- Konu Yazar
Linux u kim üretti?
Linux ismi ilk geliştiricisi olan Linus Torvalds tarafından 1991 yılında verilmiştir. Günümüzde süper bilgisayarlarda, akıllı cihazların ve internet altyapısında kullanılan cihazların işletim sistemlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.Richard Stallman neyi icat etti?
Richard Matthew Stallman (İnternet ortamında kullanılan kısaltması rms; d. 16 Mart 1953), Amerikalı özgür yazılım aktivisti, sistem uzmanı ve yazılım geliştiricisi. GNU Projesi ve Özgür Yazılım Vakfı’nın kurucusudur.UNIX kim tarafından bulunmuştur?
UNIX, 1969 yılında,Ken Thompson, Dennis Ritchie, Brian Kernighan, Douglas McIlroy, Michael Lesk ve Joe Ossanna tarafından Bell Laboratuvarları’nda geliştirilmiş, çok kullanıcılı (multiuser), çok görevli yapıyı destekleyen (multitasking) bir bilgisayar işletim sistemidir.
Linux Stallman nedir?
Linux’un, işletim sisteminin sadece çekirdeği olduğunu hatırlatan Stallman ayrıca bir konuşmasında eğer özgür yazılımı desteklemek istiyorsanız Linus Torvalds’a karşı durun açıklamasında bulunmuştur. 1999 yılında Stallman özgür ve çevrimiçi bir ansiklopedi fikrini ortaya attı.
Kali Linux kime ait?
Kali; Linux tabanlı, CD’den başlatma seçenekli BackTrack yapımcıları tarafından 2013 yılında oluşturulmuş olan bir güvenlik kontrol işletim sistemi. Offensive Security Ltd. aracılığıyla Mati Aharoni, Devon Kearns ve Raphaël Hertzog tarafından geliştirilmekte ve finanse edilmektedir.Linus Torvalds kim?
Linus Benedict Torvalds (d. 28 Aralık 1969, Helsinki, Finlandiya) Finlandiya asıllı Amerikalı bir yazılım mühendisidir. Linux işletim sistemi çekirdeğinin geliştiricisi ve proje yöneticisi olup, ABD’de yaşamaktadır.UNIX mi Linux mu?
unix bir işletim sistemi türüdür (modelidir)… linux ise bir işletim sistemi çekirdeğidir (kernel)… linux 5 harfli , unix 4 harfli bir kelimedir. ayrica linux unix in butun harflerini icerir. unix bir işletim sistemi modelidir, linux ise unix modelinde üretilmiş bir işletim sistemidir.
Linus Torvalds neyi icat etmiştir?
Kali Linux, profesyonel penetrasyon testleri ve güvenlik denetimi için gerek duyulabilecek araçlarla donatılmış, Debian tabanlı ve açık kaynaklı olarak geliştirilmiş bir Linux işletim sistemi dağıtımıdır.
Kali Linux ücretsiz mi?
Ücretsiz; Kali Linux, BackTrack gibi tamamen ücretsizdir ve her zaman da ücretsiz olacaktır. Kali Linux için asla ödeme yapmak zorunda kalmayacaksınız.