AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lisans mezunu olup 2 yillik okuyabilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Lisans mezunu olup 2 yıllık okuyabilir mi?​

Yukarıdaki koşullara uyan lisans veya ön lisans mezunu veya örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler İkinci Üniversite kayıt türünden yararlanabilirler. Adayların kayıtları “İnternet Başvuru” ve “AÖF Bürolarından Kayıt” olmak üzere iki aşamalı yapılmaktadır.

4 yıllık okuyan 2 Yıllıktan atanabilir mi?​

4 yıllık okuyan 2 Yıllıktan atanabilir mi?
Üniversite öğrencisi daha önce 2(iki) yıllık bir bölüm bitirdiyse ve 4 (dört) yıllık bölümden mezun olmadıysa Önlisans Kpss sınavına girebilir ve atanabilir.

Hem lisans hem önlisans mezunu KPSS önlisansa girebilir mi?​

Hem lisans hem önlisans mezunu KPSS önlisansa girebilir mi?
Fakat önlisans mezunuyken ortaöğretimden veya lisans mezunu iken önlisans tercih yapamazsınız. Sonuç olarak İki Farklı Bölüm Mezunları KPSS tercihlerini sadece mezuniyetleri aynı öğrenim düzeyinde ise gerçekleştirebilirler. Alt öğrenim için tercihte bulunamazlar.

Ön lisanstan lisansa geçiş nasıl yapılır?​

Ön lisans eğitimini almış olsanız da bunu lisans diplomasına tamamlama şansınız var. Bunun yollarından biri Dikey Geçiş Sınavı (DGS) bir diğeri de geçmek istediğiniz lisans programının taban puanını tutturmak.
İkinci üniversite kapsamında lisans öğrencileri (üniversitelerin dört yıllık programları) ya da mezunları LİSANS veya ÖNLİSANS Programlarına, önlisans öğrencileri (üniversitelerin iki yıllık programları) ya da mezunları sadece ÖNLİSANS Programlarına kayıt yaptırabilirler.

4 yıllık okurken 2 yıllık diploma nasıl alınır?​

4 yıllık okurken 2 yıllık diploma nasıl alınır?
Öğrencilerin, AÖF bürosuna bizzat başvurarak büro tarafından verilen dilekçeyi imzalayıp, öğrenci kimlik/tanıtım kartını teslim etmeleri gerekmektedir. Başvurduktan 10 iş günü sonra bağlı oldukları AÖF bürosundan bizzat veya yasal vekili aracılığı ile imza karşılığında önlisans diplomalarını alabilir.

4 yıllık üniversite mezunları 2 yıllık okuyabilir mi?​

4 yıllık üniversite mezunları 2 yıllık okuyabilir mi?
Yani 2 yıllık üniversite mezunu da olsanız 4 yıllık bölümlere kayıt yaptırabilirsiniz. Yalnız bu kural Anadolu üniversitesi AÖF 2. Üniversite programı içindir. Atatürk Üniversitesi AÖF önlisans = önlisans, lisans = önlisans & lisansa başvurabilir.
2 yıllık okurken 4 yıllık açıköğretim okunur mu?​
Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, ön lisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir.

2 yıllık üniversite kaç senede biter?​

2 yıllık üniversite kaç senede biter?
öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar.

Lisans okurken önlisans diploması yanar mı?​

Lisans okurken önlisans diploması yanar mı?
Yanma olmaz, önlisans diploması, lisans bölümünü bitirdiğinde, lisans olarak devam eder ve lisans bölümünden mezun olmuş tek diplomayla devam etmiş olursun.

Ön lisans diploması ile ne yapılır?​

Herhangi bir teknik bölümde ön lisans diplomasına sahip olan kişiler tekniker unvanı ile hem kamuda hem de özel sektörde çalışma imkanı bulabilir. Buna ek olarak üniversitelerin ön lisans programlarından mezun olan kişiler ön lisans KPSS sınavına girerek kamuda çalışma fırsatı yakalayabilir.

4 yıllık lisans mezunu 2 yıllık kpss’ye girebilir mi?​

4 yıllık lisans mezunu 2 yıllık kpss’ye girebilir mi?

2 yıllık açıktan okunur mu?​

2 yıllık açıktan okunur mu?
YÖK 2012 yılında aldığı bir kararla Anadolu Üniversitesi, İstanbul ve Atatürk Üniversitelerinde öğrenim imkanı veren bölümlerde bir sınırlama olmaksızın öğrenciler lisans ya da önlisans programlarına kayıt yaptırabilirler.
 
Merhaba! Lisans mezunu olan bir birey, belirli koşullar sağlandığında 2 yıllık bir eğitim programına kayıt yaptırabilir. İkinci üniversite kayıt türünden yararlanmak için, lisans mezunu ya da önlisans mezunu olmalı veya örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenci olmalısınız. Kayıt işlemleri genellikle "İnternet Başvuru" ve "AÖF Bürolarından Kayıt" şeklinde iki aşamada gerçekleştirilmektedir.

Bir diğer durum ise, 4 yıl süreli bir lisans programına devam eden bir öğrencinin, daha önce 2 yıllık bir bölümü bitirdiyse ve 4 yıllık bölümden henüz mezun olmamışsa, Önlisans KPSS sınavına girebileceği ve bu sınav sonucunda atanabileceği bilinmektedir.

Hem lisans hem önlisans mezunu olan bir bireyin, KPSS önlisans sınavına girebilmesi mümkündür. Ancak, önlisans mezunu iken ortaöğretimden veya lisans mezunu iken önlisans tercih yapamazsınız. Yani iki farklı bölüm mezunları KPSS tercihlerini sadece mezuniyetleri aynı öğrenim düzeyinde ise gerçekleştirebilirler.

Ön lisans eğitimi almış bir bireyin lisans diplomasını tamamlaması için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) veya geçmek istediği lisans programının taban puanını tutturması gerekmektedir. Ayrıca, ikinci üniversite kapsamında lisans öğrencileri ya da mezunları, lisans veya ön lisans programlarına, ön lisans öğrencileri ya da mezunları ise sadece ön lisans programlarına kayıt yaptırabilirler.

Eğer 4 yıl süreli bir lisans programına devam ederken 2 yıllık bir diploma almak istiyorsanız, ilgili AÖF bürosuna bizzat başvurarak gereken süreci takip edebilir, başvurduktan sonra belirli bir süre içinde önlisans diplomalarınızı alabilirsiniz.

Son olarak, 4 yıl süreli bir üniversite mezunu olsanız dahi, belirli koşullar sağlandığında 2 yıllık bir programı da tercih edebilirsiniz. Ancak, bu durum genellikle Anadolu Üniversitesi AÖF 2. Üniversite programı için geçerlidir. Farklı üniversitelerin farklı politikaları olabileceğinden, başvurmadan önce ilgili üniversitenin koşullarını kontrol etmeniz önemlidir.

Umarım bu detaylı bilgiler işinize yarar. Başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz.
 
Geri
Üst