AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lise nakil haftalik mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lise nakil haftalık mı?​

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. …” hükmü çerçevesinde yapılmaktadır.

1 dönem sınavları ne zaman başlar?​

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen yazıya göre, Bakanlık bünyesinde faaliyetlerini yürüten açık öğretim okullarının 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönem sınavları 4-5 Aralık 2021 tarihinde gerçekleşecek.

Yazılı sınavı kaç gün içinde okunmalı?​

Yazılı sınavı kaç gün içinde okunmalı?
Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve ilköğretim Kurumları Yönetmeliği gereğince öğrencilere yapılan yazılı sınavların sonuçları sınavın yapıldığı günden itibaren en geç 10 iş günü içerisinde açıklanmak durumundadır. Burada iş günü önemlidir, 10 gün değil.

2 dönem notları nasıl verilecek 2021?​

İlkokul ve ortaokul öğrencileri için 2. dönem notları şu şekilde verilecek; İkinci dönem sınavlarına katılmak istemeyen öğrencilerin sadece birinci dönem notlarına göre değerlendirilmeleri sağlanacak ve bu öğrencilere başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme uygulaması yapılmayacaktır.

Lise nakil işlemleri hangi günler yapılır?​

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.

Lise nakil hangi aylarda yapılır?​

Lise nakil hangi aylarda yapılır?
NAKİL VE GEÇİŞ BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILIR? Dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ders yılının başlangıcından ekim ayının sonuna kadar her hafta nakil başvurusu yapılabilir. Bunun dışındaki sürelerde aylık olarak nakil başvurusu yapılacak.
Sorumluluk sınavı yılda kaç kez yapılır?​
4. Sorumluluk Sınavları *Eylül, *Şubat, *Haziran aylarında olmak üzere her öğretim yılı içinde üç kez yapılır. 5. Sorumlu dersi olan öğrenciler başarısız olduğu dersten bu dönemlerde gireceği sınavlarda geçer not (50 ve üzeri) almadan başarılı sayılmaz, bu dersin sorumluluğu devam eder.

Lise nakil haftalık mı sorusunun cevabına gelirsek, nakil ve geçişler haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Yani lise nakil işlemleri her hafta veya her ay düzenli aralıklarla gerçekleştirilebilir.

1. dönem sınavları ile ilgili olarak, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı açık öğretim okullarının 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönem sınavları 4-5 Aralık 2021 tarihinde gerçekleşecektir.

Yazılı sınav sonuçlarının açıklanma sürecine baktığımızda ise, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği gereğince öğrencilere yapılan yazılı sınavların sonuçları sınavın yapıldığı günden itibaren en geç 10 iş günü içerisinde açıklanmalıdır. Bu süre içerisinde sonuçların duyurulması beklenmektedir.

2. dönem notlarının verilme sürecine ilişkin bilgiye geçersek, ilkokul ve ortaokul öğrencileri için 2. dönem notları, ikinci dönem sınavlarına katılmak istemeyen öğrencilerin sadece birinci dönem notlarına göre değerlendirilmesi sağlanacak. Bu öğrencilere başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme uygulaması yapılmayacaktır.

Son olarak, sorumluluk sınavları yılda kaç kez yapılır sorusuyla ilgili olarak, sorumluluk sınavları Eylül, Şubat ve Haziran aylarında olmak üzere her öğretim yılı içinde üç kez yapılır. Bu sınavlara katılan öğrenciler, başarısız oldukları derslerden geçer not almadan başarılı sayılmazlar ve o dersin sorumluluğu devam eder. Bu sınavlar önemli bir fırsat oluşturarak öğrencilere ikinci bir şans sunmaktadır.

Geri