AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lise diploma almak icin ne gerekli?

Editör

Yeni Üye

Lise diploma almak için ne gerekli?​

Açık lise diploması Halk Eğitim Merkezleri üzerinden alınmaktadır. Mezuniyet belgeleri mezun olduktan 2-3 ay sonra Halk Eğitim Merkezleri’ne gönderildiğinden dolayı diploma alacak mezunların ilgili tarihlerde belgelerini almaya gitmeleri gerekmektedir.

Diplomayı arkadaşım alabilir mi?​

Diplomalar Kişiye Özel kimliklerdir dolayısıyla birinci derceden akrabanız dahi olsa (anne, baba, kardeş) sizin yerinize bir başkası diplomanızı alamaz. Ancak Noterden vereceğiniz bir vekaletle, vekaleti verdiğiniz sahşa diplomanız teslim edilebilir.

Internet üzerinden lise diploması nasıl alınır?​

Internet üzerinden lise diploması nasıl alınır?
E-Devlet üzerinden açık lise mezuniyet belgesi almak için yine e-Devlet sistemine girerek arama bölümüne “Açık Öğretim Liseleri Mezuniyet Belgeleri Sorgulama” yazıp açık öğretim lise belgenizi rahatlıkla elde edebilirsiniz.

Açık Öğretim Lisesi diploma harcı ne kadar 2021?​

Açık Öğretim Lisesi diploma harcı ne kadar 2021?
Ancak sözü edilen Kanunun yürürlüğe girdiği 14 Mart 2014 tarihinden önce mezun olan öğrenciler diploma harç bedeli olarak 10 TL ödemeye devam edeceklerdir. AÖL diploması ne zaman verilecek 2021? AÖL geçici mezuniyet belgesi nasıl alınır?

Okula gitmeden lise diploması nasıl alınır?​

Açıktan lise diploması almak için tüm adımları geçen kişiler diplomalarının aslını Halk Eğitim Merkezleri’nden alırlar. Bunun dışında diploma belgesini sorgulamak ve çevrimiçi ortamda diploma örneğini elde etmek için öğrenciler e-Devlet sistemini kullanmalıdır.

Lise diplomamı benim yerime başkası alabilir mi?​

Diploma noter vekaleti verilen kişi tarafından, vekaleti veren kişinin Öğrenci kimlik kartı ve ilişik kesme belgesi teslim edilerek alınabilir.

E-devlet diploma alınır mı?​

E-devlet diploma alınır mı?
Tüm bunların yanında özellikle öğrenci bursları başvuruları veya bazı dernek ve kurumlar çeşitli işlemler için mezuniyet belgesi isteyebiliyor. e-Devlet kapısı sayesinde mezuniyet belgesini alabilmek için mezun olunan kuruma gitmeye gerek kalmıyor.

Açık Öğretim Lisesi diploma harç ücreti ne kadar?​

Açık Öğretim Lisesi diploma harç ücreti ne kadar?
Açık Öğretim Lisesinden mezun olup diploma almaya hak kazanan öğrencilerden, 2013 yılı boyunca diploma harç bedeli olarak 10 TL alınacaktır. 2014 yılından sonra başlayanlardan harç parası alınmamaktadır.

Lise diploması almak için belirli adımları takip etmek gerekmektedir. Açık lise diploması genellikle Halk Eğitim Merkezleri üzerinden alınmaktadır. Mezun olduktan 2-3 ay sonra diplomanız Halk Eğitim Merkezleri'ne gönderildiği için belgenizi almak için ilgili tarihlerde merkeze gitmeniz gerekmektedir.

Diplomalar kişiye özel kimlikler olduğundan dolayı, birinci dereceden akrabanız bile olsa (anne, baba, kardeş), sizin yerinize bir başkası diplomanızı alamaz. Ancak noterden vereceğiniz bir vekaletle, vekaleti verdiğiniz kişi diplomanızı teslim alabilir.

İnternet üzerinden lise diploması almak istiyorsanız, E-Devlet sistemine giriş yaparak "Açık Öğretim Liseleri Mezuniyet Belgeleri Sorgulama" yazarak açık öğretim lise belgenizi kolayca elde edebilirsiniz.

Açık Öğretim Lisesi diploma harcı ise 2021 yılı için bahsedilen kanunun yürürlüğe girdiği 14 Mart 2014 tarihinden önce mezun olan öğrenciler için 10 TL olarak belirlenmiştir. 2014 yılından sonra mezun olanlar için ise diploma harç bedeli alınmamaktadır.

Okula gitmeden lise diploması almak isteyenlerin tüm adımları geçtikten sonra diplomalarının aslını Halk Eğitim Merkezleri'nden almaları gerekmektedir. Diploma belgesini sorgulamak ve çevrimiçi ortamda diploma örneğini elde etmek isteyen öğrenciler ise e-Devlet sistemini kullanabilirler.

E-devlet üzerinden mezuniyet belgesi alabilmek için mezun olunan kuruma gitmeye gerek kalmadan işlemleri tamamlayabilirsiniz. Özellikle öğrenci bursları başvuruları veya bazı dernek ve kurumlar tarafından istenilen mezuniyet belgelerini e-Devlet kapısı aracılığıyla temin edebilirsiniz.

Son olarak, açık öğretim lisesinden mezun olarak diploma almaya hak kazanan öğrencilerden, 2013 yılı boyunca diploma harç bedeli olarak 10 TL alınmaktadır. 2014 yılından sonra mezun olanlardan ise harç parası alınmamaktadır.

Geri