AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lise mezunu universite okuyabilir mi?

Editör

Yeni Üye

Lise mezunu üniversite okuyabilir mi?​

Lise mezunu olan ve gerekli şartları taşıyan her adayın Anadolu Üniversitesi Açık öğretim fakültesine başvurma olanağı mevcuttur. Zaten eğitim hakkı Anayasal bir hak olduğundan kimsenin bunu engelleme yada ortadan kaldırma yetkisi yada gücü bulunmamaktadır.

Liseden mezun olmadan üniversite sınavına girilir mi?​

Liseden mezun olmadan üniversite sınavına girilir mi?
YKS’ye başvuru yapabilirsiniz ancak hiçbir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıramazsınız.

Lise mezunları uzaktan eğitim alabilir mı?​

Sınavsız geçiş hakkından mesleki ve teknik lise mezunları önlisans programlarına girerken yararlanabiliyor. Uzaktan eğitim kapsamında ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarında eğitim almak mümkün.

Açık öğretim lisesi kaç kredi ile üniversite sınavına girilir?​

Açık öğretim lisesi kaç kredi ile üniversite sınavına girilir?
Dönem (genellikle temmuz bazen ağustos ayındaki sınavlardır) sınav gününe kadar 18 yaşına girmiş veya 18 yaşından büyük olanla; en az 102 krediye sahip olmak ve en az 6. Dönemde olmak (1.2. ve 3. Dönem sınavlarında 102 + 30 +30 +30=192 kredi toplayabilirler). Ayrıca bütün ortak(zorunlu) derslerini vermeleri gerekir.
Açık liseyi bitirdim ne yapmalıyım?​
Açık lise (AÖL) diplomaları Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri vasıtasıyla alınabiliyor. Dönem sonunda mezun olmuş durumda olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilmiş olan tarihten yaklaşık olarak 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilir.

Tekrar lise okumak mümkün mü?​

Tekrar lise okumak mümkün mü?
Daha önce herhangi bir liseden mezun olan kişiler, Mesleki Açık Öğretim Lisesinin programında belirtilen alanlardan herhangi birine kayıt yaptırarak ikinci lise diploması alabilirler.

Lise mezunu devlet memuru olabilir mi?​

18 ila 35 yaş aralığında olmak. Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak. Herhangi bir suç ile yargılanmamış veya hüküm giymemiş olmak. En az lise, önlisans veya lisans mezuniyetine sahip olmak.

Kimler sınavsız üniversite okuyabilir?​

Kimler sınavsız üniversite okuyabilir?
İkinci üniversite programlarına aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya ön lisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler başvuru yapabiliyor. Ön lisans öğrencileri ve mezunları ön lisansa, lisans öğrencileri ve mezunları ise lisans programlarına başvuru yapabiliyorlar.

Açık liseden mezun olunca diploma nasıl alınır?​

Açık lise diploması Halk Eğitim Merkezleri üzerinden alınmaktadır. Mezuniyet belgeleri mezun olduktan 2-3 ay sonra Halk Eğitim Merkezleri’ne gönderildiğinden dolayı diploma alacak mezunların ilgili tarihlerde belgelerini almaya gitmeleri gerekmektedir.

Açık liseden mezun olduktan sonra diploma ne zaman verilir?​

Açık liseden mezun olduktan sonra diploma ne zaman verilir?
Açık Liseden mezun olarak diploma almayı hakeden öğrencilerin diplomaları, imtihan neticeleri açıklandıktan iki ay sonra ( bu süreç iş ve işlemlerin yoğunluğuna göre 3-4 aya kadar uzayabilir) Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünce öğrencilerin belirttiği adres illerinde tespit edilen Merkez Halk Eğitim Merkezi (ASO) …
2022 Açık Lise kayıtları ne zaman?​
Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı 3’üncü dönem sınavları için Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 11 Nisan – 29 Nisan 2022 tarihleri arasında olacak.

Meslek lisesi diploması nasıl alınır?​

Meslek lisesi diploması nasıl alınır?
12 Sınıf dersleri ile birlikte çıraklık eğitim programı ile diploma programı arasındaki fark derslerinden(9-10-11 sınıf) sorumlu olacaklar ve fark dersleri ile 12. Sınıf derslerini yüz yüze alarak başarılı olmaları durumunda Meslek Lisesi Diploması alabilecektir.

Tabii ki, lise mezunları üniversite eğitimine devam edebilirler. Lise mezunu olan ve gerekli şartları taşıyan her birey, Türkiye'deki birçok üniversitenin sunduğu Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim fakültesine başvurabilir ve bu şekilde üniversite eğitimine devam edebilir. Eğitim hakkı anayasal bir hak olduğundan, kimsenin bu hakkı engelleme veya ortadan kaldırma yetkisi bulunmamaktadır.

Aynı şekilde, mesleki ve teknik lise mezunları da sınavsız geçiş hakkından yararlanarak önlisans programlarına giriş yapabilir ve uzaktan eğitim kapsamında ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarında eğitim alabilirler.

Ayrıca, lise mezunlarının açık öğretim lisesi diploması alarak üniversite sınavına girmeleri de mümkündür. Diploma alabilmek için belirli kredi ve dönem şartlarına uygun olmak gerekmektedir.

Öte yandan, daha önce lise mezunu olan bireylerin ikinci lise diploması alabilmek için Mesleki Açık Öğretim Liselerinin programlarına kayıt yaptırarak tekrar lise okuyabilmeleri de mümkündür.

Son olarak, devlet memuru olabilmek için belirli kriterleri sağlamak gerekmektedir. Bu kriterler arasında 18 ila 35 yaş aralığında olmak, kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, suç ile yargılanmamış veya hüküm giymemiş olmak ve en az lise, önlisans veya lisans mezuniyetine sahip olmak gibi şartlar yer almaktadır.

Geri