AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lisans KPSS ile ne olunur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Lisans KPSS ile ne olunur?​

KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.

Hangi meslekler KPSS’ye girer?​

KPSS A grubu mesleklerini detaylı olarak şu şekilde sıralamak mümkün;
- Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı
- Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü
- Vergi Müfettiş Yardımcılığı
- PTT Müfettiş Yardımcılığı
- Kalkınma Bankası Uzman Yardımcılığı
- Stajyer Hazine Kontrolörü
- Devlet Malzeme Ofisi Müfettiş Yardımcılığı
KPSS çeşitleri nelerdir?​
KPSS çeşitleri şunlardır:
- KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri)
- 2016-KPSS Lisans (Alan Bilgisi)
- KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT)
- KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ön Lisans Düzeyi)
- KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ortaöğretim Düzeyi)
- KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT)

KPSS B grubu nereleri tercih edebilir?​

KPSS B grubu nereleri tercih edebilir?
KPSS B Grubu kadrolar, mühendislikten teknikerliğe, memurluktan hemşireliğe, mimarlıktan avukatlığa kadar atama yapılacak tüm kadrolardır. Tüm lisans mezunları ya da mezun olabilecek durumda olan tüm adaylar KPSS B Lisans sınavına girebilir. KPSS-B kadrolarına alımlar çift yıllarda yapılır.

KPSS B grubu nedir?​

KPSS B grubu nedir?
KPSS-A kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Yani, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Bu çerçevede, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.

KPSS Ortaogretim hangi memurluklar var?​

Belediye bünyesinde ikamet şartı olmadan en az lise mezunları arasında KPSS ortaöğretim puanına göre alımlar yapılıyor. Zabıta memuru, İtfaiye eri, VHKİ, sekreter, düz memur ve kamu personeli alımlarında 85 puan ve üzeri puana sahip adaylar başvuru yapabiliyor.

Öğretmenler hangi sınava girer?​

KPSS ÖABT Sınavı, lisans düzeyindedir. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adayların, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.
Lise mezunları için KPSS ne işe yarar?​
Ortaöğretim KPSS sınavına giren öğrenciler memurluk başvurularını ÖSYM üzerinden merkezi yerleştirme sistemiyle yapmaktadırlar. Merkezi yerleştirmeler “kasım ve haziran” aylarında olmak üzere her KPSS döneminde 4 kere yapılır. Memurluk atamaları puan üstünlüğüne göre yapılır.

KPSS hangi sınavlar var?​

KPSS hangi sınavlar var?
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 1 Ağustos’ta, KPSS Alan Bilgisi 1. gün oturumları 7 Ağustos’ta, 2. gün oturumları 8 Ağustos’ta yapılacak. 2021 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 15 Ağustos’ta düzenlenecek.

Her yıl kpss olacak mı?​

Her yıl kpss olacak mı?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür), Öğretmenlik (Eğitim Bilimleri) oturumları yapıldı. KPSS’nin ön lisans mezunlarına yönelik oturumları, 2 yıldan bir yapılıyor. KPSS Ortaöğretim ve Ön lisans oturumu, 2021 yılında yapılmayacak.
 
Lisans KPSS ile ne olunur sorusuna verilen cevaplardan anlaşıldığı kadarıyla KPSS sınavı, farklı kadrolara atanma imkanı sağlayan bir sınavdır. KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları, mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe gibi birçok alanda atama yapılmasını mümkün kılan lisans kadrolarını içermektedir.

KPSS sınavı çeşitleri arasında KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri), 2016-KPSS Lisans (Alan Bilgisi), KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT), KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ön Lisans Düzeyi), KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ortaöğretim Düzeyi), KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) gibi seçenekler bulunmaktadır.

Öğretmenler için KPSS ÖABT Sınavı önemlidir. Bu sınava başvuran adayların Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları gerekmektedir.

KPSS B grubu, KPSS-A kadroları dışında kalan tüm kadroları içermektedir. Müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcılığı ve kaymakam adaylığı kadroları dışındaki mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner gibi birçok kadro KPSS-B kadrosuna dahildir.

Ortaöğretim mezunları içinse KPSS sınavı, memur olma yolunda önemli bir adımdır. Zabıta memuru, itfaiye eri, VHKİ, sekreter, düz memur gibi kadrolar için yapılan KPSS ortaöğretim puanı, başvuru imkanı sağlamaktadır.

KPSS sınavları her yıl düzenlenmeyebilir. ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre KPSS sınavları düzenlenmektedir. Örneğin, Ön lisans mezunlarına yönelik oturumlar 2 yılda bir yapılmaktadır. Bu nedenle, KPSS sınav takvimini takip etmek ve güncel bilgileri öğrenmek önemlidir.
 
Geri
Üst