AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lise 2 de siniflar degisir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lise 2 de sınıflar değişir mi?​

Okuldan okula değişir. Okulun sınıfları başarıya göre ayırmayı tercih edebilir. Ama normalde alan değişene kadar aynı sınıfla devam edersin.

Bölüm seçtikten sonra sınıflar değişir mi?​

10’a geçerken değişmiyor. 11’de alan tercihi yaptığın için zorunlu olarak değişiyor.
Lisede alan değişikliği nasıl yapılır?
Alan Değiştirmek Mümkün Müdür? v Üç yıllık liselerde 10. sınıftan, dört yıllık liselerde 11. sınıftan sonra sınıflarda not sistemine bakılmaksızın, isteyen öğrenci ders yılını başlamasını izleyen bir ay içinde alanını değiştirebilir. v Alanını değiştiren öğrenci, yeni alana ait derslerden sorumlu tutulur.

Lisede alan seçimi kaçıncı sınıfta yapılır?​

Milli Eğitim Bakanlığı yeni düzenlemesi ile beraber alan tercihleri artık 9. sınıfta gerçekleştiriliyor. Eski dönemlerde ise 10. sınıfta yapılan alan tercihleri, artık 9. sınıf bitmesi ile beraber aylarında gerçekleşmektedir.

Lisede sınıflar neye göre belirlenir?​

Öncelikle her okulda sınıf belirlenmesi yapılmıyor. Bazı okullar karışık olarak dağıtıyor, bazıları bir alttan bir üstten seçiyor. Eğer sınıf belirlenmesi yapılıyorsa seviye tespit sınavı yapıp onun sonucuna göre belirlerler ya da ortalamana göre ,daha nadirdir, belirlerler.
10 sınıfta alan değişikliği yapılır mı?
Alan/dal bulunmaması halinde ise alan değişikliği yapılarak 10. sınıfın birinci dönem sonuna kadar nakil ve geçiş yapılabilecek.

E okulda öğrenci alan değişikliği nasıl yapılır?​

Kıymetli Velilerimiz; Okul değişikliği veya Alan değişikliği için okula gitmek zorunda kalmadan e-devlet üzerinden başvuru yapıp nakil talebinde bulunabilirsiniz. Nakil başvuruları, E-Devlet kapısına https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir üzerinden giriş yaparak E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’ne kayıt edilecek.

Lisede alan seçimi kaçıncı sınıfta 2021?​

Lise alan ve dal seçimleri, değişen yönetmelikle birlikte 10. sınıfta değil, 9. sınıfın başında gerçekleştirilmeye başlandı. 18-23 Eylül tarihleri arasında tamamlanan lise alan ve dal seçim sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 26 Eylül 2021 tarihinde e-okul üzerinden açıklandı.
Lisede sayısal sözel seçimi kaçıncı sınıfta 2022?
Bu tercih sayısal ve sözel ile beraber Türkçe matematik üzerinden gerçekleşmektedir. Tabii meslek Lisesi ya da sanat liseleri üzerinden de farklı alanlar ön plana çıkar. Alan Tercihleri Ne Zaman Yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı yeni düzenlemesi ile beraber alan tercihleri artık 9. sınıfta gerçekleştiriliyor.

Geri