Lise mezunu komiser yardimcisi olabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.083
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Lise mezunu komiser yardımcısı olabilir mi?​

Komiser olabilmek için mutlaka ön lisans ya da lisans mezunu olmak gerekir. Polisler için özel olarak açılan polis okulları komiser olmak için gerekli yollardan bir tanesidir. Komiser yardımcısı yetiştiren PAEM (Polis Amirleri Eğitim Merkezi) de yine tercih edilebilecek olan yerlerdendir.

Komiser yardımcısı kaç yıl sonra komiser olur?​

Komiser olabilmek için Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Amirleri Eğitim Merkezi(PAEM)’ni bitirip Komiser Yardımcısı olduktan 4 yıl sonra terfi etmek gerekir. Polis Akademisi mezunu komiserlerin rütbe bekleme süresi 4 yıldır.
2022 Komiser Yardımcılığı alımı olacak mı?
Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) Komiser Yardımcısı sınav başvurusu 16-27 Mayıs 2022 tarihinde alınacak. Sınav giriş belgeleri ise 20-24 Haziran’da erişime açılacak.

Polis olduktan sonra Komiser Yardımcısı Nasıl Olunur?​

Komiser Yardımcısı Nasıl Olunur? Komiser yardımcısı olabilmek için çeşitli yollar mevcuttur. Bunlardan bir tanesi polis akademisinde yatılı okumaktır. Ancak eğitim görebilmek için 4 senelik üniversite mezunu olmak ve KPSS puanının en az 70 olması gerekmektedir.

Komiserlik yaşı kaç?​

PAMEM Yaş Sınırı 2022 Polis Amirleri Eğitim Merkezi’ne (PAEM) başvuru yapmak isteyen kadın ve erkek adayların sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibariyle otuz (30) yaşından gün almamış olmaları gerekir. Bu yaşı geçen kişilerin Polis Amirleri Eğitim Merkezi’ne kabul edilmeleri mümkün değildir.
Başkomiser kaç yıl?
Başkomiser Olmak İçin Gerekenler Polis Meslek ve Eğitim Merkezi ile Polis Meslek Yüksekokulunu bitiren polis memurları, 2 yıl içinde komiser yardımcılığı sınavına girmeye hak kazanır. Ayrıca, Başkomiser olmak için Polis Akademisi’nin bitirilmesi zorunludur.
Buna göre; polislerin yüzde 29.41’inin 12/24, yüzde 15.48’inin 12/36, yüzde 27.34’ünün 08.00-17.00, yüzde 27.11’inin operasyonel birimlerin kendi çalışma sistemi doğrultusunda, bir kısmının ise 8/24 çalışma sistemine göre çalıştırıldığı tespit edildi.
 
Geri
Üst