AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lise 10 sinif kac zayifla gecilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lise 10 sınıf kaç zayıfla geçilir?​

LİSEDE KAÇ ZAYIFLA SINIFTA KALINIR? 2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Lisede kaç Devamsızlıkla kalınır?
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.

Lisede ilk ders yok yazılınca ne olur?​

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) gerçekleştirilen düzenlemeyle, öğrencilerin okula geç kalmayı alışkanlık haline getirmemesi için ilk derse 5 defa geç kalan öğrenci, yarım gün devamsızlık yapmış sayılacak.
10 sınıf sınıfta kalma nasıl olur?
2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak. Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar ve 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak. – Yıl sonu başarı puanı 50’nin altında olan öğrenciler sınıfta kalır.
MADDE 56- (1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.
2 dönem devamsızlık sıfırlanıyor mu?
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder. Devamsızlık süresi tüm bir seneyi kapsamaktadır.

Kaç gün devamsızlık Sildirilir?​

Devamsızlık süresi özürsüz (raporsuz) olarak 10 gün, özürlü (raporlu) olarak 20 gün olmak üzere toplamda 30 gündür. Ancak aşağıda sayacağımız bazı özel durumlarda bu süre 60 güne kadar uzayabilir.
Öğrenci derse kaç dakika geç girebilir?
Bundan sonra bir öğrencinin derse 20 dakika geç girmesi sınıf not defterine ½ oranında özürsüz devamsızlık olarak geçecek. Öğrencinin 20 dakikadan fazla derse geç girmesi ise sınıf not defterine bir özürsüz devamsızlık olarak geçecek. Ve böylece öğrenci azami özürsüz devamsızlık sayısına daha hızlı ulaşacak.

Lisede sınıfta kalma nasıl olur 2022?​

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre lise 9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerinin sınıf geçmesi için yıl sonu başarı notunun 50’nin üstünde olması gerekmektedir. Yıl sonu ortalaması başarı alt sınırının altmda kalan öğrenciler ve 3 dersten zayıfı olanlar direkt olarak sınıf tekrarına kalır.
10 sınıf ders geçme notu kaç?
Yukarıda görüldüğü gibi lisede öğrenciler tüm derslerden not ortalaması 50 ve üzerindeyse sınıfı geçiyor. lisede kaç zayıfla kalınır sorusuna gelirsek 3 dersten fazla dersten zayıfınız varsa sınıfta kalırsınız.

Geri