- Konu Yazar
Lise mezunu çıraklık eğitime gidebilir mi?
Ortaokul mezunları, herhangi bir liseden ayrılanlar, lise mezunları (şu an herhangi bir lisede okuyanlar nakil olabilir), üniversite mezunları 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre çıraklık eğitimi uygulama kapsamında olan 142 meslek dalında bir işyerinde çalışanlar kayıt olabilir. Yaş sınırı yoktur.Kalfalık belgesi hangi meslekler var?
Kalfalık belgesi hangi meslekler var?MESLEK ALANLARI
1 Ahşap Teknolojisi (hazır) | 12 Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri (hazır)
4 Bilişim Teknolojileri (hazır) | 15 Kimya Teknolojisi (hazır)
5 Döşemecilik (hazır) | 16 Konaklama ve Seyahat Hizmetleri (hazır)
6 Elektrik-Elektronik Teknolojisi (hazır) | 17 Kuru Temizlemecilik (hazır)
17 yaşındakiler üniversite sınavına girebilir mi?
Üniversite girişi için yaş sınırı bulunmamaktadır.İstediğiniz yaşta üniversite sınavına girebilirsiniz.Lise mezunları mesleki eğitim Merkezine kayıt olabilir mi?
Lise mezunları mesleki eğitim Merkezine kayıt olabilir mi?Ortaokul mezunları, her hangi bir liseden ayrılanlar, lise mezunları (şu an her hangi bir lisede okuyanlar nakil olabilir ), üniversite mezunları 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre çıraklık eğitimi uygulama kapsamında olan 140 meslek dalında bir işyerinde çalışanlar kayıt olabilir.
Mesleki eğitim hangi meslekler?
Çıraklık Sözleşmeleri, Kalfalık Ve Ustalık Belgeleri- 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu Nedir?
- 3308 Sayılı Yasa Kapsamında Bulunan Meslek Dalları Hangileridir? TESVİYECİLİK. TORNACILIK. FREZECİLİK. VARGEL PALANYA. TAŞLAMA ALET BİLEME. SOĞUK DEMİRCİLİK. KAYNAKÇILIK. SAÇ İŞLERİ KAPORTA TAMİRCİLİĞİ KUYUMCULUK. SİHHI TESİSATÇILIK.
Mesleki eğitim merkezine nasıl geçilir?
Mesleki eğitim merkezine nasıl geçilir?Öğrenci mesleki eğitim merkezine kayıt yaptırması durumunda; 9. Sınıfa kayıt yaparken 18 yaş altı öğrenciler velisi ile okul müdürlüğüne giderek, alan/dal seçimi yapar ve seçtiği alanla ilgili işletme ile sözleşme imzalayarak eğitimine başlar.
Hangi işlerde ustalık belgesi gerekir?
Belge zorunluluğu bulunan mesleklerden bazıları; Ahşap Kalıpçı (Ahşap Ustası), Asansör Bakım ve Onarımcısı (Asansör Ustası), Cam Kesim Elemanı (Cam Ustası), Elektrik Tesisatçısı (Elektrik Ustası) ve İnşaat İşçisidir (İnşaat Ustası).Çıraklık okullarında hangi meslekler var?
Çıraklık okullarında hangi meslekler var?Mesleki eğitim Merkezi mezunları lise yerine geçer mi?
Ustalık Belgesi ile öğrenim gördükleri veya en son kayıtlı oldukları liseden alacakları belge ile aldıkları veya başarılı oldukları dersleri ispatladıklarında başarılı oldukları derslerden muaf tutularak diğer fark derslerini yüz yüze alarak Meslek Lisesi Diploması alabilecektir.Çıraklara devlet desteği ne kadar 2021?
Çıraklara devlet desteği ne kadar 2021?– Aday çırak ve çırağa yaşına uygun asgari ücretin yüzde otuzundan (1.276,02 TL), – Kalfalık yeterliğini kazanan mesleki eğitim merkezi 12’nci sınıf öğrencilerine asgari ücretin yüzde ellisinden (2.126,70 TL), – Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yüzde otuz beşinden (1.488,69 TL), aşağı ücret ödenemeyecektir.