AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lise diplomasi e devlete nasil islenir?

Editör

Yeni Üye

Lise diploması e devlete nasıl işlenir?​

Lise Diploması E – Devlete Nasıl İşlenir? Lise mezuniyet belgesinin E – Devlette görünmesi için vatandaşların yapması gereken herhangi bir şey yoktur. Liseyi gereklerine uygun olarak tamamlamış olan her öğrencinin diploması okul idaresi tarafından hazırlanıp sisteme tanımlanır.

Diplomada aöf yazar mı?​

Diplomada aöf yazar mı?
Açıköğretim Fakültesi bünyesindeki önlisans ve lisans programlarından mezun olan öğrencilerin diplomalarında Açıköğretim Fakültesi ve programın adı yer almaktadır. İktisat Fakültesi bünyesindeki lisans programlarından mezun olan öğrencilerin diplomalarında İktisat Fakültesi ve programın adı yer almaktadır.
e-Devlet sistemine girince önünüze çıkan T.C kimlik ve şifrenizi girerek siteye giriş yapın. Arama çubuğuna “lise mezuniyet belgesi sorgulama” yazın ve tıklayın. Önünüze lise mezuniyet belgesi çıkacaktır. Sağ üstte bulunan “Barkodlu Belge Oluştur” seçeneğine tıklayarak belgenizi oluşturabilirsiniz.

Lise diploması ücreti ne kadar?​

Buna göre; 14 Mart 2014 tarihinden itibaren mezun olan öğrencilerimizden diploma harç bedeli alınmayacaktır. Ancak sözü edilen Kanunun yürürlüğe girdiği 14 Mart 2014 tarihinden önce mezun olan öğrencilerimiz, diploma harç bedeli olarak 10 TL ödemeye devam edeceklerdir. 2021 AÖL DİPLOMA NASIL SORGULANIR?

E devlette lise mezuniyet görünmüyor ne yapmalı?​

E devlette lise mezuniyet görünmüyor ne yapmalı?
☞ Yükseköğretim mezunu iseniz ve belgeniz görünmüyor ise “Hata veya Eksiklik Bildir” sayfasını açınız. ☞ Bu sayfada mezun olduğunuz programa ait bilgileri listeden seçerek giriniz. ☞ Listede görünmeyen Fakülte, MYO, YO ya da Enstitü bilgilerini yazarak girme yetkiniz de bulunmaktadır.

E-Devlet’te diplomam gözükmüyor ne yapmalıyım?​

Mezuniyet bilginiz e-devlette görünmüyor ise aşağıda bildirilen internet adresinde ki duyuruda yer alan formun eksiksiz doldurularak ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte 0 362 457 60 12 numaralı faks numarasına göndermeniz gerekmektedir.

Üniversite kayıt olmak için diploma şart mı?​

Üniversite kayıt olmak için diploma şart mı?
Diplomanızın aslının yada bir örneği ile YÖK’e başvuru yaptığınızı gösterir belgenin bulunması koşuluyla kayıt yaptırabilirsiniz.

Aslı Gibidir diploma yerine geçer mi?​

Genellikle iş başvurularında ve yüksek lisans başvurularında istenen belgelerden biri de diploma suretidir. Diploma sureti aynı zamanda “diplomanın aslı gibidir” belgesidir. Diploma sureti, noter tarafından ya da okuldaki yetkili kişi tarafından onaylanır ve diploma yerine kullanılabilir.

E devlette diploma var mı?​

E devlette diploma var mı?
Ülkemizde birçok vatandaş çeşitli resmi işlemlerini e-Devlet kapısı üzerinden hallediyor. Bu işlemlerden biri de lise mezuniyet belgesi sorgulama veya yükseköğretim mezun belgesi sorgulama işlemi oluyor. Kısacası diploma olarak bilinen mezuniyet belgesi vatandaşlardan çeşitli kurumsal başvurularda istenebiliyor.

E-devlet üzerinden lise diplomasının işlenmesi süreci oldukça basittir. Vatandaşların herhangi bir ek işlem yapmasına gerek yoktur. Liseyi başarıyla tamamlayan her öğrencinin diploması okul idaresi tarafından hazırlanıp sistemde tanımlanmaktadır.

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bünyesinde önlisans ve lisans programlarından mezun olan öğrencilerin diplomalarında Açıköğretim Fakültesi ve programın adı yer almaktadır. İktisat Fakültesi bünyesindeki lisans programlarından mezun olan öğrencilerin diplomalarında İktisat Fakültesi ve programın adı yer alır. E-devlet sistemine TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaparak "lise mezuniyet belgesi sorgulama" yazarak arama yapabilir ve belgenizi görüntüleyebilirsiniz.

Lise diploması ücreti olarak 14 Mart 2014 tarihinden sonra mezun olan öğrencilerden harç bedeli alınmamaktadır. Ancak 14 Mart 2014 tarihinden önce mezun olan öğrencilerden 10 TL diploma harç bedeli talep edilmektedir.

E-devlette lise diplomasının görünmemesi durumunda, yükseköğretim mezunu iseniz "Hata veya Eksiklik Bildir" sayfasını kullanabilirsiniz. Mezun olduğunuz programa ait bilgileri seçerek girmeniz veya eksik bilgileri eklemeniz gerekebilir.

Mezuniyet bilgilerinizin e-devlette görünmemesi durumunda belirtilen internet adresindeki duyuruda belirtilen formu doldurarak nüfus cüzdanı fotokopisiyle birlikte belirtilen faksa göndermeniz gerekmektedir.

Üniversiteye kayıt olmak için diploma şart değildir. YÖK'e başvuru yaptığınızı gösteren belge ve diploma sureti ile kaydınızı tamamlayabilirsiniz.

Diploma sureti, aslı gibidir belgesi olarak kabul edilir ve noter ya da okuldaki yetkili kişi tarafından onaylanarak kullanılabilir. Bu belge genellikle iş veya yüksek lisans başvurularında istenir.

E-devlet üzerinde diploma bilgilerinizi sorgulayabilir ve gerekli durumlarda belgelendirebilirsiniz. Çeşitli resmi işlemleri e-devlet üzerinden yapmak vatandaşlar için kolaylık sağlar.

Geri