- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Lisans derecesi ne oluyor?
Bir lisans derecesi veya bakalorya (Orta Latincede: baccalaureus; Yeni Latincede: baccalaureatus), üç ila yedi yıl süren (kuruma ve akademik disipline bağlı olarak) bir dersin tamamlanması üzerine, üniversiteler ve kolejler tarafından verilen bir lisans akademik unvandır.Üniversite yüksek seviye nedir?
Lisansüstü: Yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlik eğitimi kapsar.
Lisans onur derecesi nedir?
Onur derecesi, bazı zorunlu derslerle birlikte uzmanlaşmak ve 20 kredi saatini tamamlamak için seçeceğiniz 4 yıllık bir derecedir. Normal bir lisans derecesine kaydolan öğrencilerin bir derece almak için seçilen tüm dersleri geçmeleri gerekir.Üniversitede 2 1 Nedir?
Bazı kurumlarda çift derece (dual degree) iki farklı konu alanında eğitim alarak bir derece elde etmek anlamına gelirken başka bir kurumda yukarıda açıkladığımız şekilde kullanılabilir. Ayrıca, 2:1 genellikle ikinci sınıf onur derecesini ifade eder, dolayısıyla 2 + 1 derecesiyle karıştırılmamalıdır.
Tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarında başarı notu, 100 puan üzerinden en az 65 puan; doktora ve sanatta yeterlik programlarında ise 100 puan üzerinden en az 75 puandır.
Eğitim derecesi ne demek?
1. Derece – Lisans Derecesi (B.A.; B.Sc.): Öğretim planına göre en az 4 yıllık öğrenimden sonra verilir. 2. Derece – Yüksek Lisans (Master) Derecesi (M.A.; M.Sc.): En az 5 yıllık öğrenimden sonra ya da Lisans Derecesinden sonra en az 1 yıllık eğitimden sonra verilir.
Üniversite derece ne demek?
Lisans öğrencileri ne demek?Lisans eğitimi, akademik bir derecedir. Ortaöğretime dayalı en az sekiz yarıyıllık yükseköğretim programıdır. Dört yıl süren üniversite veya yüksekokul öğrenimi ile elde edilir. Bu akademik derece, diploma ile belgelendirilir.
Yüksek onur derecesi nedir?
Derslerini ve tezini/bitirme projesini başarıyla tamamlayanlardan; genel not ortalaması 3,50-3,75 arasında olanlar onur öğrencisi, 3,76-4,00 arasında olanlar ise yüksek onur öğrencisi sayılır.Üniversitede derece ne demek?
Lisans olarak Havacılık Yönetimi, İletme, İktisat ve Maliye bölümleri okunabilir. 2- Devlet kurumunda KPSS ile memur olmak istiyorsanız yine belirli bir bölümün baskın farkı olmamakla birlikte Lisans bölümlerinden Sosyal Hizmet, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi, İşletme, Maliye ve İktisat bölümleri okunabilir.
Üniversitede 3 dönem ne demek?
Türkiye’de başka hiçbir üniversitede uygulanmayan bu farklı dönem düzeninin amacı öğrencilerimizin lisans derecelerini almadan önce elde edecekleri iş deneyiminin süresini artırmaktır. Tüm öğrencilerimiz mezun olmadan önce 3 defa ortak eğitime gider ve 1 yıla yakın iş deneyimiyle mezun olur.