- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Lise Diploma sonradan alınır mı?
Lise diploması kaybolursa yapılması gereken ilk iş mezun olduğunuz okula belgenizin kaybolduğunu ve tekrar çıkartmak istediğinize dair bir dilekçe bırakmanız gerekmektedir. Ancak yeniden bir diploma çıkartma işlemi gerçekleşmemektedir. Bunun yerine mezuniyet belgesi verilmektedir.Üniversite lise diplomasını geri verir mi?
Yapacaginiz isleme gore kabul edilebilir de, edilmeyebilir de… Mezun oldugunuz liseden yenisini cikarttirmaniz gerekiyor, daha dogrusu diploma yerine belge almaniz gerekiyor. Universite diplomalarinin aksine, lise diplomalari yeniden cikarttirilmiyor, fakat lise muduru size bir belge hazirlayabilir.
Üniversiteye kayıt olurken lise diploması verilir mi?
Kayıt esnasında veya sonrasında aşağıda belirtilen programlara kayıt yaptıracak adaylar haricindeki öğrencilerden herhangi bir belge talep edilmeyecektir. Sadece lise mezuniyeti MEB aracılığıyla sorgulanamayan adaylardan kayıtta lise diplomasının aslı ve fotokopisi istenecektir.
Lise diploması önemli mi?
Lise Diplomasının Katkısı Lise diploması almak bu basamağın ilk ve en gerekli katıdır. Lise diplomasının size sağlayacağı yararlar, açacağı kapılar, olanaklar sağlam bir temeli oluşturmanız için büyük bir fırsattır. Ayrıca üniversite hayallerinin başı yine lise mezunu olmak ve lise diploması almaktan geçiyor.Diploma alma süresi var mı?
Diplomalar, öğrencinin mezun olduğu tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde hazırlanır. Diploması hazır olan öğrencilerin okulunun Birim Öğrenci İşlerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Diplomalar şahsın kendisine ya da noter vekâleti ile üçüncü şahıslara verilir.
Lise diploma almadım nasıl alabilirim?
E-Devlet üzerinden açık lise mezuniyet belgesi almak için yine e-Devlet sistemine girerek arama bölümüne “Açık Öğretim Liseleri Mezuniyet Belgeleri Sorgulama” yazıp açık öğretim lise belgenizi rahatlıkla elde edebilirsiniz.
Evraklarınızın aslı olmadan kayıt yaptıramazsınız. Geçici mezuniyet belgesinin aslı ile diplomanız hazır olduğunda size belirtilen sürede getirmeniz şartıyla kayıt yaptırabilirsiniz.
Lise diploması olmadan üniversiteye kayıt yapılır mı?
Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.
Lise diploma notu ne işe yarar?
Öğrencilerin lise yaşamı boyunca aldıkları notlar yani diploma notları 0.12 katsayı ile çarpılarak, yerleştirme puanlarına ekleniyor. Yani Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) olarak tanımlanan bu puanın yerleştirme puanına en düşük katkısı 30, en yüksek 60 oluyor.