AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lisans sahibi olanlar kac yilda bir lisans yenileme egitimlerine katilmak zorundadir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lisans sahibi olanlar kaç yılda bir lisans yenileme eğitimlerine katılmak zorundadır?​

MADDE 19 – (1) Lisans sahibi olanlar her üç yılda bir lisans yenileme eğitimlerine katılmak zorundadırlar. Lisans yenileme eğitimlerinin içeriği ve yapılış usulleri Kurul tarafından belirlenir. Lisans yenileme eğitimleri SPL tarafından veya SPL’ce yetkilendirilen kuruluş tarafından düzenlenir.

SPK lisansı ne kadar geçerli?​

İlk iki yıl sonunda başarılı olunamadığı takdirde sınav notları dördüncü yıla kadar geçerli olup sınavın başarı ile tamamlandığı tarihte lisans belgesi alınabilmesi için yenileme eğitimi alınması gerekmektedir. Ayrıca lisans belgeleri 4 yılda bir yenileme eğitimi ile güncellenmektedir.

SPK lisansı yurtdışında geçerli mi?​

SPK lisansı yurtdışında geçerli mi?
Kuracağımız finansal eğitim merkezi sadece sektör çalışanlarımıza değil, tüm bölge ülkelerindeki sektör çalışanlarına finansal eğitim verecek, dileyenler sınavlara girerek lisans alabilecek, bu lisanslar da IOSCO üyesi ülkelerde geçerli bir sertifika özelliği taşıyacak.

Düzey 3 lisansı ne ise yarar?​

Düzey 3 lisansı ne ise yarar?
Örneğin, müfettiş veya iç kontrol elemanı olarak istiyorsanız Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 3 lisansına sahip olmak zorundasınız. Ya da türev araçlarla ilgili bir faaliyette görev yapıyor veya yapacaksanız, Türev Araçlar Lisansı almak zorundasınız.

SPK lisans yenileme eğitimi nedir?​

Sınavlardan daha önce başarılı olunan fakat üzerinden 3 yıl geçen sınav notlarının, ilgili sınav konusuna ait yenileme eğitiminin tamamlanması koşulu ile 3 yıl boyunca tekrar geçerli olmasını sağlayan ve online olarak yapılan eğitim türüdür.

SPL nedir ne işe yarar?​

sermaye piyasası kurulunun yatırım işlemlerini yapabilmek için zorunlu koştuğu belge.

SPK lisansım geçerli mi?​

SPK lisansım geçerli mi?
Unvan: Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu A.Ş. 2- Lisansın bir geçerlilik süresi var mı? Evet, var. Lisanslama Tebliğinin 17’nci maddesinin birinci fıkrası uyarınca Lisans sahibi olanlar her 3 yılda bir lisans yenileme eğitimlerine katılmak zorundadırlar.

SPL Sınav ücreti ne kadar?​

SPL Sınav ücreti ne kadar?
Ücret Tarifesi
Hizmet Ücret Türü | Ücret (TL – KDV Dâhil)
Kâğıt Ortam Sınav Ücreti (Üniversite 3. ve 4. Sınıf Öğrencileri İçin) | 260
Elektronik Lisanslama Sınavları Modül (Sınav Konusu) Ücreti | 150
Sınav Sonuç İtiraz Ücreti | 35
Lisans Yenileme Eğitimi Ücreti | 650

SPK düzey 3 lisans nasıl alınır?​

Bu belgeye sahip olabilmek için sınava girecek olan adaylar için mezuniyet şartı yoktur, ancak sınavı verdikten sonra lisansı alabilmek için bölüm fark etmeksizin 4 yıllık üniversite mezunu olması koşulu vardır.

SPL yenileme eğitimi nasıl?​

2- Modül yenileme eğitimi nedir? Sınavlardan daha önce başarılı olunan fakat üzerinden 3 yıl geçen sınav notlarının, ilgili sınav konusuna ait yenileme eğitiminin tamamlanması koşulu ile 3 yıl boyunca tekrar geçerli olmasını sağlayan ve online olarak yapılan eğitim türüdür.

SPK sertifikası nedir?​

SPK sertifikası nedir?
Sınav, sermaye piyasasında çalışmak isteyenlerin (Bankalar, Aracı Kurumlar gibi) girmesi gerekli olan bir sınavdır. Lisans belgeleri faaliyet alanı ve uzmanlık konusuna göre farklılık göstermektedir. Hangi faaliyet alanında çalışılmak isteniyorsa o alandaki sınavlara girilip başarılı olunması gerekmektedir.

SPL sınav ücreti ne kadar?​

SPL sınav ücreti ne kadar?

SPK ve SPL nedir?​

Maçın askıya alınması ne demek?​

Maçın askıya alınması mücadelenin oynanabilecek şartlar olmaması nedeniyle oynanmaması demektir.

Düzey 3 lisansı ne işe yarar?​

Düzey 3 lisansı ne işe yarar?
bu lisans banka ve aracı kuruluşlarda hisse senedi alımı satımı ve portföylerin yönetilmesinde çalışan kişiler ile halka açık şirketlerin yatırımcı ilişkilerinde çalışacak kişilerde bulunması gereken, iibf mezunu arkadaşların özellikle dikkate alması gereken, iş bulduran bir sertifikadır.

SPK lisans belgesi ne işe yarar?​

SPK lisans belgesi ne işe yarar?
SPK lisanslama sınavları, sermaye piyasası kurulu tarafından yapılan, sermaye piyasası alanında çalışmak isteyen personel, yönetici, türev araçlar personeli, değerleme uzmanı, kredi derecelendirme ve kurumsal yönetim derecelendirme uzmanı olarak çalışmak isteyenlerin mesleki yeterliliklerini, bilgi ve tecrübelerini …

Twitter askıya alınan hesap nasıl açılır?​

Hesap kilidini açma:
- Hesabınıza giriş yapın.
- Hesabınız kilitlenmiştir bildirimini ileten mesajı bulun.
- Başla öğesine tıklayın veya dokunun.
- Telefon numaranızı girin.
- Size onaylama kodunu içeren bir kısa mesaj göndeririz veya bu kodu, sizi telefonla arayarak iletiriz.

SPK lisansı sahibi olan kişilerin, lisanslarını yenilemek için her üç yılda bir lisans yenileme eğitimlerine katılmaları gerekmektedir. Lisans yenileme eğitimlerinin içeriği ve yapılış usulleri Sermaye Piyasası Kurulu tarafından belirlenir ve SPL ya da SPL tarafından yetkilendirilen kuruluşlar tarafından düzenlenir.

SPK lisansı genellikle Türkiye'de geçerlidir ancak katıldığınız eğitim ve sınavlarla bazı durumlarda yurtdışında da geçerli olabilir. Özellikle IOSCO üyesi ülkelerde geçerli bir sertifika olarak kabul edilebilir.

Düzey 3 lisansı, belirli pozisyonlarda çalışmak isteyen kişiler için gereklidir. Mesela, müfettiş veya iç kontrol elemanı olarak çalışmak isteyenlerin Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 3 lisansına sahip olmaları gerekebilir. Benzer şekilde, türev araçlarla ilgili bir faaliyette görev yapacak kişilerin de Türev Araçlar Lisansı almaları gerekebilir.

SPK lisans yenileme eğitimi, daha önce başarılı olunan sınavlardan 3 yıl geçtikten sonra ilgili sınav konusuna ait yenileme eğitiminin tamamlanması koşuluyla sınav notlarının 3 yıl daha geçerli olmasını sağlayan online bir eğitim türüdür.

SPL, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yatırım işlemlerini yapabilmek için zorunlu kıldığı belgedir. SPL sınavlarının ve eğitimlerinin ücretleri belirli bir düzenlemeye tabidir. Sınav ve eğitim ücretleri, belirli dönemlerde güncellenebilir.

SPK lisansı sahiplerinin belirli periyotlarla lisanslarını yenilemek için eğitimlere katılması, sektörde güncel kalabilmeleri ve mesleki yeterliliklerini koruyabilmeleri açısından oldukça önemlidir. Bu süreçte düzenli olarak lisans yenileme eğitimlerine katılarak bilgi ve becerilerini güncel tutabilirler.

Geri