AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lisans ogrencileri bahar doneminde yatay gecis yapabilir mi?

Editör

Yeni Üye

Lisans öğrencileri bahar döneminde yatay geçiş yapabilir mi?​

Öğrencilerin kayıt oldukları yıldaki merkezi yerleştirme puanı geçmek istedği yükseköğretim programının taban puanı eşit ve yüksek olması durumunda yatay geçiş yapabilirler. Başvuru Bahar dönemi için Aralık ve Ocak ayı olabilir. Üniversitelerin ara dönem için kontenjan zorunluluğu yoktur.

Lisans yatay geçiş hangi dönemlerde yapılır?​

Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.
Not ortalaması ile yatay geçişte YGS puanı önemli mi?​
Kurumlar arası yatay geçişte başvuru yapanların yerleştirilmesi önce not ortalamasına göre yapılacak. Sonra boş kontenjan kalırsa taban puanla yerleştirme olacak. Yani not ortalaması daha önemli.

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş ne zaman?​

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş ne zaman?
Merkezi Yerleştirme Puanıyla hem güz hem de bahar döneminde yatay geçiş yapabilirsiniz. Güz döneminde üniversiteler genellikle ağustos ayında belirlenen tarihlerde başvuru alırken bahar döneminde ise başvurular ocak ve şubat aylarında yapılmaktadır.

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş başvuruları ne zaman?​

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş başvuruları ne zaman?
2021-2022 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde1) ile Yatay Geçiş Başvuru Duyurusu. (Sistem 02 Ağustos 2021 tarihinde saat : 09:00’da açılacak olup, 13 Ağustos 2021 saat : 17:00’de kapatılacaktır.)

Yatay geçiş başvuruları ne zaman yapılıyor?​

Yatay geçiş başvuruları ne zaman yapılıyor? Başvurunuzu yarıyıl ve yaz tatilinde üniversitelerin internet sitelerinde ilan edilmiş en son tarihe kadar yapabilirsiniz. Birinci sınıfın ilk döneminin sonunda yatay geçiş yapabilir miyim?

Nerede bir üniversiteye geçiş yapabilirim?​

ben Türk Dünyası Fakültelerinin kırgızistandaki iktisat ve girişimcilik üniversitesinde uluslararası ilişkiler okuyorum. daha 1. sınıftayım 1. dönemi 76 ortalamayla bitirdim 2. dönemde 90 ortalama yaparsam Türkiyeye yatay geçiş yapabilir miyim??? bi de hangi üniversitelere geçiş yapma şansım daha çok??? 27 Şubat 2009 20:01 Anonim dedi ki…
Yatay geçiş için not ortalamam kaç olmalıdır?​
Yatay geçiş için not ortalamam kaç olmalıdır? İstenilen not ortalaması üniversitelere göre değişmektedir ancak en az 2.0 olmalıdır. Ne kadar yüksek olursa geçiş şansınız da o kadar yüksektir. En fazla kaç üniversiteye yatay geçiş için başvurabilirim?

Bir bölüme yatay geçiş ile geçebilir miyim?​

Bir bölüme yatay geçiş ile geçebilir miyim?
Yapabilirsiniz, bu konuda herhangi bir engelleme bulunmuyor. Başka bir bölüme yatay geçiş ile geçebilir miyim? Aynı yüksek öğretim kurumunda olursanız ve istenen koşullar sağlanabiliniyorsa çok rahat bir şekilde geçebilirsiniz ancak başka yüksek öğretim kurumunda başka bir bölüme geçmeniz biraz zordur.

Merhaba!

Öncelikle, yatay geçiş konusunda doğru bilgilendirmelerde bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Bahar döneminde yatay geçiş yapmak isteyen lisans öğrencileri, kayıt oldukları yıldaki merkezi yerleştirme puanı ile geçmek istedikleri programın taban puanının eşit veya yüksek olması durumunda geçiş yapabilirler. Başvurular genellikle Aralık ve Ocak aylarında alınmaktadır. Üniversitelerin ara dönem için kontenjan zorunluluğu bulunmamaktadır.

Yatay geçişler genellikle birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Ancak bazı üniversiteler, geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin vermektedir. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapılabilirken, son yıl genellikle geçiş yapılamamaktadır.

Yatay geçiş başvurularında not ortalamasının önemli olduğunu belirtmek isterim. Kurumlar arası yatay geçiş başvurularında öncelikle not ortalamasına göre yerleştirme yapılmaktadır. Boş kontenjan kaldığında ise taban puanla yerleştirme gerçekleşmektedir.

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş için bahar döneminde de başvuru yapabilirsiniz. Üniversiteler genellikle ağustos ayında belirlenen tarihlerde güz dönemi için başvuruları almaktayken, bahar dönemi için başvurular ocak ve şubat aylarında gerçekleşmektedir.

Yatay geçiş için not ortalaması genelde en az 2.0 olarak istenmektedir. Not ortalamasının yüksek olması geçiş şansını artırabilir. Ayrıca, yatay geçiş için başvurabileceğiniz üniversite sayısı da sınırlı olabilir, bu genellikle üniversitelerin belirlediği koşullara göre değişebilir.

Son olarak, bir bölümden başka bir bölüme yatay geçiş yapabilirsiniz. Aynı yüksek öğretim kurumunda olmanız durumunda ve gerekli koşulları sağladığınızda bu geçiş oldukça kolay olabilir. Ancak farklı yüksek öğretim kurumlarında başka bir bölüme geçiş yapmak biraz daha zor olabilir.

Başka sorularınız varsa ya da daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, lütfen sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri