Lise sonda aciga gecmek mantikli mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lise sonda açığa geçmek mantıklı mı?​

Evet, mantıklı. Okul+yol derken ortalama 7-9 saat arası bir zaman dilimi kaybediyorsunuz, açığa geçtiğinizde bu sizin kârınız oluyor ve bu da rakiplerinize kıyasla çok daha yüksek süreler çalışabilirsiniz demek. Okulunuzda yapılacak sınavlara çalışma zorunluluğunuz olmayacak, 2 dönemde toplam 4 sınav olunuyor.
Sınıf tekrarına neden olan durumlar?
Sınıf tekrarı yapan öğrenciler, kardeş sayısı, ailenin düzenli gelirinin olup olmaması, babanın eğitim durumu, evde kendine ait odasının bulunması, okuldaki sosyal faaliyetler, eğitim ve öğretim etkinliklerinden keyif alma değişkenleri açısından benzer özellikler göstermektedir.
Açığa geçince diploma alınır mı?
Açık Öğretim lisesine kaydını yaptıran öğrenci, almış olduğu derslerden sınavlara girer. Başarılı olduğu takdirde lise mezuniyet diplomasını alabilir.

Liseyi dışarıdan bitirmek istiyorum ne yapmam lazım?​

Açık liseden bitirilmesinin şartı öncelikle sınavlara aksatmadan girmeniz gerekir. Size zorunlu olarak verilen derslerden başarı ile geçtikten sonra ek dersler yolu ile 192 krediyi tamamlayıp mezun olabilirsiniz.
Açığa geçince OBP gider mi?
Belki sonradan merak edip gelen olur diye yazayım. Biraz soruşturdum ve OBP puanına bir etkisi olmadığını öğrendim. Puanın neyse aynı öyle devam ediyorsun ve açık öğretimde gireceğin 3 sınav da toplam OBP’ni belirliyor. Yani açık lisenin örgün liseye göre herhangi bir dezavantajı yok.
Açık lise geçilir mi?
Açık Öğretim Lisesinde örgün eğitimdeki normal liseler gibi sınıf geçme sistemi yoktur. Dolayısıyla Açık Lisede sınıf geçme ve kalma terimleri de yoktur. Açık Öğretim Lisesinde ders geçme sistemi vardır. Sınavına girdiğiniz derslerden geçtiğiniz takdirde o dersin kredisini almış olursunuz.

Sınıf tekrarı gerektiren durumlar nelerdir üniversite?​

Genel not ortalaması (GNO) 2.00’nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80’in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00’ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
Sınıf tekrarı gerektiren durumlar nelerdir lise?
Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar ve 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak. Lisede devam zorunluluğu da bulunuyor. Okula mazeretsiz şekilde devam etmeyen öğrenciler sınırı aştıklarında sınıf tekrarı yapacaklardır.
Açık öğretime geçince OBP düşer mi?
Son Senede Açık Liseye Geçmek OBP İçin Avantajlı mı? Hayır. Bir avantaj söz konusu değil.

Dışarıdan lise bitirme ne kadar sürer?​

Açık lise kaç yılda biter sorusunun cevabını yönetmeliğe ve Milli Eğitim Bakanlığının açıklamalarına göre şu şekilde özetleyelim: AÖL toplam 8 dönemden oluşmaktadır. Bir yıl içinde 3 dönem vardır. Herhangi bir öğrencinin derslerden kalmaması durumunda 3 yılda liseden mezun olabilir.
Dışarıdan lise kayıtları ne zaman?
Açık Öğretim Lisesi 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem İlk Kayıt Başvuru Tarihleri: 27 Aralık 2021 – 28 Ocak 2021 tarihleri arasında, Mazerete Bağlı İlk Kayıt Başvuru Tarihleri: 31 Ocak 2021 – 08 Şubat tarihleri arasında yapılacaktır. İl ve ilçelerde bulunan halk eğitimi merkezi müdürlükleridir.
Açık Lise OBP yi etkiler mi?
Bir farkı olmuyor yani normal okul notlarınla, anladım hocam teşekkürler.

Açığa geçince OBP ne olur?​

Açık liseye nasıl geçilir 2022?
Bu durumdaki öğrenciler halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat edecektir. Halk eğitimi merkezi müdürlüğü aracılığı ile durumlarını anlatan bir dilekçeyi, dilekçesinde öğrenci numarası ve T.C. Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanı fotokopisini[email protected]adresine e-posta göndermeleri gerekmektedir.
Açık lise farkı nedir?
Açık Öğretim Lisesi kredili sistem üzerine kurulmuştur. Açık Öğretim Lisesinde örgün eğitimdeki normal liseler gibi sınıf geçme sistemi yoktur. Dolayısıyla Açık Lisede sınıf geçme ve kalma terimleri de yoktur. Açık Öğretim Lisesinde ders geçme sistemi vardır.

Geri