Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lisans ogrencileri tez yazar mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lisans öğrencileri tez yazar mı?​

Lisans bitirme tezi ve Lisansüstü eğitim sürecinde tez yazmak zorunludur. Lisans döneminde bazı üniversite ve bölümlerde mezun olabilmeniz için belirlediğiniz bir konu ve sorun dahilinde bilimselliğe sadık kalarak tez yazmanız beklenmektedir.

Lisans tez kabul edilmezse ne olur?​

Yüksek Lisans Tezi Kabul Edilmezse / Başarısız Bulunursa Tez jürisi tez hakkında kabul, ret veya düzeltme kararı verebilir. Tezi başarısız bulunarak reddedilen öğrencinin üniversite ile ilişiği kesilir.
Bitirme Projesi ile ilgili tarihleri, üniversite web sitelerinde veya kampüslerde yayınlanır. Genellikle, 1. dönem haftasında proje öneri formu; 5. ve 9. haftalarında ara raporlar teslim edilmelidir. 13. haftasında bitirme projesi teslim edilmelidir.
Bitirme tezi olmadan mezun olunur mu?
Mezun olunacak yılın 2. Döneminde alınan bitirme projesi dersinin belirli bir kredisi olup bu bitirme projesinden geçemeyen öğrenciler üniversiteden mezun olamazlar.
Lisans Tez savunması nasıl olur?
Tez savunması, yüksek lisans, doktora gibi lisansüstü eğitimde hazırlanan tezin, danışman hocanın başkanlığındaki jüriye sunulmasıdır. Jüri tezle ilgili sorularını sorar ve öğrenciyi dışarı alır. Öğrenci dışarı çıkınca, jüri aralarında tartışarak öğrenciye dair kararını verir.

Tez savunması yapılmazsa ne olur?​

Yarıyılın sonunda tez savunması yapılmazsa öğrencinin ilişiği kesilir. Tez jürisi Enstitü Yönetim Kurulu onayı ile kesinleşir. * Jüri, biri öğrencinin tez danışmanı, en az biri Üniversite dışından olmak üzere üç asıl ve biri üniversite dışından olmak üzere iki yedek öğretim üyesinden oluşur.

Lisans tezi neden yazılır?​

TEZ NEDEN YAZILIR? Lisans bitirme tezi ve Lisansüstü eğitim sürecinde tez yazmak zorunludur. Lisans döneminde bazı üniversite ve bölümlerde mezun olabilmeniz için belirlediğiniz bir konu ve sorun dahilinde bilimselliğe sadık kalarak tez yazmanız beklenmektedir.
Üniversite bitirme projesi üniversite öğrencilerinin mezun olacakları son yıl 2. Dönem aldıkları bir ödevdir.

Geri