alırsak sınıfta kalırız?Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.
Ilk dönemin ortalaması 50 olmazsa ne olur?
Ilk dönemin ortalaması 50 olmazsa ne olur?ZAYIF DERS SAYISINA BAKILMAYACAK Liselerde de birinci dönem notlarına göre öğrenciler bir üst sınıfa geçebilecek. Yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan geçmiş olacaklar. 50 puanın altında kalan, zayıf dersi bulunan öğrenciler sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler.
Matematik ortalaması kaç olmalı?
Aritmetik ortalama hesaplanırken bölme işleminde virgülden sonra gelen 2 basamak yürütülür. Yılsonunda derslerden başarılı olunabilmesi için; iki dönem puanı aritmetik ortalaması minimum 50 puan olmalıdır veya birinci dönemde alınan puan ne olursa olsun ikinci dönem puanı en az 70 olmalıdır.Matematikten kalınca ne olur?
Matematikten kalırsan belge alamazsın ama sınıfı geçersin 50 üstü ortalaman varsa. Çok da sıkıntı etmene gerek yok yani.Sınıfta kalma nasıl olur 2022?
Sınıfta kalma nasıl olur 2022?Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre lise 9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerinin sınıf geçmesi için yıl sonu başarı notunun 50’nin üstünde olması gerekmektedir. Yıl sonu ortalaması başarı alt sınırının altmda kalan öğrenciler ve 3 dersten zayıfı olanlar direkt olarak sınıf tekrarına kalır.