- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Lise mezunu kalfalık Belgesi nasıl alınır?
Ustalık ya da kalfalık belgesi almanın genel olarak iki yolu vardır. Birincisi fiilen eğitime devam ederek ikincisi ise eğitim almadan doğrudan sınava girerek belge alınır. Birinci seçenekte, Mesleki Eğitim Merkezlerinde çıraklık eğitimine katılarak 2 -3 yıl sonunda yapılan sınava girilir ve kalfalık belgesi alınır.Çıraklık eğitimi nasıl oluyor?
Çıraklık süreci nasıl bir eğitim içermektedir? Aday çıraklar ve çıraklar, öğrenci statüsünde olup öğrencilik haklarından yararlanır. Bunlar işyerinde çalışan işçi sayısına dahil edilmezler. Aday çırak ve çıraklar, mesleğin özelliğine göre haftada sekiz saatten az olmamak üzeregenel ve mesleki eğitim görürler.
Ustalık belgesi kaç yaşında alınır?
Kalfalık Ve Ustalık Sınavlarına Başvuruda Bulunmak İçin En Az 22 Yaşını Bitirmiş Olmak, İlköğretim Mezunu Yada Ortaokul, İmamhatip Ortaokulu Mezunu Olmak Gereklidir. 1996-1997 Eğitim-Öğretim Yılı Ve Daha Önceki Yıllarda İlkokulu Bitirmiş Olanların Değerlendirme İşlemleri İlkokul Diploması İle Yapılır.Kalfalık belgesi kaç ayda alınır?
Ya da bölüme göre değişkenlik göstermekle birlikte 2 veya 3 yıllık Mesleki eğitim merkezlerinde alacağınız eğitim sonrası gireceğiniz sınav kapsamında başarı elde edebilirseniz yine belgeyi alma hakkı kazanmış oluyorsunuz.
KALFALIK BELGESİ İÇİN DENKLİK VE BELGELENDİRME SINAVI BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER:
16 madde ustalık belgesi nasıl alınır?
İlgili kanunun 16. Maddesine göre kalfalık belgesi alanlar: a) Kalfalık belgesini aldıktan sonra Mesleki Eğitim Merkezlerinde ustalık kursuna katılıp kursu ve çalışma süresini tamamlayanlar ustalık sınavına girebilirler.