AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lise diploma notu en az kac olmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lise diploma notu en az kaç olmalı?​

Hesaplama esnasında öğrencilerin ortaöğretim başarı puanından alacakları en az puan 30 iken en fazla puan ise 60 ile sınırlandırılmaktadır. Meslek yüksekokulu adayları için OBP puanı 0,06 katsayı ile çarpılmaktadır.
71 diploma puanı kaç puan getirir?
Lise dönemi boyunda aldığı notlar sonucunda diploma notu 70 olan bir öğrencin OBP puanı 70×5=350 olacaktır. OBP puanının 0.12’lik kısmı öğrencinin girmiş olduğu sınavın ham puanına eklenir. Bu şekilde de öğrencilerin üniversite yerleştirme puanları belirlenmiş olur.
82 OBP kaç puan?
Bu düzenleme ile birlikte öğrencinin diploma notu 5 ile çarpılıp OBP’si hesaplanacaktır. Örneğin öğrencinin diploma notu 70 ise 70×5=350 OBP puanı olacaktır….Okuldan Gelecek Puan. (OBP*0,12)

45 puan kaç eder?​

Şükrü Savaşeri 4A Sınıfı
Lise diploma notu 62 iyi mi?
En yüksek OBP 60 olarak hesaplanıyor. OBP’nin yerleştirme puanına katkısı maksimum yüzde 12. Lise hayatı boyunca bütün notları 100 olan bir öğrenci yüzde 12’lik katkıyı alıyor. Bu da 60 puanın tamamı demek. Ortalama yani bütün notları 100 olmayan bir öğrenci içinse yüzde 8-9 oranında katkı sağlıyor.
Diploma notu 50 olana okul kaç puan veriyor?
Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır.
61 diploma notu kaç puan getirir?
Öğrencinin diploma notu, ortaöğretim başarı puanını etkiliyor. Örneğin bir öğrencinin diploma notu 100 üzerinden 61 yani düşük. 61’in karşılığı olarak ÖSYM tarafından hesaplanan OBP ise 37 oluyor.
85 OBP ne kadar geri atar?
0-25.000 arası seni geri atabilir.

450 OBP kaç puan?​

Sonrasında bu orta öğretim başarı puanı 0,12 rakamı ile çarpılır. Örneğin mezuniyet notu 90 olan bir öğrencinin Orta Öğretim Başarı Puanı(OBP) 450 olur. 450 ile de 0,12 kat sayısı çarpılınca 54 puanı elde edilir.

Geri