Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lisans tez Danismani nasil belirlenir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lisans tez Danışmanı nasıl belirlenir?​

Yüksek lisans öğrencileri için danışman, öğrencinin ve ilgili öğretim üyesinin önerisi, anabilim dalı başkanının görüşü ve enstitü yönetim kurulunun kararı ile üniversitede görev yapan öğretim üyeleri veya doktora/sanatta yeterlik unvanına sahip öğretim görevlileri arasından seçilir.
Yapılan bir tez çalışmasında danışman hocanın ismi nereye yazılır?
İsminin yazılmaması tez danışmanının emeğini göz ardı etmek olacağından etik sorun teşkil edebilir. Ancak tez danışmanı gönüllü olarak isminin yazılmasını istemeyebilir. Bu durumda ise herhangi bir yanlış anlaşılmaya fırsat vermemek için tez danışmanın ismi teşekkür kısmında belirtilmelidir.
Doktora tez danışmanı ne zaman seçilir?
Tez danışmanı, öğrencinin programa başlangıcından sonraki ikinci yarıyılın sonuna kadar atanır. (2) Tez danışmanı, Üniversite öğretim üyeleri arasından seçilir. Gerekli durumlarda Üniversite dışındaki bir yükseköğretim kurumundan danışman öğretim üyesi atanması enstitü yönetim kurulu onayı ile yapılabilir.

Tez danışmanını kim belirler?​

Danışman atanması enstitü yönetim kurulu kararı ile kesinleşir. (3) Tez çalışmasının niteliğinin birden fazla tez danışmanı gerektirdiği durumlarda eş danışman; danışman önerisi, program yürütme kurulu ve enstitü anabilim dalı başkanının uygun görüşü ile enstitü yönetim kurulu kararı ile atanır.
Danışman değişikliği ne zaman yapılır?
Akademik Danışman Atama / Değiştirme Tez danışmanı, Üniversite kadrosundan doktoralı öğretim üyeleri arasından ilgili anabilim/anasanat dalı başkanlığı tarafından Yüksek Lisans programlarında en geç birinci yarıyılın sonuna kadar, doktora programlarında en geç ikinci yarıyılın sonuna kadar atanır.
Danışman hoca ne işe yarar?
Üniversitemizde eğitim gören her öğrenciye bağlı olduğu bölüm öğretim üyelerinden biri akademik danışman olarak atanır. Danışman, öğrenciye üniversite hayatına uyum, akademik konularda rehberlik ve kariyer planlaması gibi çeşitli konularda yardımcı olur. Danışman öğrencinin ders kayıtlarını takip ederek onay verir.

Geri