AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lise belgesi ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lise belgesi ne işe yarar?​

Bu belge öğrenci belgesi ismi ile de bilinmektedir. Öğrenim Belgesi, bir öğrencinin hangi kurumda eğitim gördüğünün ispat edilmesi için gerekli olan bir belgedir. Bu sebeple özellikle resmi kurumlarda yapılan işlemler esnasında öğrencilerden öğrenim belgesi istenmektedir.
Okul diploması ne işe yarar?
Bir kimseye herhangi bir okulu veya öğrenim programını başarıyla tamamladığını, bir derece veya unvanı kullanmaya hak kazandığını, bir iş, sanat veya meslek dalında çalışabilme yetkisi elde ettiğini belirtmek için bir öğretim kurumu tarafından düzenlenip verilen resmî belge, icazetname, şehadetname.
Lise diplomasında resim olur mu?
Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5×6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, Ortaöğretim diplomasının/diploma kayıp belgesinin onaylı örneği, (noter onaylı veya kaydı alan halk eğitimi merkezi müdürlüğünün diplomanın aslını görmesi şartı ile halk eğitimi merkezi müdürlüğünce onaylanmış belge.

Lise diplomamı nasıl alabilirim?​

Açık lise diploması Halk Eğitim Merkezleri üzerinden alınmaktadır. Mezuniyet belgeleri mezun olduktan 2-3 ay sonra Halk Eğitim Merkezleri’ne gönderildiğinden dolayı diploma alacak mezunların ilgili tarihlerde belgelerini almaya gitmeleri gerekmektedir.
Diplomada fotoğraf var mı?
Diplomaya fotoğraf yapıştırılmaz. Diplomanın ön ve arka yüzünde yer alan öğrencinin adı, soyadı ve kimlik bilgileri dışındaki tüm bilgiler Türkçe ve İngilizce olarak düzenlenir. Nüfus Cüzdanında sonradan, Mahkeme kararı ile yapılan değişiklikler diplomanın arkasına şerh ve tarih konularak belirtilir ve onaylanır.
Lisede onur belgesi neden verilir?
Onur belgesi, öğrencinin ödül ve disiplin kurulu not şartına bağlı kalmadan yer aldığı sosyal etkinlikler ve sergilediği davranışlara bakılarak okul yönetimince verilir. Onur belgesi ilköğretim ve lise öğrencilerine başarıları karşılığında verilen bir belgedir.

Geri