AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lise okul secimi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Lise okul seçimi nasıl yapılır?​

b) Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

Lise kaç tercih hakkı var?​

Lise kaç tercih hakkı var?
Toplamda 20 tercih hakkı var. Bunlardan 5 tanesi yerel okul tercihi, 5 tanesi pansiyonlu okul tercihi, 10 tanesi de merkezi yerleştirmeyle öğrenci alan okullar.

2 lise tercihleri nasıl yapılır?​

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 2-6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. LGS 2. nakil başvuruları https://eokulyd.meb.gov.tr/ adresinden yapılacak. Binlerce lise adayı öğrencisi nakil sürecinde önem arz eden lise boş kontenjanlar listesine e Okul üzerinden erişim sağlayacak.

2021 liseye geçiş nasıl olacak?​

2021 liseye geçiş nasıl olacak?
Öğrencilerin ilk olarak yerel yerleştirme ekranından 5 okul tercihi yapması gerekiyor. Aynı okul türünden en fazla 3 okul seçilebilecek. Ardından merkezi sınava giren öğrenciler, “sınavla alan okullar” ekranından en fazla 10 okul tercihi yapacak. Öğrenciler, en fazla 5 pansiyonlu okul da tercih edebilecek.
Lise Tercih onayı nasıl yapılır?​
LGS TERCİH ONAYI NASIL YAPILIR? Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından “https://eokul.meb.gov.tr” internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

Yerleştirme neye göre yapılıyor?​

Yerleştirme neye göre yapılıyor?
Merkezi Yerleştirme yönteminde adaylar, yükseköğretim programlarına, sınav puanları, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları, varsa ek puanları yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince, bilgisayarla yerleştirilir …

Yerel tercihler neye göre belirlenir?​

Yerel yerleştirme lise öğrenimine hak kazanan öğrencilerin ikamet adreslerine göre liselere yerleştirildiği sistemin adıdır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılır.

LGS kaç tane tercih hakkı var 2021?​

LGS kaç tane tercih hakkı var 2021?
Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 olmak üzere toplamda 20 tercihte bulunabilecek.

Lise tercihleri için kaç okul yazılacak?​

e) Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel yerleştirme tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir.

LGS 2 Tercih ne demek?​

LGS 2 Tercih ne demek?
Milyonlarca öğrenci yerleştikleri liseyi öğrenirken yerleşemeyen öğrenciler ise LGS 2. tercih işlemlerini bekliyor. Böylelikle herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler şansını ikinci kez deneyebilecek ve puan durumuna göre uygun okullara yerleşebilecek.
Lise 2 nci tercihler ne zaman?​
Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 2-6 Ağustos’ta yapılabilecek, sonuçlar 9 Ağustos’ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 9 Ağustos 2021’de tamamlanmış olacak.

Liseye geçiş nasıl olacak 2022?​

Liseye geçiş nasıl olacak 2022?
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı başvuruları 4-14 Nisan 2022 günleri arasında alınacak. Başvurular, merkezi olarak öğrenciler adında otomatik yapılacak. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzunda bulunan formu doldurarak yapacak.

LGS tercih onaylanmazsa ne olur?​

Yine bir sorumlulukları var. Okul müdürünün mutlaka o tercihi onaylaması lazım” dedi. Eğer onaylanmazsa tercihlerinin geçerli olmadığını vurgulayan Süslü, “Sonrasında da ‘biz tercihimizi yapmıştık, ne oldu neden açıkta kaldık, yerleşemedik’ diyebiliyorlar. Bu nedenle bu konuya çok dikkat etmeliler.
 
Lise okul seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli detaylar bulunmaktadır. Öncelikle, tercihler öğrenci ve velisi tarafından eokul.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilir. Yapılan tercihlerin mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılması gerekmektedir. Toplamda 20 tercih hakkı bulunmaktadır. Bunlardan 5 tanesi yerel okul tercihi, 5 tanesi pansiyonlu okul tercihi, 10 tanesi ise merkezi yerleştirmeyle öğrenci alan okullar arasından yapılabilir.

LGS tercihlerini yaparken öğrencilerin ilk olarak yerel yerleştirme ekranından 5 okul tercihi yapmaları gerekmektedir. Aynı okul türünden en fazla 3 okul seçilebilir. Merkezi sınava giren öğrenciler ise "sınavla alan okullar" ekranından en fazla 10 okul tercihi yapabilirler. Ayrıca en fazla 5 pansiyonlu okul da tercih edilebilir.

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları genellikle Ağustos ayında yapılır ve öğrenciler tarafından eokulyd.meb.gov.tr adresinden gerçekleştirilir. Öğrenciler, önem arz eden lise boş kontenjanlar listesine e-Okul üzerinden erişim sağlayabilirler.

2021 ve sonraki yıllarda liseye geçiş süreci belirli kurallar ve tarihler çerçevesinde yürütülmektedir. Yerleştirme işlemleri, öğrencilerin tercihleri, sınav sonuçları, kontenjanlar ve belirlenen kurallar doğrultusunda gerçekleştirilir.

LGS 2. tercih ise, yerleşemeyen öğrencilerin ikinci bir şansları olması amacıyla yapılan tercih işlemidir. Bu tercih süreci de belirli tarihler arasında gerçekleşir ve öğrencilere yeni bir yerleştirme şansı sunar.

Lise tercihlerinde belirli kurallara uyulması ve tercihlerin doğru şekilde yapılması, öğrencilerin istedikleri okullara yerleşmelerini sağlar. Tercihlerin onaylatılması da son derece önemlidir, aksi halde tercihler geçerli olmayabilir. Bu nedenle öğrenci ve velilerin tercih sürecinde dikkatli olmaları önemlidir.
 
Geri
Üst