AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lisans mezunu olarak polis nasil olunur?

Editör

Yeni Üye

Lisans mezunu olarak polis nasıl olunur?​

İşte polislik sınavları için gereken şartlar:
- T.C. vatandaşı olmak.
- Lise, lisans ve ön lisans mezunu olması
- Eğer yurt dışında herhangi bir okuldan mezun iseniz denklik belgesi.
- KPSS baraj puanını geçmek.
- Reşit olmak (18 yaş kanunu)
- 30 yaşını geçmemek.
- Kişin silah taşımak için engel bir durumu olmaması
- Ceza almamış olması

POMEM kimler başvuru yapabilir?​

k) Sınav Merkezi: Başvuru ve sınavların yapılacağı Polis Akademisi Başkanlığı ve bağlı eğitim kurumlarını, ifade eder. MADDE 5 – (1) POMEM’lere, lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilirler.

POMEM şartları nelerdir?​

POMEM şartları nelerdir?
i) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak, j) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak, k) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak, l) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

4 yıllık Polis Akademisi hangi illerde var?​

4 yıllık Polis Akademisi hangi illerde var?
İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.

Lisans mezunları polis olabilir mi?​

Ceza almamış olması gerekmektedir. Lise, lisans ve ön lisans mezunu olması şartı da aranmaktadır. Aynı zamanda polis olmak için kişinin bir takım fiziksel şartları da karşılaması gerekmektedir.

Lisans mezunu polisler ne kadar maaş alıyor?​

Öğretmenler 6354 lira, polisler 9599 lira, hemşireler 6733 lira, vaizler ise 6449 lira maaş alacak.

POMEM KPSS şartı var mı?​

POMEM KPSS şartı var mı?
Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar sınav ücretlerini banka hesabı üzerinden yatıracaklar. 28. Dönem POMEM başvuru şartları arasında KPSS önlisans ve lisans puanları göz önünde bulundurulacak.

POMEM kaç yıl sürüyor?​

POMEM kaç yıl sürüyor?
PMYO’larda 2 yıllık eğitim verilirken POMEM’lerde ise, en az 4 ay eğitim verilir. PMYO’lara en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilir. Fakat POMEM’lere başvuru sayısının %20’sini geçmemek üzere ön lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilir.

Polis Akademisi hangi üniversitelerde var?​

Polis Meslek Yüksek Okulu hangi illerde var (2021 Güncel)
- İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu.
- Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu.
- Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu.
- İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu.
- Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu.
- Ankara Akyurt Polis Meslek Yüksek Okulu.

Polis okulları ne zaman kapandı?​

Polis Koleji, Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olan yatılı ve resmî üniformalı eski okul. 27 Mart 2015 tarihinde TBMM’de kabul edilen 6638 sayılı İç Güvenlik Paketi kapsamında kapatılarak öğrenciler Millî Eğitim Bakanlığına bağlı diğer okullara nakledilmişlerdir.

Lisans mezunları hangi memurlukları seçebilir?​

Lisans mezunları hangi memurlukları seçebilir?
KPSS B Grubu kadrolar, mühendislikten teknikerliğe, memurluktan hemşireliğe, mimarlıktan avukatlığa kadar atama yapılacak tüm kadrolardır. Tüm lisans mezunları ya da mezun olabilecek durumda olan tüm adaylar KPSS B Lisans sınavına girebilir. KPSS-B kadrolarına alımlar çift yıllarda yapılır.

Polis olmak isteyen lisans mezunu adaylar için belirli şartlar ve süreçler bulunmaktadır. İşte detaylı bilgiler:

- **Polislik Şartları:**
1. T.C. vatandaşı olmak.
2. Lise, lisans veya ön lisans mezunu olmak.
3. Yurt dışında eğitim almış olanların denklik belgesine sahip olmaları.
4. KPSS baraj puanını geçmek.
5. En fazla 30 yaşında olmak.
6. Silah taşımak için engel oluşturan bir durumunun olmaması.
7. Ceza almamış olmak.

- **POMEM Başvuruları:**
- POMEM'lere lisans mezunları veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilirler.

- **POMEM Şartları:**
- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmemiş olmak.
- Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
- Polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.
- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

- **POMEM Eğitimi Süresi:**
- POMEM eğitimi en az 4 ay sürmektedir.

- **POMEM KPSS Şartı:**
- Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar sınav ücretlerini yatırmalıdır ve KPSS önlisans ve lisans puanları göz önünde bulundurulmaktadır.

- **Polis Akademisi Üniversiteleri:**
- İstanbul, Kastamonu, Kırıkkale, İzmir, Samsun ve Ankara gibi şehirlerde bulunan Polis Meslek Yüksek Okulları aracılığıyla eğitim verilmektedir.

Polis olmak isteyen lisans mezunları için belirtilen şartlara uygunluk sağladıkları takdirde başvuruda bulunabilirler. Bu süreçler ve şartlar doğrultusunda adaylar polislik mesleğine başlayabilirler.

Geri