Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lise ogrenci kimlik karti Nasil Alinir?

Editör

Yeni Üye

Lise öğrenci kimlik kartı Nasıl Alınır?​

hesabına 20 TL ücret yatırılır. Ön Başvuru formu doldurulmadan bankaya ücret yatırılmaz. Başvuru sahipleri son 6 ay içerisinde çekilmiş bir biyometrik fotoğrafları ile kart başvuru merkezlerine giderek kartlarını teslim alır. ÖNEMLİ: BİYOMETRİK FOTOĞRAF DIŞINDAKİ FOTOĞRAFLAR KESİNLİKLE KABUL EDİLMEZ.

Ortaokul öğrenci kimlik kartı nereden çıkarılır?​

Kimlik Kartının Alınması Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan yeni öğrenci kimlik kartı nüfus cüzdanı/ehliyet/pasaport vb. belge ibraz ederek öğrencinin kendisi tarafından başvurularak ilgili akademik birimden alınır.

Lise öğrenci kimlik kartı ne işe yarar?​

Lise öğrenci kimlik kartı ne işe yarar?
Kimlik Kartları; harcamalarınızda, Şehir içi ulaşımında İzmir Büyükşehir Belediyesi otobüsleri, metro ve vapur seyahatlerinde, müzeler, sinemalar, tiyatrolar vb. kültürel mekanlara girişlerde indirimlerden yararlanmak için kullanılır.

Ortaokul öğrenci akbili nasıl çıkarılır?​

Öğrenci akbili başvurusu için İstanbulkart Başvuru Merkezine giderken yanınızda nüfus cüzdanınızın aslı, 1 adet fotoğraf ve öğrenci olduğunuzu gösteren bir belge gerekiyor. Bu belgeleri görevliye teslim edip kart işlem ücretini de verdikten sonra başvuru işleminizi yapabilirsiniz.

E Okul öğrenci Kimlik Kartı Nasıl Alınır?​

Sisteme kurum şifremizle giriş yapıyoruz. Öğrenci işlemleri menüsünü açıyoruz. Raporlama sekmesine ( Yukarıdaki yazıcı işareti ) tıklıyoruz. Gelen sayfadan ” Öğrenim Belgesi (Ek1) Geçmiş Dönemler” menüsünün başındaki dosya işaretine tıklıyoruz.

Eskart öğrenci kartı nasıl çıkarılır?​

Eskart öğrenci kartı nasıl çıkarılır?
Öğrenci Kartı alabilmek için son altı ay içerisinde çekilmiş bir adet vesikalık fotoğrafınız, Nüfus Cüzdanınızın aslı ve fotokopisi ve öğrenim yılına ait öğrenci belgeniz veya öğrenci kimliğinizin aslı ve fotokopisi ile Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Köprübaşı Caddesi NO:9/3 (Çukurçarşı) adresinde bulunan BİLEM’e …
Öğrenci akbili için yaş sınırı var mı?​
İBB’nin indirimli öğrenci kartı tarifesi için “25 yaş altı olanlar standart tarife 78 lira, 25 -30 yaş sınırı 267 lira, 30 yaş üstü için de 390 lira” teklifi sunulmuştu.
Öğrenci Kartı kimler alabilir?​
Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu, Çıraklık Eğitim Kanunu kapsamında eğitim gören öğrenciler ile Temel Eğitim Kanunları ve diğer kanunlar kapsamında eğitim gören öğrenciler, Açık İlköğretim, Açık Lise, Kur’an Kursu öğrencileri İBB’nin indirimli İstanbulkart’ını almak için başvuru yapabilir.

Ortaokul öğrencisi akbil alabilir mi?​

Ortaokul öğrencisi akbil alabilir mi?
Eğitim gören öğrencilerin indirimden faydalanabilmesi için bu indirim kartına sahip olması zorunludur. Tam olarak kimler faydalanabilir bu karttan? İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve açık öğretim öğrencileri bu haktan faydalanabilirler.

Mezun olduktan sonra öğrenci akbili nasıl çıkarılır?​

Size en yakın başvuru merkezimize uğrayarak, nüfus cüzdanı aslı, güncel fotoğraf, 2018-2019 yılında mezun olduğunuza dair mezuniyet belgeniz veya diplomanız, ÖSYM’den aldığınız 2018-2019 yerleştirme sonuç belgenizin ibrazı ile indirimli İstanbulkart sahibi olabilirsiniz.

Lise öğrenci kimlik kartı almak için bazı adımları takip etmeniz gerekmektedir. İşte detaylar:

1. **Ücret Yatırma:** Öncelikle hesabınıza 20 TL ücret yatırmanız gerekmektedir. Bu ücret yatırılmadan önce ön başvuru formunu doldurmamalısınız, aksi halde bankaya ücret yatırılmaz.

2. **Biyometrik Fotoğraf:** Başvuruda bulunurken son 6 ay içerisinde çekilmiş bir biyometrik fotoğrafınızı yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. ÖNEMLİ: Diğer fotoğraflar kabul edilmemektedir.

3. **Başvuru Merkezine Gitme:** Hazırlıklarınızı tamamladıktan sonra lise öğrenci kimlik kartı başvurusu için kart başvuru merkezlerine giderek gerekli belgeler ile başvuruda bulunabilir ve kimliğinizi teslim alabilirsiniz.

Lise öğrenci kimlik kartınızı aldıktan sonra, İzmir Büyükşehir Belediyesi otobüsleri, metro ve vapur seyahatlerinde, müzeler, sinemalar, tiyatrolar gibi kültürel mekanlara girişlerde indirimlerden yararlanabilirsiniz.

Eğer bu süreçle ilgili daha fazla detay veya yönlendirme isterseniz lütfen belirtmekten çekinmeyin. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri