Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lise mezunu biri acikogretime nasil girer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lise mezunu biri açıköğretime nasıl girer?​

Açıköğretime kayıt yaptırmak isteyen tüm liseden mezun öğrencilerin önlisans programları için YGS’ den en az 150 puan alması gerekir. Lisans düzeyinde yerleşecek adayların ise LYS’ den 180 puan alması gerekmektedir. Bu puanın üzerinde puan alan tüm adaylar açıköğretim fakültesini tercih edebilirler.
Düz lise mezunları sınavsız geçiş yapabilir mi?
“Mesleki ve Teknik Ortaöğretim mezunu olmayan, genel lise mezunları (fen lisesi, Anadolu lisesi vb) genel yerleştirme için meslek yüksek okulları programları arasında tercih yapamayacaklar.” şeklinde belirtilmiştir. …

Açık öğretim okuyarak hangi meslekler olunur?​

Bölümler
2021 üniversite sınavı ne zaman?
2021 YKS sınav saatleri Oturum (TYT), 26 Haziran 2021 saat 10.15’te başlayacak. Sınav 135 dakika sürecek. YKS’de 2. Oturum (AYT), 27 Haziran 2021 saat 10.15’te başlayacak.

Lise mezunu açık üniversite okuyabilir mi?​

Lise mezunu olan ve gerekli şartları taşıyan her adayın Anadolu Üniversitesi Açık öğretim fakültesine başvurma olanağı mevcuttur.
Lise mezunu aöf okuyabilir mi?
AUZEF ikinci üniversite başvuru yapmak için; üniversitelerde halen öğrenci olmanız veya mezun olmanız yeterlidir. Yurt dışındaki üniversitelerden mezun olanların başvurabilmesi için denklik belgesi şartı aranıyor.

Meslek lisesi sınavsız geçiş var mı?​

Bilindiği gibi meslek lisesi mezunu adaylar 2 yıllık meslek yüksekokullarına yerleşirken sınavsız geçiş sistemi ile öncelikli olarak yerleşmektedir. Özellikle yerleştirme önceliği sıralamasında avantajlı olmayan (çoğunlukla METEB dışı ve kodu 2 olan meslek liseleri) adaylar sınavsız geçiş ile yerleşemeyecektir.
2021 sınavsız geçiş basvurulari ne zaman?
2021 YKS başvuruları 04.02.2021 02.03.2021 tarihleri arasında ÖSYM internet sitesi üzerinden yapılacak. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleriyle başvurularını tamamlayabilecek. 2021 YKS sınavına girecek adaylar http://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasında yapabileceklerdir.

Açıköğretimde 4 yıllık hangi bölümler var?​

Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları (4 Yıllık)
Açık öğretim okuyarak avukat olunur mu?
açıköğretimde hukuk okunamaz, değinildiği üzere 2 senelik adalet okunabilir. 2-3 sene önce değişen sistemle, artık adalet bölümü okuyanlar dikey geçiş sınavı(dgs) ile hukuk lisans eğitimine 3. sınıftan devam edebiliyorlar.

Geri