Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lise ders secimi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

Lise ders seçimi nasıl yapılır?​

http://www.aol.meb.gov.tr Açık Öğretim Lisesi internet sayfasında yer alan ”Öğrenci Girişi” başlığını seçiniz. Öğrenci numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapınız. Sol tarafta yer alan ”Kayıt Yenileme / Ders Seçme” başlığı altında yer alan ”Ders Seçme İşlemleri” modülünü seçiniz.

Açık Öğretim Lisesi ders seçimi kaç tane?​

Her dönem kaç kredilik ders seçebilirim? Öğrencilerimiz her dönem sınavı için 35 kredilik ders seçebilirler. Sistem sizi uyarıncaya kadar ders seçiniz.

Açık lise ders seçimi nasıl olmalı?​

Açık lise ders seçimi nasıl olmalı?
Açık Öğretim Lisesi Otomatik Ders Seçimi Nasıl Yapılır? Açık Öğretim Lisesi ders seçme yöntemlerinden biri de “Otomatik Ders Seçme” seçeneğidir. Otomatik olarak ders seçmek için ders seçme sayfasında bulunan ve “Otomatik Ders Seçme İşlemi” sekmesinde yer alan “Kaydet” butonuna tıklanması gerekir.

Aol ders seçmeyi unuttum ne yapabilirim?​

Aol ders seçmeyi unuttum ne yapabilirim?
Ders seçme işleminin nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılı açıklama resmî web adresinde yer almaktadır. Süresi içerisinde ders seçme işlemini yapmayan/yapamayan öğrencilerin ders seçme işlemleri sistem tarafından otomatik yapılır. Öğrenciler seçilen derslerden sınava girmek zorundadır.

Meb ders seçimi nasıl yapılır?​

Öğrenciler, öğrencilik durumu “Aktif” olduktan sonra sınavına gireceği dersleri seçmek zorundadır. Öğrencilerin ders seçimlerini; öğrenci numaralarını ve kişisel şifrelerini kullanarak “http://aol.meb.gov.tr/” internet adresinden yapmaları gerekmektedir. Ders seçiminde tüm sorumluluk öğrenciye aittir.

Açık öğretim lise kaç ders seçilir 2021?​

Bir oturum için en fazla 8 ders seçilebilir. Birinci Döneme ait Birinci Oturumdan 8 den fazla dersiniz olması durumunda Birinci Dönemden 8 ders seçtikten sonra dönem atlayıp diğer derslerinizi İkinci Dönem dersleri arasından seçebilirsiniz.

Açıköğretim zorunlu dersler nasıl seçimi?​

Açıköğretim zorunlu dersler nasıl seçimi?
Ders seçimi, aof.anadolu.edu.tr adresinden Ders Seçimi (Ekle/Sil) Otomasyonu bağlantısından öğrenci şifresi veya e-devlet şifresi ile ilgili kayıt yenileme tarihleri içinde yapılabiliyor. Ders seçimi ilgili kayıt yenileme tarihinin son günü saat 23:30’a kadar yapılabilir.

Ders seçimi yapmazsak ne olur?​

Ders seçimi yapmazsak ne olur?
Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemez, sınavlara giremez, öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.

Açık lise ders seçimi ne zaman 2021 — 2022?​

Ayrıca AÖL ders seçimi de 12 Şubat 2022 mesai bitimine kadar yapılacak. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem Ders Seçme İşlemleri başlamış olup 12 Şubat 2022 tarihinde mesai bitiminde sona erecek. Hiç ders seçimi yapmamış olan öğrencilerin ise otomatik ders seçimi ataması yapılacaktır.

1 sene ders kaydı yapılmazsa ne olur?​

Lise ders seçimi yapmak oldukça önemlidir çünkü seçilen dersler hem öğrencinin sınav performansını hem de eğitim hayatını etkiler. Açık Öğretim Lisesi'nde ders seçimi yapmak için öğrenci girişi yaparak sisteme ulaşmanız gerekmektedir. Ders seçme süreci her dönem için geçerli olup bir dönemde 35 kredilik ders seçebilirsiniz. Ders seçimi yaparken sistem sizi uyarıncaya kadar derslerinizi seçmeye devam etmeniz önemlidir.

Eğer Açık Öğretim Lisesi'nde ders seçmeyi unutursanız endişelenmenize gerek yok. Süresi içerisinde ders seçme işlemi yapılmayan veya unutulan durumlarda sistem otomatik olarak ders seçimi yapmaktadır. Ancak bu durumda seçilen derslerden sınava girmek zorunlu olacaktır.

Açık Öğretim Lisesi'nde ders seçimi için aof.anadolu.edu.tr adresinden veya resmi web sitesi üzerinden giriş yaparak derslerinizi seçebilirsiniz. Ders seçimi ile ilgili tüm sorumluluk size aittir, bu nedenle dikkatli ve doğru seçimler yapmanız önemlidir.

2021 yılında Açık Öğretim Lisesi'nde bir oturum için en fazla 8 ders seçebilirsiniz. Eğer 8 dersden fazla dersiniz varsa önce 8 dersi seçip ardından diğer dersleri seçebilirsiniz.

Ders seçimi yapmamanız durumunda ise ders kaydı yapılmamış olacağından derslere devam edemez, sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamazsınız. Bu nedenle ders seçim tarihlerine dikkat ederek süreci takip etmeniz önemlidir.

2021-2022 eğitim öğretim yılında AÖL ders seçimi 12 Şubat 2022 mesai bitimine kadar yapılabilmektedir. Eğer hiç ders seçimi yapmamışsanız otomatik ders seçimi ataması yapılacaktır. Bu tarihleri takip ederek ders seçim işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedir.

Geri