AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lise diplomasi para ile alinir mi?

Editör

Yeni Üye

Lise diploması para ile alınır mı?​

Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, hiçbir okulda karne veya diploma ücreti adı altında para toplanamayacağını ve yasak olduğunu belirtti.

Orjinal lise diploması nasıl alınır?​

E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “lise mezuniyet belgesi sorgulama” yazıp lise belgenizi çıktı alarak elde edebilirsiniz. 2008 yılı öncesi mezun olan öğrencilerin e-devlette belgeleri mevcut olmadığından dolayı bu öğrencilerin direk olarak mezun oldukları okula giderek lise diplomalarını almaları …

Kaybolan lise diploması nasıl alınır?​

Kaybolan lise diploması nasıl alınır?
Öğrenciler diploma kayıp belgesi için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak Diploma Kayıp Belgesi alabilirler. Bunun için web sitemizde örneği bulunan diploma kayıp belgesi dilekçesi doldurulmalıdır.

Lise diploması ücreti ne kadar?​

Buna göre; 14 Mart 2014 tarihinden itibaren mezun olan öğrencilerimizden diploma harç bedeli alınmayacaktır. Ancak sözü edilen Kanunun yürürlüğe girdiği 14 Mart 2014 tarihinden önce mezun olan öğrencilerimiz, diploma harç bedeli olarak 10 TL ödemeye devam edeceklerdir.

Lise diploması ne zaman verilir 2021?​

Bakanlık tarafından okullarda bugüne özel bir karne etkinliği yapılmadı ancak talep edenlere basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması 2 Temmuz’dan itibaren okul müdürlüklerince verilebilecek.

Lise diplomamı nasıl alabilirim?​

Lise diplomamı nasıl alabilirim?
E devlet kapısı, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği sayesinde internet ortamında lise mezuniyet belgesi sorgulama imkanı tanınmıştır. Vatandaşlar T.C. kimlik numaraları ve e devlet şifreleri ile E devlet Kapısı üzerinden diploıma yerine de geçen lise mezuniyet belgelerini sorgulayabilir.

Lise diploması e devletten çıkar mı?​

E-Devlet üzerinden açık lise mezuniyet belgesi almak için yine e-Devlet sistemine girerek arama bölümüne “Açık Öğretim Liseleri Mezuniyet Belgeleri Sorgulama” yazıp açık öğretim lise belgenizi rahatlıkla elde edebilirsiniz.

Kaybolan lise diploması kaç günde çıkar?​

İkinci nüshayı da kaybetmeniz halinde tekrardan hazırlanmamaktadır. Aslına uygun bir şekilde hazırlanan ikinci nüsha diplomaları, başvuruda bulunmanızın arkasından ortalama 10 iş günü içerisinde diploma sahibine yahut vekalet vereceği kişiye teslim edilmektedir.

Okul diploması e devletten çıkar mı?​

Okul diploması e devletten çıkar mı?
Üniversite mezunlarının YÖK üzerinden, lise mezunlarının ise MEB üzerinden mezuniyet belgesi alabildiği işlemler e-devlet’in ilgili linklerinden yapılabiliyor.

Lise diploması, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ın belirttiği gibi hiçbir okulda para karşılığında alınamaz. Karne veya diploma ücreti adı altında para talep etmek yasaktır. Dolayısıyla lise diplomasını alma sürecinde herhangi bir ücret ödemesi yapmanıza gerek yoktur.

Orjinal lise diplomasını almak için E-devlet sistemine giriş yaparak arama çubuğuna "lise mezuniyet belgesi sorgulama" yazabilir ve lise belgenizi çıktı alarak elde edebilirsiniz. 2008 yılı öncesi mezun olan öğrencilerin e-devlet üzerinde belgeleri bulunmadığından, bu öğrencilerin mezun oldukları okula giderek lise diplomalarını almaları gerekmektedir.

Lise diplomasını kaybettiyseniz, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak Diploma Kayıp Belgesi alabilirsiniz. Kaybolan diploma için web sitelerinde örneği bulunan diploma kayıp belgesi dilekçesini doldurmanız yeterli olacaktır.

Lise diploması ücreti olarak, 14 Mart 2014 tarihinden itibaren mezun olan öğrencilerden diploma harç bedeli talep edilmemektedir. Ancak bu tarihten önce mezun olan öğrenciler, 10 TL diploma harç bedeli ödemeye devam etmektedir.

Bakanlık tarafından 2021 yılında okullarda özel bir karne etkinliği düzenlenmediği belirtilmiş ancak isteyen öğrencilere basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması 2 Temmuz'dan itibaren okul müdürlükleri tarafından verilebilecektir.

E-devlet üzerinden lise diplomasını almak mümkündür. İnternet ortamında lise mezuniyet belgesi sorgulama imkanı sayesinde, vatandaşlar T.C. kimlik numaraları ve e-devlet şifreleri ile E-devlet Kapısı üzerinden diploma benzeri lise mezuniyet belgelerini sorgulayabilirler.

E-Devlet üzerinden açık lise mezuniyet belgesi almak için yine e-Devlet sistemine giriş yaparak arama bölümüne "Açık Öğretim Liseleri Mezuniyet Belgeleri Sorgulama" yazarak açık öğretim lise belgesini kolayca alabilirsiniz.

Kaybolan lise diplomasının yeniden çıkarılması durumunda, aslına uygun bir şekilde hazırlanan ikinci nüsha diplomaları başvurudan sonra ortalama 10 iş günü içerisinde diploma sahibine veya vekalet vereceği kişiye teslim edilmektedir.

Üniversite mezunlarının YÖK üzerinden, lise mezunlarının ise MEB üzerinden mezuniyet belgesi alabileceği işlemler, e-devlet'in ilgili linkleri üzerinden gerçekleştirilebilir.

Geri