- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Lise mezunu nasıl avukat olur?
Avukat olmak için ilk ve en gerekli kural üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Hukuk Fakültesinden mezun olup hukuk diploması almaktır. Sonrasında zorunlu olan bir senelik stajın tamamlanması gerekir. Bu zorunlu stajın yarısı adliyede yarsı ise en az 5 sene deneyimli bir avukatın yanında olması gerekir.Hukuk okumak için lisede hangi dersler önemli?
Yüksek puanlı bir bölüm olan Hukuk Fakültesine girip avukat olmak için ise; Türkçe, matematik, edebiyat, tarih ve coğrafya derslerinin iyi olması önemlidir. Üniversite sınavında bu 5 dersten gelen sorulara önem gösterilmeli ve soru kaçırılmamalıdır.
Açık liseden mezun olan hukuk okuyabilir mi?
Geçen yıl açık öğretim lisesini bitirerek hukuk fakültesini kazananların sayısı 527, 1962 tane mühendislik fakültelerini kazanan açık öğretim lisesi mezunumuz var ve 160 da tıp fakültesini kazananlar var.
Meslek lisesi okuyan biri avukat olabilir mi?
Kazanabilirsin. Artan hukuk kontenjanlarıyla ve hukukun tm 3 olmasıyla birlikte oldukça kolaylaştı bu iş. bir arkadaşım var meslek lisesi çıkışlı şu an kocaeli hukukta üstelik ilk senesinde kazandı.Anadolu liselerinin amacı nedir?
Anadolu lisesi, Türkiye’de eğitim veren bir lise türü. Bu liselerin kuruluş amacı üstün nitelikli öğrenci yetiştirilmesi ve üniversite giriş sınavlarında yüksek başarı gösterilmesi olarak belirlenmiştir. Anadolu liselerinin bazıları 4 yıl, bazıları da hazırlık+4 yıl sistemiyle öğrenci yetiştirmektedirler.
Hangi lisede adalet bölümü var?
ALANLARDA ARAMA YAPIN