AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lise Sinavlari ortak olmak zorunda mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lise Sınavları ortak olmak zorunda mı?​

Milli Eğitim Bakanlığı, 13 Eylül 2014 tarihinde Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle, liselerde zayıf notu olan öğrenciler için bir nevi ‘kurtarma yazılısı’ yerine geçecek ‘ortak sınav’ zorunluluğu getirdi.

Hazırlık sınıfı bulunan liselerde öğrenim gören öğrencilere dinleme konuşma okuma yazma gibi beceriler hangi derste kazandırılır?​

(2) 9 uncu sınıf öncesi hazırlık sınıfı öğretim programlarında aşağıdaki esaslara uyulur. a) Yabancı dil dersinde öğrencilere dinleme, konuşma, okuma, yazma becerileri yönünden yabancı dil programında belirlenen kazanımlara uygun olarak eğitim verilir.
Okul Aile Birliği Yönetmeliği nedir?
Kuruluş Madde 5 – Birlik, okul ile aile arasında bütünleşmeyi gerçekleştirmek, veli ve okul arasında iletişimi ve iş birliğini sağlamak, eğitim-öğretimi geliştirici faaliyetleri desteklemek, maddi imkanlardan yoksun öğrencilerin zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak ve okula maddî katkı sağlamak üzere kurulur.

Ortak sınav nedir ne işe yarar?​

eşitlik sağlayan bir sınav şekli. genelde lisede yapılan, eş düzeydeki tüm sınıflara aynı soruların sorulduğu ve sınıfların karşılaştırıldığı sınavlar.

Ortaöğretim Kurumlari Yönetmeliği 37 maddesi nedir?​

Yönetmeliğin 37/2 maddesine göre, ortaöğretime yerleştirmeye esas puanla birlikte özel yetenek, mülakat, mülakat ve beden yeterliliği sınavıyla öğrenci alan okullara ise resmi/özel kendi türleri dışındaki diğer ortaöğretim kurumlarından nakil ve geçiş yapılamamaktadır.
Bir sınıfta en az kaç öğrenci olmalıdır?
Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki eğitim kurumlarında sınıf mevcudu en az 30 kişi, en fazla 40 kişi olabilecektir. Eğer sınıf mevcudu 30’dan azsa bu durum e-okul sistemine işlenir ve diğer okullardan nakil kabul edilir. Eğer mevcut 40’ı geçiyorsa bu durumda da şube sayısı arttırılacaktır.

Lisede hangi dersten kaç sınav yapılır?​

“12. sınıflar, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci ve ikinci dönemine ilişkin sınavları tamamlandığı için, kapsam dışında tutulmuşlardır. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi her dersten tek sınav yapılarak tamamlanacaktır.

Geri