AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lise mezunu hemsire bashemsire olabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lise mezunu hemşire başhemşire olabilir mi?​

MADDE 9 – (1) Başhemşire olabilmek için hemşirelikte en az lisans eğitimine sahip olmak gerekir. Ancak kurum/kuruluşta, hemşirelikte lisans eğitimine sahip hemşire bulunmaması halinde diğer hemşirelerden de görevlendirme yapılabilir.

Üniversite okuyarak hemşire olunur mu?​

Bir kişinin hemşire olabilmesi için önce bu alanda eğitim veren bir üniversite programı bitirmesi gerekir. Ayrıca sağlık meslek lisesinden mezun olan öğrenciler de hemşire yardımcısı olarak çalışmaya başlayabilirler. Geçtiğimiz yıllarda sağlık meslek lisesi mezunları hemen hemşire olabiliyordu.
Hemşirelik Okulu bitince ne olur?
Hemşirelik bölümünden mezun olan kişiler lisans bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisans sınavlarına girerek akademik kariyer yapabilir. Hemşireler, sağlık ocaklarında, devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, dispanser gibi kurum ve kuruluşlarda sağlık personeli olarak görev yapar.
Lise mezunu hemşireler ne olacak?
Yukarıdaki maddeden de görüleceği üzere ebe ve hemşire yardımcısı gibi yeni unvanlar eklenmiştir. Sağlık meslek liselerinden mezun olanlar bundan sonra hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı ve sağlık bakım teknisyenliği programları oluşturup bu programlara öğrenciler alacaktır.

Lise mezunu hemşire var mı?​

Şuan Sağlık Meslek Liselerinde okuyanlar ile önceki dönemde Sağlık Meslek Liselerinden mezun olmuş olanlar hemşire veya ebe unvanını kullanabilecektir. Ancak bu kanuni düzenleme önümüzdeki yıldan itibaren Devlet kadrolarına yapılacak alımlarda lise düzeyinden çok az sayıda hemşire veya ebe alınacağını göstermektedir.

Lise mezunu hemşire nasıl olunur?​

Hemşire olmak için 2 yıllık Sağlık Meslek Lisesi bitirerek hemşire yardımcısı olunabilir. Ardından 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olarak hemşirelik mesleğine adım atabilirsiniz. Ya da 4 yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni bitirerek hemşire olunabilir.

Geri