AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lise bitmeden universite sinavina girebilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lise bitmeden üniversite sınavına girebilir mi?​

Açık lise okuyanlar üniversite sınavına girebilir mi? Açık Lisede okuyup mezun olabilecek veya mezun olmuş olan öğrencilerde üniversite sınavına başvuru yapabilir.

Lisede alttan dersi olan üniversiteye gidebilir mi?​

DİPLOMA VE ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANININ HESAPLANMASI 12. sınıf öğrencilerinin başarısız veya sorumlu derslerinin olması, üniversite sınavlarına girmelerine engel oluşturmayacak. Dolayısıyla tüm 12. sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmaksızın üniversite sınavlarına girebilecek.
Mezun olmadan TYT ye girebilir mi?​
Dönem sonu itibariyle 6 Dönem ve üzerinde eğitim almış olanlar, mezuniyet şartlarını tamamlayabilecek durumda iseler, TYT Sınavına başvurabilirler. Başvuruyu yapan öğrencilerimiz takip eden dönemlerde mutlaka kayıt yenileme işlemlerini yaptırmalıdırlar.

Lise mezuniyet belgesi ile üniversiteye kayıt olur mu?​

Lise mezuniyet belgesi ile üniversiteye kayıt olur mu?
Lise mezuniyet durumları; MEB aracılığıyla e-Devletten sorgulanamadığı için belirlenen kayıt tarihlerinde kayıt olmaya gelenlerden lise diploması/geçici mezuniyet belgesinin aslını ve fotokopisini yanında bulundurmayan öğrenci adayları kayıt yaptıramazlar.

Üniversite sınavına girmek için lise diploması gerekiyor mu?​

Üniversite sınavına girmek için lise diploması gerekiyor mu?
6- 2021-YKS’ye kimler başvurabilir? Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilir.

Sorumlu dersi olanlar üniversiteye kayıt olabilir mi?​

12. sınıf öğrencilerinin başarısız veya sorumlu derslerinin olması üniversite sınavlarına girmelerinde herhangi bir engel oluşturmamaktadır. Dolayısıyla tüm 12. Sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmaksızın üniversite sınavlarına girebileceklerdir.

11 sınıf üniversite sınavına girebilir mi?​

Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.
Lise diplomamı kayıp üniversiteye nasıl kayıt olunur?​
Lise diplomamı kaybettim. Kayıt için ne yapmalıyım? Mezun olduğunuz ortaöğretim (lise) kurumundan bir defaya mahsus olmak üzere verilen diploma kayıp belgesinin aslı veya E-Devlet üzerinden kare kodlu mezuniyet belgeniz ile kayıt yaptırabilirsiniz.

Üniversiteye kayıt için diploma şart mı?​

Üniversiteye kayıt için diploma şart mı?
Diplomanızın aslının yada bir örneği ile YÖK’e başvuru yaptığınızı gösterir belgenin bulunması koşuluyla kayıt yaptırabilirsiniz.

Açık lise öğrencileri üniversite sınavına girebilirler. Ayrıca, 12. sınıf öğrencileri sorumlu dersleri olsa dahi üniversite sınavlarına başvurabilirler. Mezun olmadan da TYT sınavına başvurulabilir, ancak 6 dönem ve üzerinde eğitim almış olmak ve mezuniyet şartlarını tamamlayabilecek durumda olmak gereklidir.

Lise mezuniyet belgesi veya diploma gereklidir. Mezuniyet durumları MEB aracılığıyla e-Devlet'ten sorgulanamadığı için kayıt sırasında lise diploması veya geçici mezuniyet belgesinin aslını ve fotokopisini sunmak gerekebilir. Üniversite sınavına girmek için de lise diploması veya mezun olduğunu gösteren belge gereklidir.

12. sınıf öğrencilerinin sorumlu dersleri olması, üniversite sınavlarına başvurmalarına engel teşkil etmez. 11. sınıf öğrencileri ise son sınıflarında olmaları veya mezun olmuş olmaları durumunda üniversite sınavına başvurabilirler.

Lise diplomasını kaybedenler ise bir defaya mahsus olmak üzere verilen diploma kayıp belgesi veya E-Devlet üzerinden kare kodlu mezuniyet belgesi ile kayıt yaptırabilirler. Üniversiteye kayıt için diploma gereklidir, ancak diplomanın aslının veya bir örneğinin bulunması ve YÖK'e başvuruyu gösteren belgenin olması kayıt işlemleri için yeterlidir.

Geri