AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lisansta alinan dersler yuksek lisansta sayilir mi?

Editör

Yeni Üye

Lisansta alınan dersler yüksek lisansta sayılır mı?​

Öğrencinin lisans eğitiminde başarılı olduğu dersler yüksek lisans eğitiminde ders yüküne ve kredisine sayılmaz.

Yüksek lisans seminer ne zaman başlıyor?​

1. Seminer dersi, yüksek lisans ve doktora programları çerçevesinde dönemlik olarak alınan, dönem sonunda seminer raporunun yazılı olarak teslim edilmesi ve sözlü olarak sunumu ile tamamlanan zorunlu ve kredisiz bir derstir. Seminer dersi, ikinci yarıyıldan itibaren alınır.

Tez jürisi ne zaman toplanır?​

Tez jürisi ne zaman toplanır?
(4) Tez önerisi kabul edilen öğrenci için tez izleme komitesi, Ocak-Haziran ve Temmuz-Aralık ayları arasında birer defa olmak üzere yılda en az iki kez toplanır. Öğrenci, toplantı tarihinden en az bir ay önce komite üyelerine yazılı bir rapor sunar.

Tezli yüksek lisans kaç yılda bitirilmeli?​

Tezli yüksek lisans kaç yılda bitirilmeli?
MADDE 10 –a) Tezli yüksek lisans programını tamamlama süresi azami üç yıldır. Daha kısa sürede mezun olabilecek bir öğrenciyle ilgili düzenlemeler, ilgili senato tarafından kabul edilen yönetmelikle belirlenir.

Yüksek lisans tezi bir dönemde biter mi?​

YÜKSEK LİSANS SÜRESİ (danışman gerekli gördüğü takdirde bir dönemde 42 kredilik ders de verebilir. 60 kredi asgari koşuldur) Tez Dönemi ise en az 30 kredi olmak durumundadır 90 kredi’ye (60+30=90) ulaştıktan sonra Tez dönemi sona erebilir.

Yüksek lisans ders seçimi yapılmazsa ne olur?​

· Katkı payı/öğrenim ücretini yatırsa bile ders, yeterlik, tez seçimi yapmayan öğrenciler kayıt yenileme işlemi yapmış sayılmazlar. · Kayıt yenileme işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Tez savunma /yeterlik/seminer sınavlarına giremez ve Tez İzleme Komitesi Raporu veremezler.

Yüksek lisans ta seminer dersi nedir?​

Yüksek lisans ta seminer dersi nedir?
Seminer dersi, ilgili anabilim dalında yetkin öğretim üyeleri tarafından verilir. Seminer dersinin başlıca amacı, yüksek lisans tezinin bilimsel kurallara uygun yazılmasını sağlayacak temel prensiplerin aktarılmasıdır. Ders kapsamında bilimsel araştırmanın esasları ve tez yazımındaki önemli konular ele alınacaktır.

Yüksek lisans seminer dersi nedir?​

Yüksek lisans seminer dersi nedir?
Yüksek lisans seminer dersi, 2 senelik yüksek lisans yapan öğrenciler için uygulamaları bulunan olan ve kredisiz olan bir derstir. Haftada iki saat olmak üzere yapılır ve program içerisinde gün, saatleri belirlenmektedir. Son olarak jüri ve danışman hocanızın karşısında seminer vererek süreci tamamlamanız istenecektir.

1 ayda tez yazılır mı?​

Tez yazarken kaynak bulma zamanınızı alabilir. Eğer kaynaklara ulaşmada sorun yoksa kısa sürede tezi tamamlayabilirsiniz. Tez yazma tekniklerini iyi bilen birisi 1 ayda yüksek lisans tezi yazabilir.

Yüksek lisans tez jürisi nasıl belirlenir?​

Yüksek lisans tez savunma sınavı jürisi, tez danışmanı ve ilgili enstitü anabilim dalı başkanlığının önerileriyle enstitü yönetim kurulu tarafından atanır. Jüri; biri öğrencinin tez danışmanı ve en az biri de başka bir yükseköğretim kurumundan olmak üzere üç veya beş asıl ve iki yedek öğretim üyesinden oluşur.

Lisansta alınan dersler yüksek lisansta sayılmaz çünkü lisans eğitiminde başarılı olan dersler yüksek lisans eğitiminde ders yüküne ve kredisine dahil edilmez. Yani, lisans eğitiminde başarı gösterdiğiniz dersler yüksek lisans eğitiminiz için sayılmazlar.

Yüksek lisans seminer dersi, yüksek lisans ve doktora programları çerçevesinde alınan, dönem sonunda seminer raporunun yazılı olarak teslim edilmesi ve sözlü olarak sunumu ile tamamlanan zorunlu ve kredisiz bir derstir. Bu ders genellikle ikinci yarıyıldan itibaren alınır.

Tez jürisi, tez önerisi kabul edilen öğrenci için yılda en az iki kez toplanır. Öğrenci, toplantı tarihinden en az bir ay önce komite üyelerine yazılı bir rapor sunar.

Tezli yüksek lisans programını tamamlama süresi genellikle en fazla üç yıldır. Ancak daha kısa sürede mezun olmak isteyen öğrenciler için ilgili düzenlemeler, ilgili senato tarafından kabul edilen yönetmelikle belirlenir.

Yüksek lisans tezi bir dönemde bitirilebilir ancak genellikle en az 30 kredi alındıktan sonra tez dönemi sona erer. Bu süreçte danışmanın tavsiyesiyle bir dönemde 42 kredilik ders alınabilir ve toplamda 90 krediye ulaşılarak tez dönemi tamamlanabilir.

Yüksek lisans öğrencileri ders, yeterlik veya tez seçimi yapmazlarsa kayıt yenileme işlemi yapmış sayılmazlar ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Tez savunma, yeterlik veya seminer sınavlarına katılamazlar ve Tez İzleme Komitesi Raporu veremezler.

Yüksek lisans seminer dersi, ilgili anabilim dalında yetkin öğretim üyeleri tarafından verilir ve yüksek lisans tezinin bilimsel kurallara uygun yazılmasını sağlayacak temel prensipleri öğretmeyi amaçlar.

Yüksek lisans seminer dersi, genellikle uygulamalı ve kredisiz olan bir derstir. Öğrenciler haftada iki saat olarak belirlenen gün ve saatlerde seminerlere katılır ve program gereği seminer raporunu hem yazılı hem de sözlü olarak sunarlar.

Tez yazarken kaynaklara ulaşmada zorluk yaşamıyorsanız ve tez yazma tekniklerini iyi biliyorsanız, bir ay gibi kısa bir sürede yüksek lisans tezi yazabilirsiniz.

Yüksek lisans tez jürisi, tez danışmanı ve ilgili enstitü anabilim dalı başkanlığının önerileriyle enstitü yönetim kurulu tarafından atanır. Jüri, genellikle öğrencinin tez danışmanı ve en az bir başka yükseköğretim kurumundan olmak üzere üç veya beş asıl ve iki yedek öğretim üyesinden oluşur.

Geri