AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lise kayitlari nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

Lise kayıtları nasıl yapılır?​

Lise kayıtları için gerekli belgeler okuldan okula değişmekle birlikte genel olarak şu belgeler isteniyor:
- Yerleştirme sonuç belgesi (Mezun olunan okuldan onaylı)
- Ortaöğretim Öğrenim Belgesi.
- Öğrencinin Nüfus Cüzdanı ve Fotokopisi.
- Veliye ait Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.

2022 2023 lise kayıtları ne zaman başlıyor?​

2022 2023 lise kayıtları ne zaman başlıyor?
LGS sonuçları, 30 Haziran’da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanacak, aynı tarihte özel liselerin de taban puanları da açıklanacak. Ön kayıtlar ne zaman başlıyor? Birinci ön kayıt dönemi 30 Haziran, 1-2 ve 3 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. Ön kayıtlar 3 Temmuz Pazar saat 13.00’de sonlanacak.

2022 2 dönem açık lise kayıtları ne zaman?​

Halen örgün eğitimde aktif olarak kayıtlı olan öğrencilerin e-okul sistemi üzerinden dönem atlatma işlemleri, yarıyıl tatilinin, 2. haftasında yapılacağından dolayı, söz konusu öğrencilerden Açık Öğretim Lisesine geçiş yapmak isteyenlerin yeni kayıt iş ve işlemleri 31 Ocak 2022 – 8 Şubat 2022 tarihleri arasında …

Dışarıdan lise okumak nasıl olur?​

Dışarıdan lise okumak nasıl olur?
Açık Öğretim Lisesine ilk defa kayıt yaptırma işlemine İLK KAYIT ya da YENİ KAYIT denir. Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince yapılmaktadır. Öğrenciler kayıt için gerekli evrakları tamamlayarak, Halk Eğitimi Müdürlüklerinde kayıt işlemlerini yaptırabilirler.
Lise kayıtları nasıl yapılır 2021?​
2021 LİSE KAYITLARI NE ZAMAN VE NASIL YAPILIYOR? Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alan bilgilere göre Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları (açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç olmak üzere) sistem tarafından otomatik olarak yapılacak.

9 sınıf kayıtları nasıl yapılır?​

9 sınıf kayıtları nasıl yapılır?
Sınavsız ve puansız öğrenci alan ortaöğretim (lise) kurumlarının “çok programlı liselerin (ÇPL) bünyesindeki genel liselerin, imam hatip liselerinin ve meslek liselerinin” 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtları, MEB’in bildirdiği tarihler arasında e-kayıt sistemi ile elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

2023 2024 açık lise kayıtları ne zaman?​

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ KAYITLARI NE ZAMAN SONA ERECEK? Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi’ne (AÖL) geçiş yapmak isteyenlerin yeni kayıt iş ve işlemleri 7 – 11 Şubat tarihleri arasında yapılacak.

2022 Açık öğretim lise kayıtları ne zaman başlıyor?​

2022 Açık öğretim lise kayıtları ne zaman başlıyor?
Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi 3. dönem kayıt yenileme başvuruları 11 Nisan 2022 – 29 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılacak. Başvuru işlemleri ise 29 Nisan mesai bitiminde son bulacak.

Açık öğretim lise ilk kayıt ne zaman 2022?​

AÖL kayıt yenileme nereden, nasıl yapılıyor? İşte son gün… AÇIK LİSE KAYIT VE KAYIT YENİLEME NE ZAMAN? Açık Öğretim Lisesi 2021-2 Dönemi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 27 Aralık 2021 günü başlayıp 8 Şubat 2022 günü mesai bitiminde sona erecek.

2022 Açık öğretim lise kayıtları ne zaman?​

2022 Açık öğretim lise kayıtları ne zaman?
AÖL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN YAPILACAK? Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı 3’üncü dönem sınavları için Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 11 Nisan – 29 Nisan 2022 tarihleri arasında olacak.
Açık liseye nasıl kayıt olunur 2021?​
Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrenci; öncelikle T.C. kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara sınav ücretini yatıracaktır. Sınav ücretini yatıran aday öğrenci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek ilk kayıt için gerekli evraklarını teslim ederek ön kaydını yaptıracaklardır.

Açık liseden sonra ne yapmalıyım?​

Açık liseden sonra ne yapmalıyım?
Mezun durumdaki bir öğrencinin AÖL diploması, “Diploma İade İsteği” dilekçesi doldurarak İrtibat Bürosu vasıtası ile Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne başvuruda bulunması neticesinde talep etmiş olduğu diploma Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne gönderilir.

2021 lise kayıt işlemleri ne zaman?​

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 26-30 Temmuz 2021. Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı: 02 Ağustos 2021.

Lise kayıtları genellikle belirli belgelerle yapılır. Bu belgeler okuldan okula farklılık gösterebilir ancak genel olarak istenilen belgeler şunlardır:
- Yerleştirme sonuç belgesi (Mezun olunan okuldan onaylı)
- Ortaöğretim Öğrenim Belgesi
- Öğrencinin Nüfus Cüzdanı ve Fotokopisi
- Veliye ait Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

2022-2023 lise kayıtları için detaylar ise şu şekildedir:
- LGS sonuçları 30 Haziran'da açıklanacak.
- Ön kayıtlar 30 Haziran, 1-2 ve 3 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Dışarıdan lise okumak isteyenler için ise Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptırma süreci önemlidir. Bu kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinde yapılabilir.

Açık liseye kayıt yapmak isteyenlerin öncelikle T.C. kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara sınav ücretini yatırmaları gerekmektedir. Sınav ücretini yatıran adaylar daha sonra Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurarak kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.

Açık liseden mezun olan bir öğrencinin diplomayı alabilmesi için "Diploma İade İsteği" dilekçesi doldurarak Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir.

2021 lise kayıt işlemleri için verilen tarihler ise şunlardır:
- Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 26-30 Temmuz 2021
- Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı: 02 Ağustos 2021

Eğer daha fazla detay veya bilgiye ihtiyacınız varsa, sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri