AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lise diplomasini nereden alabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lise diplomasını nereden alabilirim?​

Mezun olan öğrenciler diplomalarını Açık Öğretim Lisesine bildirdikleri adres ilindeki Merkez Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürlüğünden alabilmektedirler. Diploma, söz konusu Halk Eğitim Merkezinde bulunmuyor ise; Diploma basılmamış olabilir.
Liseden mezun olduktan sonra hangi sınavlara girilir?
KPSS’nin lise mezunlarına yönelik oturumları, 2 yıldan bir yapılıyor. KPSS Ortaöğretim oturumu 2022’de yapılacak. 2022 yılında ÖSYM tarafından uygulanacak olan sınavlara ilişkin ‘2022 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi’ açıklandı. Adaylar takvime ÖSYM’nin internet adresinden erişilebilir.

Lise diploması ile hastanede çalışabilir mi?​

Hasta kabul görevlisi, hasta danışmanı kadrolarına yapılan alımlara başvuruda bulunacak adayların aşağıdaki başvuru şartlarını taşıması gerekmektedir. Özel hastanelere en az lise mezunu hasta kabul, hasta danışmanı ve sekreter alımı yapılıyor.
Lise diploması ne zaman verilecek?
Lise diplomaları genellikle 1-2 ay içerisinde okul müdüriyetinin elinde olur. O süre zarfından sonra öğrenciler diplomalarını okullara giderek bizzat alabilirler.
E-Devlet üzerinden açık lise mezuniyet belgesi almak için yine e-Devlet sistemine girerek arama bölümüne “Açık Öğretim Liseleri Mezuniyet Belgeleri Sorgulama” yazıp açık öğretim lise belgenizi rahatlıkla elde edebilirsiniz.
Lise diploması aslı gibidir onayı nereden alınır?
Aslı gibidir onayı için en kolay ve ücretsiz yöntem öğrenci işleridir. Mezun olunan okulun öğrenci işlerine gittiğinizde istediğiniz kadar diploma aslı gibidir belgesi almanız mümkündür. Verilen belgeler için hiçbir ücret istenmez ya da sembolik bir rakam istenir. Bu rakam en çok 5 TL kadardır.

Liseden sonra hangi sınava girilir 2021?​

Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) kimler başvurabilir? Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.
Lise bittikten sonra ne yapmalıyım?
EVET! Liseden sonra hayat çok daha iyi oluyor….Liseden sonraki hayatımda ne yapmalıyım?

Lise mezunu hasta kabul olabilir mi?​

Alımlara başvuruda bulunmak isteyenlerin en az 18 yaşında olması ve lise mezunu olması gerekiyor. Başvuruda bulunacak adaylarda KPSS şartı aranmayacak. Çeşitli şehirlerdeki hastanelere hasta kabul kayıt görevlisi alınacak. Başvuruda bulunacak adayların genel ve özel şartları taşıması gerekiyor.
Hastanede sekreter olmak için ne yapmalıyım?
Üniversitelerin Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü’nden mezun olan kişiler tıbbi sekreter olarak çalışabilir. Bu bölümü okumamış olan üniversite mezunları ise Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi’ne katılıp sertifika alarak bu mesleği yapabilir.
2020-2021 eğitim öğretim yılı sonu nedeniyle Bakanlık tarafından tüm kademelerdeki öğrencilere yönelik karne ve başarı belgeleri, 18 Haziran’dan itibaren e-Okul’dan erişime açıldı. Talep eden öğrencilere basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması bugünden itibaren okul müdürlüklerince verilebilecek.
12 sınıf ne zaman mezun olacak?
12. sınıf öğrencilerinden mezun olanlara, uzaktan eğitim derslerinin sona ereceği 2 Temmuz tarihi esas alınarak, doğrudan veya yıl sonu başarı puanına göre, mezun duruma gelemeyenlere ise sorumlu oldukları derslerden yapılacak sorumluluk sınavlarında başarılı sağlamaları ve sorumluluklarının kaldırılmış olması kaydıyla …

E devlette diploma var mı?​

Tüm bunların yanında özellikle öğrenci bursları başvuruları veya bazı dernek ve kurumlar çeşitli işlemler için mezuniyet belgesi isteyebiliyor. e-Devlet kapısı sayesinde mezuniyet belgesini alabilmek için mezun olunan kuruma gitmeye gerek kalmıyor.
E Devlet’te diplomam gözükmüyor ne yapmalıyım?
Mezuniyet bilginiz e-devlette görünmüyor ise aşağıda bildirilen internet adresinde ki duyuruda yer alan formun eksiksiz doldurularak ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte 0 362 457 60 12 numaralı faks numarasına göndermeniz gerekmektedir.

Lise diplomanın aslı gibidir nasıl alınır?​

Geri