AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lise IB programi nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.656
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Lise IB programı nedir?​

Uluslararası Bakalorya (IB) Programı 16-19 yaş arası öğrenciler için hazırlanmış, geniş kapsamlı, üniversite öncesi iki yıllık bir programdır. Bu programı seçen yüksek motivasyonlu lise öğrencileri bitirme sınavları sonunda uluslararası geçerliliği olan IB Diploması´nı alırlar.

IB diploması alınca ne olur?​

Yaklaşık 100 ülkede bini aşkın üniversite IB diplomasını kabul etmektedir. IB diploması sahibi öğrencilere ülkemizde birçok vakıf üniversitesi ve özel üniversite; IB diploma notuna göre değişken oranlarda başarı ve yüksek başarı bursu vermekte, yatay geçiş hakkı tanımakta ve bazı derslerden muafiyet sağlamaktadır.

Hangi Liseler IB diploması veriyor?​

Hangi Liseler IB diploması veriyor?
IB Diploması veren liseler içerisinde yer alan bazı okullar şöyledir:
- Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi,
- Özel Aka Lisesi,
- Özel Bahçeköy Açı Lisesi,
- Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi,
- İDV Özel Bilkent Laboratuvar Lisesi,
- Bodrum Özel Marmara Koleji,
- Özel Çakır Anadolu Lisesi,
- Özel Enka Lisesi,

IB ye nasıl girilir?​

IB ye nasıl girilir?
IB DİPLOMA PROGRAMINA GİRİŞ KOŞULLARI
- 75 TOEFL IBT sınavı, her bölümden en az 17 almak.
- IELTS sınavından ortalama 6,5 almak; her bölümden en az 6.0 puan almak.
- “The Cambridge English First Certificate Examination” (FCE) sınavından A üzerinden en az “B” almak;
- “The Cambridge İngilizce Yeterlilik”i (CPE) geçmek.

IB programı nasıl alınır?​

Koç Lisesinde IB var mı?​

Koç Lisesi 1996 yılında Türkiye’de ilk kez uygulamaya geçirdiği IB programının ülkede başka okullarda uygulanması sürecine de önderlik etmiş, ayrıca, tarih-coğrafya ve sosyoloji dallarında disiplinlerarası bir sosyal bilgiler programı geliştirerek bu programın Türkçe verilmesini sağlamıştır.

IB kaçıncı sınıf?​

IB kaçıncı sınıf?
IB Diploma Programı (DP) lise 11. ve 12. sınıfta okuyan 16-19 yaşları arasındaki öğrenciler için tasarlanmış bir sistem.

IB sınavları nasıl oluyor?​

IB sınavları nasıl oluyor?
IB sınavları Mayıs ayında (veya güney yarım küre okulları için Kasım ayında) yapılır. İki bölümü vardır: bunlardan birisi dış değerlendirme diğeri ise iç değerlendirmedir. Dış değerlendirme, daha geleneksel sınav bölümüdür ve tipik olarak aynı gün veya arka arkaya birkaç gün yapılan sınavlardan oluşur.
IB programı ücretli mi?​
Evet. IB Diploma Programı, IBO organizasyonu tarafından ayrıca ücretlendirilir. Ücret yıldan yıla farklılık gösterebilir. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Ders başına ödenecek olan 85 EURO 6 DERS kaydı için 6×85=510 EURO, ve gönderi bedeli olarak 40 EURO ile birlikte toplam 550 EURO’dır.
IB programına nasıl girilir?​
 
Uluslararası Bakalorya (IB) Programı, 16-19 yaş arası öğrenciler için tasarlanmış olan geniş kapsamlı bir üniversite öncesi eğitim programıdır. Bu programı seçen öğrenciler, bitirme sınavlarını başarıyla tamamladıklarında uluslararası geçerliliği olan IB Diploması'nı almaya hak kazanırlar. Bu diploma, yaklaşık 100'den fazla ülkede binlerce üniversite tarafından kabul edilmektedir.

IB Diploması sahibi olan öğrencilere ülkemizde birçok vakıf üniversitesi ve özel üniversite tarafından farklı oranlarda başarı ve yüksek başarı bursları verilmekte, yatay geçiş imkanı tanınmakta ve bazı derslerden muafiyet sağlanmaktadır.

IB Diploması veren liseler arasında bulunan bazı okullar şunlardır:
- Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi,
- Özel Aka Lisesi,
- Özel Bahçeköy Açı Lisesi,
- Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi,
- İDV Özel Bilkent Laboratuvar Lisesi,
- Bodrum Özel Marmara Koleji,
- Özel Çakır Anadolu Lisesi,
- Özel Enka Lisesi.

IB Programına girmek için belirli koşullar bulunmaktadır. Örneğin, TOEFL IBT sınavından belirli notları almak veya IELTS sınavından belirli bir ortalama puan elde etmek gibi şartlar aranmaktadır. Programın alınmasıyla ilgili detaylar için seçilen okul veya ulusal IB organizasyonunun belirlediği koşullara bakabilirsiniz.

Koç Lisesi, 1996 yılında Türkiye'de ilk kez uygulamaya geçirdiği IB programıyla öncü olmuş ve Türkçe olarak bu programın uygulanmasını sağlamıştır. IB Diploma Programı lise 11. ve 12. sınıflarda okuyan 16-19 yaş aralığındaki öğrenciler için tasarlanmış bir sistemdir.

IB sınavları genellikle Mayıs ayında (veya güney yarım küre okulları için Kasım ayında) yapılır. Sınavlar dış ve iç değerlendirmelerden oluşur. Dış değerlendirme genellikle geleneksel sınav formatındadır ve aynı gün veya birkaç gün arasında gerçekleşir.

IB Diploma Programı, IBO organizasyonu tarafından ayrıca ücretlendirilir. Programa kayıt olmak için belirli bir ücret ödenmesi gerekir. Ücret yıllara göre değişebilir. Örneğin, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında ders başına ödenen ücret 85 EURO ve toplamda 550 EURO gibi bir ücret ödenmesi gerekebilir.
 
Geri
Üst