AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lisansustu Calismalar ne demek?

Editör

Yeni Üye

Lisansüstü Çalışmalar ne demek?​

Lisansüstü, üniversite enstitülerinde dört yıllık lisans (yetkinlik) eğitiminin ardından yapılan ve uzmanlaşmaya yönelik ek eğitimdir. Akademik derece olarak lisansın üzerindedir.

Lisansüstü eğitim neden yapılmalıdır?​

Lisansüstü eğitim; bir alanda derinlemesine çalışarak lisans eğitiminden daha üst düzeyde bilgi ve etkinliğe sahip yüksek ihtisas gücünü yetiştiren eğitim programıdır. Her ne kadar işlevleri farklı da olsa amaç, “bilim insanı, öğretim üyesi ve araştırmacı” yetiştirmektir (Çakar; 1997).

Yüksek lisans yapmanın amacı nedir?​

Yüksek lisans yapmanın amacı nedir?
Yüksek lisans (İngilizcesi master), bir lisans (fakülte) öğretimine dayalı eğitim-öğretim ve araştırmanın sonuçlarını ortaya koymayı amaçlayan bir yükseköğretimdir. Yüksek lisans eğitimi, kişinin eğitim aldığı branşta uzmanlaşması ve bu durumu bilimsel bir makaleyle (tez) ispat etmesiyle tamamlanır.

Lisans ve lisansüstü ne demek?​

Lisans ve lisansüstü ne demek?
Önlisans: Ortaöğretime dayalı dört yarı yılı kapsayan ve ara insangücü yetiştirmeyi amaçlayan yani lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturan bir yükseköğretimdir. Lisans: Ortaöğretime dayalı en az sekiz yarı yıllık (4 yıl) programı kapsayan bir yükseköğretimdir.

Tlçk ne demek?​

Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi (TLÇK), Sosyal Bilimler alanında disiplinler arası çalışmaları teşvik etmek, nitelikli ve özgün akademik üretime katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ulusal bir kongredir.

Tezli yüksek lisans bitirince ne olunur?​

Yüksek lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra doktora eğitimine başlamanız gerekmektedir. Akademisyen olmanın en önemli basamağı bu diyebiliriz. Başvuru şartları yüksek lisans ile aynıdır. Bu eğitim en az 4 yıl sürmektedir.

Yüksek lisans eğitimi kaç yıl?​

Yüksek lisans eğitimi kaç yıl?
Tezli yüksek lisans eğitimi 4 dönem yani 2 yıl sürmektedir ve bu sürenin 1 yılı tez yazım aşamasıdır. Tezsiz yüksek lisans ise 3 dönem yani 1,5 yıldır.

Lisans ne oluyor?​

Lisans ne oluyor?
Lisans eğitimi, akademik bir derecedir. Ortaöğretime dayalı en az sekiz yarıyıllık yükseköğretim programıdır. Dört yıl süren üniversite veya yüksekokul öğrenimi ile elde edilir. Bu akademik derece, diploma ile belgelendirilir.

Lisansüstü çalışmalar, genellikle lisans düzeyinde edinilen bilgiyi derinleştirmek ve uzmanlaşmak amacıyla yapılan eğitim sürecidir. Bu çalışmalar, genellikle üniversite enstitülerinde gerçekleştirilir ve lisans eğitiminden sonraki akademik dereceyi oluştururlar.

Lisansüstü eğitim, bir alanda daha derinlemesine çalışarak lisans seviyesinden daha ileri düzeyde bilgi ve beceri kazanılmasını sağlar. Bu eğitim türü, genellikle "bilim insanı, öğretim üyesi ve araştırmacı" gibi rollerde çalışacak profesyonellerin yetiştirilmesini hedefler.

Yüksek lisans ise lisans eğitimine dayalı olarak gerçekleştirilen eğitim-öğretim ve araştırmanın sonuçlarını ortaya koymayı amaçlar. Bir kişinin yüksek lisans eğitimini tamamlaması, alanında uzmanlaşması ve genellikle bilimsel bir makale olan tezini başarıyla tamamlaması anlamına gelir.

Tezli yüksek lisans programları genellikle 2 yıl sürerken, tezsiz yüksek lisans programları yaklaşık 1,5 yıl alır. Yüksek lisans eğitimini tamamlayan bir birey genellikle doktora eğitimine devam eder ve akademisyen olma yolunda ilerler.

Özetle, lisans eğitiminde temel kavramlar ve beceriler edinilirken, lisansüstü eğitim daha derinlemesine bilgi ve uzmanlık sağlamayı amaçlar ve genellikle akademik kariyerin bir sonraki adımını oluşturur.

Geri