AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lise mezunlari KPSS ile hangi Memurluklara girebilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lise mezunları KPSS ile hangi Memurluklara girebilir?​

Belediye bünyesinde ikamet şartı olmadan en az lise mezunları arasında KPSS ortaöğretim puanına göre alımlar yapılıyor. Zabıta memuru, İtfaiye eri, VHKİ, sekreter, düz memur ve kamu personeli alımlarında 85 puan ve üzeri puana sahip adaylar başvuru yapabiliyor.

Açık liseden mezun olunca ne olur?​

Açık liseleri bitirenler, lise diplomasını aldıktan sonra üniversite sınavlarına giriş hakkı kazanmaktadırlar. Çeşitli sebeplerden ötürü örgün eğitim alamayan bu insanlar, eğitim ihtiyaçlarını uzaktan devam ettirmektedirler.

Anadolu Lisesi mezunu hangi bölümleri tercih edebilir?​

Anadolu Lisesi mezunu hangi bölümleri tercih edebilir?
Anadolu Lisesi mezunları; Sayısal alanından ( Tıp, Eczacılık, Mühendislik vb.), Eşit Ağırlık alanından (Hukuk, İşletme, Psikoloji vb.), Sözel alanından (Halkla İlişkiler, Gazetecilik, Tarih vb.), Yabancı dil alanından (İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim ve Tercümanlık vb.) birçok bölüme yerleşmektedir.

KPSS den sonra hangi meslekler olunur?​

Müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Bu çerçevede, düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.

KPSS ne zaman 2021 lise?​

KPSS’nin lise mezunlarına yönelik oturumları, 2 yıldan bir yapılıyor. KPSS Ortaöğretim ve Ön lisans oturumu, 2021 yılında yapılmayacak.

Meslek lisesi mezunları iş bulabilir mi?​

Meslek lisesi mezunları iş bulabilir mi?
· Meslek lisesi mezunlarının en yüksek istihdam oranı hizmet sektöründe olduğu görülüyor. Hizmet sektöründe toplam istihdam oranı yüzde 53.7, sanayi sektöründe yüzde 26.8, üçüncü sektör olan tarımda ise istihdam oranı yüzde 19.5. · Meslekî ve teknik eğitim mezunu kızların iş gücüne katılımı yüzde 42.3.
Meslek lisesi ne kadar maaş alır?​
Meslek lisesi işletmede beceri eğitimi alan stajyer öğrencilerin maaşları asgari ücrete göre zamlanmaktadır. 2021 yılı asgari ücret tutarını bekleyen kesimlerden biri olan stajyer öğrencilerin 2021 yılında alacağı zam miktarı da çıkacak bu karar sonrası netleşti. 2021 yılı asgari ücret tutarı brüt 3 bin 577 lira 50 …
Açık Lise sınavları nasıl olacak 2021?​
Açık öğretim kurumları 2021-2022 eğitim öğretim yılı 1. dönem sınavları için online sınav sistemi 4 Aralık ile 10 Aralık tarihleri arasında açılacaktır. AÖL sınavlarının çevrim içi (online) olarak yapılacağı duyuruldu.

Açık öğretimde ne meslekler var?​

Açık öğretimde ne meslekler var?
Bölümler
- Acil Durum Ve Afet Yönetimi.
- Adalet.
- Aşçılık.
- Bankacılık Ve Sigortacılık.
- Bilgisayar Programcılığı
- Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanlığı
- Coğrafi Bilgi Sistemleri.
- Çağrı Merkezi Hizmetleri.

Anadolu Lisesi mezunları polis olabilir mi?​

Lise mezunu polis adaylarının girebilecekleri okul bilindiği üzere polis meslek yüksek okullarıdır. Şartlara bakıldığı zaman şu lise mezunu olmak diye bir kaide yoktur yani meslek lisesi, anadolu lisesi veya açık lise mezunu dahi olsanız polis meslek yüksek okulu sınavlarına girerek polis olabilirsiniz.

KPSS ile memurluklara girebilecek lise mezunları için oldukça geniş bir yelpaze bulunmaktadır. Özellikle belediye bünyesinde ikamet şartı olmadan, en az lise mezunu adaylar arasında KPSS ortaöğretim puanına göre alımlar yapılmaktadır. Bu alımlar arasında zabıta memuru, itfaiye eri, VHKİ, sekreter, düz memur ve kamu personeli gibi kadrolar bulunmaktadır. Başvuru yapabilmek için adayların 85 puan ve üzeri KPSS puanına sahip olmaları gerekmektedir.

Açık liseden mezun olan kişiler, lise diplomasını aldıktan sonra üniversite sınavlarına giriş hakkı kazanmaktadırlar. Açık liseleri bitirenler, çeşitli sebeplerden dolayı örgün eğitim alamayan kişiler için eğitim imkanı sunmaktadır.

Anadolu Lisesi mezunları ise farklı alanlara yönelebilirler. Sayısal alanından (tıp, eczacılık, mühendislik), eşit ağırlık alanından (hukuk, işletme, psikoloji), sözel alanından (halkla ilişkiler, gazetecilik, tarih), ve yabancı dil alanından (İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim ve Tercümanlık) birçok bölüme yerleşme imkanına sahiptirler.

KPSS sonrası meslek seçenekleri arasında müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı gibi kadroların dışındaki hemen hemen tüm kadrolar KPSS-B kadrosu altında toplanmaktadır. Bu kadrolar arasında düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendislik, teknik işler, psikoloji, mimarlık, veterinerlik gibi çeşitli meslekler yer almaktadır.

Meslek lisesi mezunlarının iş bulma olanakları oldukça geniştir. Bu mezunlar genellikle hizmet sektöründe daha fazla istihdam edilmekte olup, sanayi ve tarım sektörlerinde de iş imkanları bulunmaktadır. Meslek liselerinden mezun olan kızların iş gücüne katılım oranı da önemli bir noktadır.

Meslek lisesinde beceri eğitimi alan stajyer öğrencilerin maaşları, asgari ücrete göre belirlenmektedir. Ayrıca açık öğretim kurumlarındaki meslek seçenekleri arasında acil durum ve afet yönetimi, adalet, aşçılık, bankacılık ve sigortacılık, bilgisayar programcılığı, büro yönetimi ve yönetici asistanlığı gibi çeşitli bölümler bulunmaktadır.

Son olarak, Anadolu Lisesi mezunlarının polis olabilmesi için belirli lise mezuniyet şartı bulunmamaktadır. Polis meslek yüksek okullarına giriş sınavlarına girerek meslek lisesi, Anadolu Lisesi veya açık lise mezunu olan herkes polis olma şansına sahiptir.

Geri