Lise sozluk anlami ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Lise sözlük anlamı ne demek?​

Fransızca lycée “Napoleon tarafından 1801″de kurulan üniversite hazırlık okullarına verilen ad” sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince lyceum “Aristoteles okulu” sözcüğünden alıntıdır.
Idadi lise demek mi?
İdadi kelimesi bir okul lisesi olarak kullanılabilmektedir. Zaten daha çok öğretim kapsamında lise için değerlendirilen bir kelime olduğunu söylemek mümkün.

Gişe ne demek ne demek?​

Gişe, istasyon, sinema, tiyatro, mağaza, banka ve kimi yerlerde giriş kapılarında bilet ya da para alıp verilen, çoğunda küçük pencere biçiminde bir açıklık olan yer.
TDK Sözlük idadi ne demek?
Osmanlıların son döneminde lise derecesindeki okul. İdadî sözcüğü “hazırlık” anlamındadır. 1838’lerde rüştiye muadili olarak açılan “sıbyan mektepleri”ne de idadî deniyordu. Bu ad, 1869’da bir bakanlık kararıyla rüştiye (ortaokul) sonrası eğitim için açılan okullara verildi.
Liste kelimesi Türkçe’de “1. kâğıt şeridi, 2. şerit halinde yazılı dizi” anlamına gelir. İtalyanca lista “1. kâğıt şeridi, 2. şerit halinde yazılı dizi” sözcüğünden alıntıdır.
İlkokul ne demek?
ilkokul. Zorunlu öğrenim çağındaki kız ve erkek çocuklarının temel eğitim ve öğretimini sağlamak için devletçe açılan veya açılmasına izin verilen beş yıllık okul.

İdâdî Hangi okul?​

İdadi Hakkında Detaylı Bilgi İdadi (İdadi) Osmanlı Devleti eğitim sisteminde orta tahsili veren mektep. Sultanilere ve meslek yüksek okullarına öğrenci yetiştirmek gayesiyle kuruldu. İlk olarak 1838’de açılmaya başlanan rüştiyelere öğrenci yetiştirecek sıbyan okullarına hazırlık sınıfı manasına idadi denildi.
İdâdî günümüzde hangi okuldur?
İdâdî, günümüz ortaöğretim okullarına denk gelen okullar hakkında kullanılan bir terimdir. Hazırlama ve yetiştirme anlamlarına gelen “idâdi”, ibtidâîye ve rüşdiye okullarından sonra gelmekte olup idâdîye olarak da adlandırılırdı.

Gişe görevlisi ne iş yapar?​

Gişe Memuru bilet satmak, müşterilere bilgi sağlamak ve çalışma alanlarını organize etmek için gerekli olan idari görevleri yerine getirmekle sorumludur.
Kapalı gişe ne anlama gelir?
Bütün biletlerin satılmış olduğunu bildiren deyim. Herhangi bir gösterimin bütün biletlerinin satıldığını anlatır terim.
İdadi (İdadi) Osmanlı Devleti eğitim sisteminde orta tahsili veren mektep. Sultanilere ve meslek yüksek okullarına öğrenci yetiştirmek gayesiyle kuruldu. İlk olarak 1838’de açılmaya başlanan rüştiyelere öğrenci yetiştirecek sıbyan okullarına hazırlık sınıfı manasına idadi denildi.

Geri