AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lise mezunu silahli guvenlik sertifikasi alabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lise mezunu silahlı güvenlik sertifikası alabilir mi?​

Örneğin silahlı özel güvenlik görevlisi olmak için 21 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olmak gerekmektedir. Silahsız özel güvenlik görevlisi olmak ve kursa katılmak için en az 18 yaşını doldurmuş ve 8 yıllık ortaokul mezunu şartları aranmaktadır.

Özel güvenlik kursu ne kadar?​

Özel güvenlik kursu ne kadar?
– Silahlı güvenlik eğitim kurs ücreti ortalama 1000 TL kadardır. – Silahsız güvenlik eğitim kurs ücreti ortalama 750 TL kadardır. Güvenlik sertifikasını yenileme ücreti ise 2020 yılında; – Silahlı güvenlik sertifikası yenileme ücreti 750 TL kadardır.

Silahlı özel güvenlik görevlisi sertifikası nasıl alınır?​

Silahlı özel güvenlik görevlisi sertifikası nasıl alınır?
Silahlı – Silahsız Özel Güvenlik Belgesi için kişilerin Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı’na müracaat etmeleri ve belli aralıklarla bazı sınavlara girmeleri akabinde alınmaktadır. Bu sınavlarda kurum tarafından belirlenen başarı puanına ulaşmak şartı aranmaktadır.

Lise mezunu güvenlik görevlisi nasıl olunur?​

Silahlı özel güvenlik görevlisi olabilmeniz için en az 21 yaş ve lise mezunu olmanız gerekir. Eğer bu koşullara uygun ve sabıka kaydınız yoksa hemen başvuru yapabilirsiniz. Silahsız özel güvenlik görevlisi olabilmek için en az 18 yaş ve ortaokul mezunu yani 8 yıllık eğitim bitirmeniz gereklidir.

Özel güvenlik sertifikası kaç TL 2022?​

Özel güvenlik sertifikası kaç TL 2022?
2022 yılı itibari ile 1343.-TL olup, bağlı bulunulan ilin vergi dairelerine yatırılır. Silahlı ve Silahsız Özel güvenlik eğitimi için aynı miktar geçerlidir. Özel güvenlik kimlik kartını çıkarabilmek için yapılması gereken her hangi başka bir masraf yoktur.

Özel güvenlik kursu kaç ay sürer?​

Özel güvenlik kursu kaç ay sürer?
Güvenlik Temel Silahlı Eğitim En Kısa 17 Gün Sürer. Güvenlik Temel Silahsız Eğitim En Kısa 13,5 Gün Sürer. Güvenlik Yenileme Silahlı Eğitim En Kısa 8,5 Gün Sürer. Güvenlik Silahsızdan Silahlıya Geçiş En Kısa 3 Gün Sürer.
Güvenlik kayıtları ne zaman başliyor 2022?​
2022 yılı özel güvenlik sınav tarihleri; 24 NİSAN 2022 tarihinde yapılacaktır ve bu sınava 18 MART 2022 tarihi dahil olmak üzere eğitimini bitirmiş olanlar alınacaktır.

Özel güvenlik sertifikası sınavdan sonra kaç günde alınır?​

Özel güvenlik sertifikası sınavdan sonra kaç günde alınır?
Sonuçlar temel ve yenileme sınavından 3 hafta sonra açıklanır. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra sertifikanız en geç 1 aya kadar hazır olacaktır.

Güvenlik görevlisi olmak için şartlar nelerdir?​

Güvenlik görevlisi olmak için şartlar nelerdir?
Silahlı girebilmek için 21 yaşını doldurmuş olmak ve en az lise mezunu olmak şartı aranmaktadır. Silahsız müracaat için 8 yıllık İlköğretim veya Ortaokul mezunu ve 18 yaşını doldurmuş olmak gereklidir. Bunun dışında bay adaylar gibi bayanlar da özel güvenlik görevlisi olarak çalışabilirler.

Lise mezunu olan bireyler silahlı güvenlik sertifikası alabilirler. Silahlı özel güvenlik görevlisi olabilmek için en az 21 yaşında olmak ve lise mezunu olmak gerekmektedir. Bu koşullara sahip olanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı'na müracaat ederek belirlenen sınavlara girmeli ve başarı puanını elde etmelidir.

Özel güvenlik kursu ücretleri genellikle sabit olmamakla birlikte, genel olarak silahlı güvenlik eğitim kurs ücreti ortalama 1000 TL civarında, silahsız güvenlik eğitim kurs ücreti ise ortalama 750 TL civarında olabilmektedir. Güvenlik sertifikasını yenileme ücretleri de sertifika türüne göre değişiklik gösterebilir.

Özel güvenlik sertifikası başvurusu sonrasında sınavdan geçen adaylar, belirli bir süre içerisinde sertifikalarını alabilirler. Özel güvenlik sertifikası sınav sonuçları genellikle sınavdan itibaren 3 hafta içerisinde açıklanır ve sertifika en geç 1 ay içerisinde hazır olur.

Özel güvenlikte çalışmak isteyenlerin belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Silahlı güvenlik görevlisi olmak için 21 yaşını doldurmuş olmak ve en az lise mezunu olmak şartı aranırken, silahsız güvenlik görevlisi olabilmek için en az 18 yaşında olmak ve 8 yıllık ortaokul mezunu olmak gerekmektedir. Bu şartları sağlayan herkes güvenlik görevlisi olarak çalışabilir.

2022 yılı özel güvenlik sınav tarihleri ve kayıt detaylarıyla ilgili bilgilere erişmek isteyenler, paylaşılan bilgilerden faydalanabilirler. Güvenlik sektöründe çalışmak isteyenler için başvuru süreçleri, sınav tarihleri ve gerekli belgeler gibi detaylı bilgiler oldukça önemlidir.

Geri