- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Lise uyum programı nedir?
MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen 9. Sınıf Uyum Programı: 1) Veli ve öğrencinin okula ilişkin bilgilendirilmesi; 2) Uyumu kolaylaştıran becerilerin kazandırılması ve 3) Akademik ve mes- leki gelişimin desteklenmesi olarak belirlenen üç temel alan ve bu alanlara ilişkin geliştirilen öğrenci ve veli …Uyum eğitiminde neler yapılır?
Uyum etkinlikleri kapsamında oyun temelli etkinliklere, öğrencilerin okula aidiyet duygusunu artıran faaliyetlere yer verilecek. Öğrencilerin öğretmenler gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi sağlanacak.
9 sınıfların uyum haftası ne zaman?
Değerli velilerimiz; 01-03 Eylül 2021 uyum haftası ve sınıf listeleriyle ilgili açıklama için aşağıdaki metni okuyabilirsiniz. Değerli Velilerimiz, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı Yüz Yüze Eğitim 01 Eylül 2021 tarihinden itibaren başlayacaktır.Uyum Eğitimi kimlere var?
Birinci sınıf öğrencileri ve anaokulu öğrencileri için uyum eğitimi yapılacak. 1. sınıflar ve okul öncesi öğrencileri için 31 Ağustos-3 Eylül 2021’de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.
1. sınıfların okula uyum haftasında okulun bölümlerini ve okul görevlilerini oyunsal şekilde öğrencilere öğretmek amacıyla uygulanabilir. Etkinlik sırasında okulun bölümleri gezilir. Bölümler ziyaret edilirken bölüm ve görevlisi hakkında açıklamalar yapılır.
Okula uyum aşamaları nelerdir?
Okula uyum süreci nasıl olmalıdır?
9 sınıf Okullar Ne Zaman Açılacak 2021 Son Dakika?
LGS süreci sonrası 9. sınıf öğrencileri kayıt süreci tamamlandıktan sonra bu yıl lise hayatına adım atacaklar. Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanan duyuruya göre bu yıl birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek. Liseler de aynı tarihte açılacak.Liseye uyum haftası ne zaman?
Milli Eğitim Bakanlığı eğitim takvimine göre okullar 6 Eylül’de açılacak. Yayınlanan takvime göre ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 2021-2022 eğitim öğretim yılı başlayacak olup 1-3 Eylül arasında yapılacak uyum eğitimlerinin esasları belirlendi.
Öğrencinin ilgisi nasıl çekilir?
Çalışmada duyu organlarını fazlaca kullanın; Öğrencinin derse ne kadar katılımı sağlanır, ne kadar becerilerini kullanma fırsatı verilirse konsantre o kadar artar. Çalışma sırasında okuma, yazma, anlatma, uygulama vb. gibi değişik etkinliklere yer vererek öğrencilerin dikkatini dağılmasını önleyebiliriz.Bir öğretmen derse başlamadan önce ne yapmalı?
Anlatım yöntemini etkili kılmak için öğretmen derse başlamadan önce, karşısındaki öğrenci grubunun yaşını, seviyesini, ilgilerini vb. öğrenmelidir….Etkili bir ders için dikkate alınması gereken en temel etkenler;
- Göz temas.
- Hareket.
- Ses tonu, rahat hissettirmek.
- Konu ortaya koymak.
- Esprili olmak.
- Ve saygılı olmaktır.