AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lise mezunu sinavsiz universite okuyabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lise mezunu sınavsız üniversite okuyabilir mı?​

SINAVSIZ GEÇİŞTE KONTENJAN KISITLAMASI Bilindiği gibi meslek lisesi mezunu adaylar 2 yıllık meslek yüksekokullarına yerleşirken sınavsız geçiş sistemi ile öncelikli olarak yerleşmektedir. Bu yerleşmede adayın meslek lisesi türü, mezuniyet ili ve Orta Öğretim Başarı Puanı kullanılmaktadır.

Meslek lisesi hukuk okuyabilir mi?​

Kazanabilirsin. Artan hukuk kontenjanlarıyla ve hukukun tm 3 olmasıyla birlikte oldukça kolaylaştı bu iş. bir arkadaşım var meslek lisesi çıkışlı şu an kocaeli hukukta üstelik ilk senesinde kazandı.
Sınavsız geçiş hakkı var mı?
MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMU MEZUNLARININ SINAVSIZ YERLEŞEBİLECEKLERİ 2 YILLIK ÖNLİSANS PROGRAMLARI. Sınavsız geçiş sistemine göre mesleki ve teknik eğitim veren okullardan mezun olan öğrenciler, kendi branşlarında eğitim veren bir meslek yüksekokulu programına kayıt yaptırabilme imkânına sahiptir.
Sınavsız geçiş basvurulari ne zaman 2022?
Aygün açıklamasında, “3 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştireceğimiz 2022-DGS başvuru kılavuzu https://osym.gov.tr sitemizde yayımlanmıştır. Başvurular 13-23 Mayıs 2022 tarihleri arasında alınacaktır.

2021 sınavsız geçiş basvurulari ne zaman?​

2021 YKS başvuruları 04.02.2021 02.03.2021 tarihleri arasında ÖSYM internet sitesi üzerinden yapılacak. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleriyle başvurularını tamamlayabilecek.

Meslek lisesi sınavsız geçiş hakkı kalktı mı?​

Mayıs ayında yürürlüğe giren bu kanunla Sınavsız Geçiş kaldırılmıştır. 2016 ÖSYS’de bu kanuna ek bir madde eklenerek Sınavsız Geçiş son kez uygulanmıştır. 2017 ÖSYS’de bir mesleğe yönelik eğitim veren ortaöğretim kurumlarından mezun adayların ( eski yeni tüm, mesleğe yönelik eğitim almış adayları kapsayacaktır) ön …
Üniversite sınavsız geçiş var mı?
YÖK Başkanı Özcan’ın açıklamasına göre, birkaç yıl içinde uygulanacak üniversiteye sınavsız geçiş sisteminde, az tercih edilen bölümlerle çok tercih edilenler belirleyici olacak. Yeterince ilgi görmeyen bölümler, sınavsız da öğrenci kabul edecek.
TYT barajı geçemeyenler ne yapmalı?
TYT Barajını Geçemeyen Öğrenciler Tercih Yapabilir mi
- TYT’de 180 puan yapamayan üniversite adaylarının 3 tercihte seçeneği bulunmakta.
- Puanı 150′tan az ise ; Adayın AYT’ye girme ve TYT puanlarıyla tercih yapma hakkı yok.
- Puanı 150 ve üstü ise: Aday, ön lisans programlarını tercih edebilir.

Lise mezunu sınavsız önlisans okuyabilir mi?​

TYT 132 puanla nereye girebilirim?​

TYT’de 140 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 170 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Yks tercih barajı düştü. TYT’de 140, AYT ve YDT’de 170 olacak.
Üniversiteye sınavsız geçiş ne zaman kaldırıldı?
Lise mezunuyum üniversiteye nasıl giderim?
Açıköğretime kayıt yaptırmak isteyen tüm liseden mezun öğrencilerin önlisans programları için YGS’ den en az 150 puan alması gerekir. Lisans düzeyinde yerleşecek adayların ise LYS’ den 180 puan alması gerekmektedir. Bu puanın üzerinde puan alan tüm adaylar açıköğretim fakültesini tercih edebilirler.

Geri