Lisansustu burslu ogrenci ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Lisansüstü burslu öğrenci ne demek?​

Lisansüstü programlara kabul edilen öğrencilere, ilgili Enstitü Yönetim Kurulu önerisi üzerine Rektör onayıyla – 0 arasında öğrenim ücreti muafiyeti bursu sağlanır.

Yüksek lisans öğrencilerine burs veriliyor mu?​

Burs, öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız verilen paradır. Yüksek lisans öğrencileri de hem devlet kurumlarından hem de vakıflardan burs alabilirler.
Yüksek lisans öğrencileri nereden burs alabilir?
Yüksek Lisans Burs Veren Kurumlar

YÖK yüksek lisans bursu kimlere verilir?​

Burs Başvuru Şartları: T.C. vatandaşı olmak. ÖSYM Başkanlığı’nca yapılan 2021 YKS sonucunda, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenecek Devlet üniversitelerindeki lisans programlarına ilk üç sırada yerleşmiş olmak. Öğrencinin yerleştiği lisans programı, tercihlerinin arasında ilk 15 tercihinin içinde yer almış olmak.

Eğitim bursu ne kadar?​

2021-2022 Öğretim Yılı Aylık Burs Ücreti : 800 TL ‘dir.
Yüksek lisans öğrencilerine yurt çıkar mı?
KYK yurtları ön lisans-lisans-yüksek lisans-doktora öğrencilerine çıkar. Başvuru tarihlerinde başvurusunu yapan adaylar içerisinde belli puanlama yöntemleri ile başvuru yapan adaylara puanlar verilir. Uzaklık, Maddi durum mal varlığı vs gibi durumlar yurt konusunda etkileyici faktörlerdir.
BURS VEREN KURUMLAR
Yüksek lisans bursu 1750 liradan 2 bin 300 liraya yükseltilirken, 2 bin 900 lira olan doktora bursu ise 3 bin 500 lira yapıldı. YÖK tarafından verilen burslardan her yıl yaklaşık 9 bin öğrencinin yararlandığı bildirildi.

Geri