AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lise Ortalama onemli mi?

Editör

Yeni Üye

Lise Ortalama önemli mi?​

Uzmanlara göre; lise hayatı boyunca bütün notları 100 olan bir öğrenci yüzde 12’lik katkıyı yani 60 puanın tamamını alıyor. Bütün notları 100 olmayan öğrenciye ise yüzde 8-9 oranında katkı sağlanıyor. YGS ve LYS’nin katkısı ise yüzde 88. Yani Ortaöğretim Başarı Puanı’na (OBP) göre, çok daha etkili.

Üniversite not ortalaması ne kadar önemli?​

Her şeyden önce şunu belirtmeden geçemeyeceğiz, tabii ki yüksek not ortalamasına sahip olmak kişiye çok fazla avantaj sağlar. Özellikle yüksek lisans başvurularında, danışmanlık, finans, mühendislik ve yatırım bankacılığı alanlarında adaylar arasında sıralama yapılırken not ortalamanız yüksek bir önem arz etmekte.
9 sınıfta sınıfta kalma var mı?​
Okula mazeretsiz şekilde devam etmeyen öğrenciler sınırı ştıklarında sınıf tekrarı yapacaklardır. Ayrıca lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak. İlkokulda sınıfta kalma uygulanmıyor.

9 sınıfta matematikten kalırsak ne olur?​

9 sınıfta matematikten kalırsak ne olur?
Hiçbir şey olmaz. Edebiyattan kalmadığın sürece sorun yok. Edebiyattan kalırsan da, mezun olana kadar girebileceğin sorumluluk sınavlarının herhangi birisinden 50 puan ve üstü alman yeterli olur. Matematik dersinden kalmanın, karne puanını düşürmesi haricinde bir zararı yok.

Liselerde sınıf geçme notu kaç?​

Liselerde sınıf geçme notu kaç?
MADDE 56- (1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.

Lise not ortalaması üniversiteyi etkiler mi?​

Öğrencilerin lise yaşamı boyunca aldıkları notlar yani diploma notları 0.12 katsayı ile çarpılarak, yerleştirme puanlarına ekleniyor. Yani Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) olarak tanımlanan bu puanın yerleştirme puanına en düşük katkısı 30, en yüksek 60 oluyor.

Lise ortalamasının önemi konusunda paylaşılan bilgiler oldukça önemli ve bilgilendirici. Lise yaşamı boyunca alınan notların, yüksek öğrenim hayatında önemli bir etkiye sahip olduğunu belirtiyor. Özellikle Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) hesaplanırken lise notlarının %12'lik bir katkısı olduğu ifade ediliyor. Bu durum, öğrencilerin üniversiteye giriş sürecinde lise başarısının önemini vurgulamakta.

Ayrıca, üniversite not ortalamasının da kişilere birçok avantaj sağladığı belirtilmiş. Özellikle yüksek lisans başvurularında, danışmanlık, finans, mühendislik ve yatırım bankacılığı gibi alanlarda yüksek not ortalamasının önem arz ettiği ifade edilmiş. Bu durumda, hem lise hem de üniversite not ortalamalarının kişilerin kariyerleri ve eğitim hayatları üzerinde belirleyici bir etkiye sahip olduğu anlaşılıyor.

Sınıf geçme notu hakkında da bilgi verilmiş. Liselerde sınıf geçme notunun iki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerektiği belirtilmiş. Bu kural, öğrencilerin derslerdeki başarılarının değerlendirilmesi ve sınıf geçişlerinin belirlenmesi açısından önem taşımakta.

Son olarak, lise not ortalamasının üniversiteyi etkilediği hususu da üzerinde durulmuş. Diploma notlarının, yerleştirme puanlarına 0.12 katsayısı ile eklenerek Ortaöğretim Başarı Puanı oluşturulduğu ifade edilmiş. Bu puanın, yerleştirme puanına en düşük 30 en yüksek 60 katkı sağladığı belirtilmiş. Bu durum da lise notlarının üniversite yerleştirme sürecinde ne kadar önemli olduğunu göstermekte.

Geri