AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lise mezunu kuafor ustalik belgesi nasil alinir?

Editör

Yeni Üye

Lise mezunu kuaför ustalık belgesi nasıl alınır?​

Ustalık belgesi nereden alınır sorusunun yanıtı aslında 3308 Sayılı mesleki eğitim kanunu belirlenmiş olup ustalık belgesi verme yetkisi sadece mesleki eğitim merkezlerinde bulunmaktadır. Bu nedenle ustalık belgesi alabilmek için Mesleki eğitim merkezlerine başvuru yapılması gereklidir.

Dikiş ustalık belgesi nasıl alınır?​

* Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.

Iko ustalık belgesi nasıl alınır?​

Iko ustalık belgesi nasıl alınır?
Muhsin Ertuğrul Mesleki Eğitim Merkezi’ne müracaat edip 2 haftalık bir kursa gittikten sonra düzenlenecek sınavın ardında Usta Öğreticilik belgesi alınabilir.

Düz lise mezunu ustalık belgesi alabilir mi?​

Düz lise mezunu ustalık belgesi alabilir mi?
Kalfalık Ve Ustalık Sınavlarına Başvuruda Bulunmak İçin En Az 22 Yaşını Bitirmiş Olmak, İlköğretim Mezunu Yada Ortaokul, İmamhatip Ortaokulu Mezunu Olmak Gereklidir. 1996-1997 Eğitim-Öğretim Yılı Ve Daha Önceki Yıllarda İlkokulu Bitirmiş Olanların Değerlendirme İşlemleri İlkokul Diploması İle Yapılır.

Dikiş kalfalık Belgesi nasıl alınır?​

Ustalık ya da kalfalık belgesi almanın genel olarak iki yolu vardır. Birincisi fiilen eğitime devam ederek ikincisi ise eğitim almadan doğrudan sınava girerek belge alınır. Birinci seçenekte, Mesleki Eğitim Merkezlerinde çıraklık eğitimine katılarak 2 -3 yıl sonunda yapılan sınava girilir ve kalfalık belgesi alınır.

Vitrin kuyumculuğu ustalık belgesi nasıl alınır?​

Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.

Halk eğitim kalfalık Belgesi nasıl alınır?​

Halk eğitim kalfalık Belgesi nasıl alınır?
Mesleki Ve Teknik Eğitim Veren Örgün Yada Yaygın Eğitim Okul Ve Kurumları İle 5580 Sayılı Örgün Öğretim Kurumları Kanununa Göre Açılmış Kurumlardan Yada Yurt Dışından Alınmış Belgeler İle Sınavla Kalfalık Belgesi Alınabilir.

Lise mezunu olan bireylerin kuaför ustalık belgesi alabilmeleri için belirli adımları izlemeleri gerekmektedir. Öncelikle, ustalık belgesi verme yetkisi sadece mesleki eğitim merkezlerinde bulunduğundan, bu merkezlere başvuru yapılması gerekmektedir.

Dikiş ustalık belgesi almak isteyenler için ise kalfalık belgesini aldıktan sonra bir ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu tamamlamaları ve ardından girecekleri sınavdan başarılı olmaları gerekmektedir.

İko ustalık belgesi almak isteyen bireylerin Muhsin Ertuğrul Mesleki Eğitim Merkezi'ne başvurarak 2 haftalık bir kursa katılmaları ve düzenlenecek sınavı başarılı bir şekilde tamamlamaları gerekmektedir.

Düz lise mezunlarının ustalık belgesi alabilmeleri için kalfalık veya ustalık sınavlarına başvuruda bulunabilmeleri için en az 22 yaşını doldurmuş olmaları, ilköğretim mezunu veya ortaokul/imam hatip ortaokulu mezunu olmaları gerekmektedir. 1996-1997 eğitim-öğretim yılı ve öncesinde ilkokulu bitirmiş olanların değerlendirme işlemleri ilkokul diploması ile yapılır.

Dikiş kalfalık belgesi almak isteyenlerin genellikle iki yol izledikleri görülmektedir. Birincisi, Mesleki Eğitim Merkezlerinde çıraklık eğitimine katılarak 2-3 yıl sonunda yapılan sınava girilerek kalfalık belgesi alınmasıdır. İkinci seçenekte ise eğitim almadan doğrudan sınava girilerek belge alınır.

Vitrin kuyumculuğu ustalık belgesi almak için de kalfalık belgesini alarak bir ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu tamamlayanların, girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde ustalık belgesi almaya hak kazanacaklardır.

Halk eğitim kalfalık belgesi almak isteyenlerin mesleki ve teknik eğitim veren örgün veya yaygın eğitim okul ve kurumları ile 5580 sayılı Örgün Öğretim Kurumları Kanunu'na göre açılmış kurumlardan veya yurt dışından almış oldukları belgeler ile sınavla kalfalık belgesi alabileceklerini belirtmek isterim.

Geri