AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lise mezuniyet belgesi ile universiteye kayit olur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lise mezuniyet belgesi ile üniversiteye kayıt olur mu?​

Lise mezuniyet durumları; MEB aracılığıyla e-Devletten sorgulanamadığı için belirlenen kayıt tarihlerinde kayıt olmaya gelenlerden lise diploması/geçici mezuniyet belgesinin aslını ve fotokopisini yanında bulundurmayan öğrenci adayları kayıt yaptıramazlar.

Üniversiteye gitmezsem kaydım silinir mi?​

Kaydını sildirmek isteyen öğrenciler, bir dilekçe ile öğrenim gördüğü akademik birime başvuruda bulunur. Öğrenci ilişik kesme belgesini, ilgili birimlere imzalattırır, bu belge ile öğrenci kimliğini akademik birime teslim eder ve lise diplomasını alır. Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.
Okulu bırakmanın sebepleri nelerdir?
Araştırma sonucunda okulu bırakmaya etki eden kişisel özelliklerin başta cinsiyet olmak üzere, akademik başarı, okula devam sıklığı, okul dışında çalışma, okulda canı sıkılma ve disiplin soruşturması geçirme gibi durumlar olduğu gözlenmiştir.
Lise diplomamı kayıp üniversiteye nasıl kayıt olunur?
Lise diplomamı kaybettim. Kayıt için ne yapmalıyım? Mezun olduğunuz ortaöğretim (lise) kurumundan bir defaya mahsus olmak üzere verilen diploma kayıp belgesinin aslı veya E-Devlet üzerinden kare kodlu mezuniyet belgeniz ile kayıt yaptırabilirsiniz.

Lise diplomasının aslı nedir?​

Diploma sureti aynı zamanda “diplomanın aslı gibidir” belgesidir. Diploma sureti, noter tarafından ya da okuldaki yetkili kişi tarafından onaylanır ve diploma yerine kullanılabilir.

Üniversiteye yazılıp gitmezsem ne olur?​

Normal örgün öğretim ya da açık öğretim için sınavı kazanıp, tercihlerinizde de yerleştiyseniz puanınız düşecektir, Tercih ettiğiniz bölüme yerleştiyseniz ve bölümün istediği yetenek sınavlarına girerek kesin kayıt hakkı kazandıysanız; fakat kayıt yaptırmadıysanız da puan kaybı yaşamanız kaçınılmazdır.
Okulu bırakmak nedir?
“Okulu bırakma” ya da “okul terki” olarak adlandırılan bu durum, eğitim öğretime devam eden öğrencinin değişik olumsuz nedenlerden ötürü içinde bulunduğu eğitim basamağını tamamlaya- maması olarak tanımlanmaktadır (Dekkers ve Claassen, 2001).
Üniversite kaydı için diploma şart mı?
Diplomanızın aslının yada bir örneği ile YÖK’e başvuru yaptığınızı gösterir belgenin bulunması koşuluyla kayıt yaptırabilirsiniz.

Geri