AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lisans ozel ogrenci statusu nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.831
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Lisans özel öğrenci statüsü nedir?​

Yurt dışında ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrenimleri süresince her türlü masrafları kendi imkanları, öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından karşılanan öğrenciler özel öğrenci olarak tanımlanmaktadır.

Özel öğrenci nedir önlisans?​

Özel öğrenci nedir önlisans?
Bu öğrenciler, kayıtlandığı ders için belirlenen bütün kurallara uymak zorundadır ve Üniversite Yönetim Kurulunun belirleyeceği katkı payını öderler. Bu öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanamaz. Kendilerine diploma verilmez, ancak, ilgili birim tarafından durumlarını gösterir bir belge verilir.

Özel Şartlı öğrenci nedir?​

Enstitülerce belirlenen koşullarla bazı dersleri almalarına izin verilen ancak Üniversitenin herhangi bir diploma/derece programına kayıtlı olmayan öğrencilerdir.

Özel öğrencilik süresi ne kadar?​

Özel öğrencilik süresi ne kadar?
Yönetmeliğe göre, özel öğrencilik imkanından bir program süresince en fazla iki dönem yararlanılabilecek. Bu süre ancak belli şartlar dahilinde uzatılabilecek.

Yatay geçiş için özel durumlar nelerdir?​

-Hiçbir disiplin cezası almamış olması, -Alt sınıf/sınıflardan tüm derslerini başarmış olması gerekir (29/7/2010 tarihli Senato Kararı). Yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 veya eşdeğeri olması gerekir.

Özel öğrenci statüsü kimlere verilir?​

Özel öğrenci statüsü kimlere verilir?
Bir yükseköğretim kurumu mezunu veya öğrencisi olup belirli bir konuda bilgisini artırmak isteyenler anabilim dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulu kararı ile lisansüstü derslere özel öğrenci olarak kabul edilebilir. Özel öğrenci statüsünde ders alanlar öğrencilik haklarından yararlanamazlar.

Hangi durumlarda özel öğrenci olunur?​

c) Öğrencinin, özel öğrenci olarak müracaat edebilmesi için, kayıtlı olduğu programa en az bir yarıyıl devam etmiş, başvurulan döneme kadarki bütün dersleri almış, başarmış ve GNO’sunun 4.00 üzerinden en az 3.00 olması gerekir. Olağanüstü durumlarda özel öğrenci olarak gidecek öğrenciden başarı koşulu aranmaz.

Misafir öğrenci olmak ne demek?​

Misafir öğrenci olmak ne demek?
Misafir öğrenciler, BİLGİ’ye bir akademik yarıyıl süresince gelen ve bir derece programına kayıt olmadan öğrenim gören öğrencilerdir.

Özel Ogrencilik nedir?​

Özel öğrenci nedir YÖK?​

Özel öğrenci nedir YÖK?
genellikle özel üniversitelerde bulunan bir statü. örneğin master için yök’ün belirlediği les, vb. yükümlülükleri tamamlamayan kişilere bu statüde birkaç ders verilip, yükümlülüklerini tamamlamalarının ardından kayıtlı öğrenci statüsüne geçirilirler.

Özel öğrenci en fazla kaç dönem?​

(2) (SK-27/05/2021-576/10) Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarında eğitim alan Türk vatandaşı öğrenciler, özel öğrencilik imkânından en fazla iki dönem yararlanabilir.

Devlet üniversitesinden özel üniversiteye geçiş nasıl yapılır?​

Devlet üniversitesinden özel üniversiteye geçiş nasıl yapılır?
Devlet üniversitelerinden özel üniversitelere ya da özel üniversitelerden devlet üniversitelere yatay geçiş noktasında herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Fakat bazı özel üniversitelerin geçişi engellemek için transkriptleri yatay geçiş başvuru tarihlerinden sonraya bıraktıkları da konuşulanlar arasındadır.
 
Lisans özel öğrenci statüsü, yurt dışında ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrenimleri sırasında tüm masraflarını kendi imkanları, okudukları yükseköğretim kurumu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından karşılanan öğrenciler için tanımlanmaktadır. Bu öğrenciler, belirlenen ders kurallarına uymak zorundadır ve Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenen katkı payını öderler. Ancak öğrencilik haklarından yararlanamazlar ve diploma verilmez, sadece durumlarını gösterir bir belge alırlar. Özel öğrencilik süresi en fazla bir program süresince iki dönemdir ve belli şartlar dahilinde uzatılabilir.

Özel şartlı öğrenciler ise enstitülerce belirlenen koşullar ile belirli dersleri almasına izin verilen ancak herhangi bir diploma/derece programına kayıtlı olmayan öğrencilerdir. Özel öğrenci statüsü, belirli bir konuda bilgisini artırmak isteyen yükseköğretim kurumu mezunu veya öğrenciler için anabilim dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulu kararıyla lisansüstü derslere katılma imkanı tanır ancak öğrencilik haklarından yararlanamazlar.

Misafir öğrenciler ise bir akademik yarıyıl süresince gelip bir derece programına kayıt olmadan öğrenim gören öğrencilerdir. Bu öğrenciler, belirli bir süre boyunca üniversitede ders alabilirler ancak derece programına dahil olmazlar. Özel öğrencilik YÖK tarafından genellikle özel üniversitelerde bulunan bir statü olarak kabul edilir. Örneğin, master programı için belirlenen YÖK yükümlülüklerini tamamlamayan kişilere bu statüde ders alma imkanı verilir.

Devlet üniversitesinden özel üniversiteye veya tam tersi bir geçiş yapmak isteyen öğrenciler için genelde yatay geçişte sıkıntı olmamakla birlikte, bazı özel üniversitelerin geçişi engellemek için transkriptleri başvuru tarihlerinden sonraya bıraktıkları görülebilmektedir. Geçiş sürecinde ilgili üniversitelerin resmi prosedürlerini takip etmek önemlidir.
 
Geri
Üst