AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lise pansiyon ogrenci harcliklari ne kadar 2022?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lise pansiyon öğrenci harçlıkları ne kadar 2022?​

Böylelikle bu yıl 4 bin 20 lira olan pansiyon ücretleri 2022’de yüzde 69,4 artışla 6 bin 810 liraya yükselecek.

Belleticilik 25 fazla ne demek?​

Belleticilik 25 fazla ne demek?
Yukarıda yer verilen hükümler çerçevesinde; belleticilik görevi nedeniyle ödenen ek ders ücreti için de alanlarında master derecesini almış olan öğretmenlere % 25, alanlarında doktora derecesini almış olan öğretmenlere ise % 40 fazlasıyla ödeme yapılması gerekmektedir.

Öğrenci harçlıkları ne kadar 2022?​

Okul türleri ve kademesi | 2021 (TL-Ücret) | 2022 (TL-Ücret)
İlköğretim Kurumları (İlkokul, Ortaokul, Yatılı Orta Okullar, İmam Hatip Okulları) | 4.020 | 4.540
İlköğretim Kurumları (Özel Eğitim Okulları) | 4.020 | 6.810
Ortaöğretim Okulları (Genel Liseler, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile İmam Hatip Liseleri) | 4.020 | 4.540

Lise Pansiyon harçlıkları ne zaman yatacak?​

Lise Pansiyon harçlıkları ne zaman yatacak?
Pansiyon öğrenci harçlıkları 2021 Ocak ayı itibariyle PTT şubelerinden ödenecektir. Pansiyonda kalan öğrencilerimiz en yakın PTT şubesine uğrayarak kendi adlarına düzenlenecek olan banka kartlarını alacaklardır. 2021 Ocak ayı itibariyle hesaplarına yatacak olan harçlıklarını bu kartlarla PTT şubelerinden çekeceklerdir.
Belletici öğretmen en fazla kaç nöbet tutar?​
Ancak, bir günde 3’ten fazla belletici görevlendirilemez ve bunlara ayda ödenecek ek ders ücreti 56 saati geçemez.” Yukarıdaki mevzuat hükmündeki;”Bunlardan 24 saat süreyle nöbet tutanlara ilave olarak 2 saat daha ek ders ücreti ödenir.” hükmündeki 2 saat Toplu Sözleşme hükmü ile 4 saate çıkarılmıştır.

Belletici öğretmen kac saat ek ders alır?​

Belletici öğretmen kac saat ek ders alır?
Belletmenlere ilave ek ders ücreti artışı sağladık 24 saat süreyle nöbet tutan belletmenlere ödenen 2 saatlik ek ders ücretini 4 saate çıkartarak belletici öğretmenlere ve gece nöbet tutanlara ilave artış sağladık.

Lise pansiyon öğrenci harçlıkları 2022 yılında geçen yıla göre önemli bir artış göstererek 4.020 TL'den 6.810 TL'ye yükselmiş. Bu artış yüzde 69,4 gibi dikkate değer bir oranla gerçekleşmiş.

Belleticilik terimi, ek ders ücreti alan öğretmenler arasındaki farklılık anlamına gelir. Yapılan açıklamada, belleticilik görevi nedeniyle ek ders ücreti ödemesi alan öğretmenlere %25 ve doktora derecesine sahip olanlara %40 fazla ödeme yapılması gerektiği belirtilmiş.

Öğrenci harçlıklarındaki artışlar şu şekildedir:

- İlköğretim Kurumları (İlkokul, Ortaokul, Yatılı Orta Okullar, İmam Hatip Okulları): 2021'de 4.020 TL iken 2022'de 4.540 TL olacak.
- İlköğretim Kurumları (Özel Eğitim Okulları): 2021'de 4.020 TL iken 2022'de 6.810 TL olacak.
- Ortaöğretim Okulları (Genel Liseler, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile İmam Hatip Liseleri): 2021'de 4.020 TL iken 2022'de 4.540 TL olacak.

Belletici öğretmenlerin nöbet tutma süresi ve ek ders ücreti ile ilgili ayrıntılı bilgi verilmiş. Bir belletici öğretmene bir günde en fazla 3 nöbet verilebileceği belirtilmiş. Ayrıca, 24 saat süreyle nöbet tutan öğretmenlere 2 saat ek ders ücreti ödendiği ve bu sürenin toplu sözleşme hükmü ile 4 saate çıkarıldığı ifade edilmiş.

Belleticilerin ve gece nöbet tutan öğretmenlerin ek ders ücretlerinde artış yapılarak belleticilere ve gece nöbet tutanlara ilave ödeme sağlandığı belirtilmiş. Bu düzenlemelerle öğretmenlerin ek ders ücretleri ve nöbet tutma süreleri ile ilgili iyileştirmeler yapılmış gibi görünmektedir.

Geri