LIQ ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

LIQ ne demek?​

kripto’da “tüm paranın eriyip ortada dımdızlak kalmak” anlamına gelen ifade.

Likidite neyi ölçer?​

Likidite oranları işletmenin parasal durumunu göstererek vadesi gelen borçların, ödenme olanaklarını saptamaya yardım eder. Bu oranlar işletmenin kısa vadeli borçlarını ödeyebilme yeteneğinin ölçülmesinde ve çalışma sermayesinin yeterli olup olmadığının belirlenmesinde kullanılır.
Nakde ne demek?
1. Para olarak, para hâlinde: “Zekât nakden veya mal olarak verilebilir.” 2. Peşin, peşin olarak: “Yarısı nakden, yarısı bono ile ödenmek şartı ile satılıktır.”
Likit edildi ne demek?
Bir menkul kıymet, çok değer kaybetmeden nakde çevrilebiliyorsa buna likit denir. Diğer bir tanımla ise, istediğiniz her an nakde çevirebileceğiniz ve nakde çevirmekte zorlanmayacağınız kolay alıcı bulan ürünlerdir.

Kripto Liquidity ne demek?​

Likidite, bir varlığın belirli bir piyasada sabit bir fiyattan ne kadar kolay satın alınabileceğini veya satılabileceğini ifade eder. Bir borsadan, istediğiniz varlığı talep ettiğiniz fiyata mümkün olan en yakın zamanda ne kadar çabuk satabilirseniz, o borsanın o kadar likiditesi olduğu kabul edilir.

Kripto likit ne demek?​

Piyasadaki fiyatın çok önemli değişikliklere neden olmadan bir varlığın alıp satılabilmesine likidite denmektedir. Likidite kavramı aslında iki farklı alana karşılık olarak gelmektedir. İlk alan olarak likit bir piyasa olarak karşılık gelirken diğer alanında ise likit bir varlık olarak karşımıza çıkar.
Spotta tutmak ne demek?
Spot alım satım; kripto para, forex, hisse senedi ya da bono gibi finansal araç ve varlıkları doğrudan almayı ya da satmayı içerir. Varlık, çoğu zaman anında teslim edilir. Spot alım satım, ya borsa temelli ya da borsa dışı (doğrudan kullanıcılar arası) spot piyasalarda yapılır.
Likidite sağlayıcı ne demek?
Likidite Sağlayıcılık, dünya borsalarında da örnekleri bulunan, uygulandığı paylarda işlem kabiliyetini artırmaya yönelik bir faaliyettir. Özellikle düşük işlem hacmine sahip payların likiditesine katkı sağlamak amacıyla geliştirilmiştir.

Nakde ulaşmak ne demek?​

Peşin olarak. Para olarak, peşin, elden.

Nakde çevirmek ne demek?​

herhangi bir sebeple taşınır ve/veya taşınmaz malların satılarak paraya çevrilmesidir.
Elektronik Sigara likit ne demek?
Elektronik sigara likit, gliserin ana maddesinin oluşturduğu aroma ve nikotin ile zenginleştirilen e-sigara tüketim(sarf) malzemesidir. Elektronik sigara likit içeresinde kullanılan gliserin, vg-vegetable yani bitkisel yada pg-propilenglikol yani sentetik olabilmektedir.

Geri