AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Lisans derecesi ile mezun olmak ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Lisans derecesi ile mezun olmak ne demek?​

Bir lisans derecesi veya bakalorya (Orta Latincede: baccalaureus; Yeni Latincede: baccalaureatus), üç ila yedi yıl süren (kuruma ve akademik disipline bağlı olarak) bir dersin tamamlanması üzerine, üniversiteler ve kolejler tarafından verilen bir lisans akademik unvandır. Yüksek lisansa giriş kapısı da sayılır.
Mezuniyet derecesine ne yazılır?
Mezuniyet derecesi, mezun olunan eğitim kademesinden ya da fakülteden elde edilen başarı notunun ortalamasıdır. Üniversitede, kişiler genelde akts adı verilen kredilerden sorumlu oldukları için 4’lük ya da 100’lük puan sistemine tabidir.

Üniversite derece türü nedir?​

1. Derece – Lisans Derecesi (B.A.; B.Sc.): Öğretim planına göre en az 4 yıllık öğrenimden sonra verilir. 2. Derece – Yüksek Lisans (Master) Derecesi (M.A.; M.Sc.): En az 5 yıllık öğrenimden sonra ya da Lisans Derecesinden sonra en az 1 yıllık eğitimden sonra verilir.
Üniversite mezuniyet derecesi nasıl öğrenilir?
E-Devlet’ e giriş yaptığınızda Yükseköğretim hizmetlerinde yer alan “Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama” ekranından Üniversite, Fakülte/MYO/YO/Enstitü, program, diploma notu, mezuniyet tarihi bilgilerine anında ulaşabiliyorsunuz.
Dört yıllık üniversiteden mezun olanlar, 9. derece ve 1. kademeden göreve başlar. En çok 1. dereceye kadar yükselebilir. Beş yıllık üniversiteden mezunlar, 9. derece ve 3. kademeden göreve başlar.
Yüksek lisans kademe alır mı?
Soru: Bilindiği üzere tezsiz yüksek lisans yapanlar ile tezli yüksek lisans yapan memurlara 1 kademe ilerlemesi verilmektedir.

Üniversiteyi derece ile bitirmek ne demek?​

MSC ve PhD ne demek?
2. Derece – Yüksek Lisans (Master) Derecesi (M.A.; M.Sc.): En az 5 yıllık öğrenimden sonra ya da Lisans Derecesinden sonra en az 1 yıllık eğitimden sonra verilir. 3. Derece – Doktora Derecesi (Ph.D.; D.Sc.): Yüksek Lisans (Master) Derecesinden sonra en az 3 yıllık eğitimden sonra verilir.

4 yıllık üniversite lisans mı yüksek lisans mı?​

Lisans: Ortaöğretime dayalı en az sekiz yarı yıllık (4 yıl) programı kapsayan bir yükseköğretimdir. Lisans düzeyinde örgün, açık ve dışarıdan (ekstern) eğitim verilmektedir.

Geri